Ajankohtaiset uutiset


Keski-Suomen vuoden kylä 2019 on Pylkönmäki Saarijärveltä

Keski-Suomen Vuoden Kylä 2019 on Pylkönmäki Saarijärveltä. Päätöksen vuoden kylästä tekee maakunnallinen kyläyhdistys Keski-Suomen Kylät ry maakunnan maaseututoimijoista koostuvan raadin esityksestä. Vuoden Kylä -arvonimi myönnettiin Keski-Suomessa 22. kerran.

Lue lisää


Valtakunnallisten maaseutuhankkeiden ideahaku avautunut

Ideahaulla etsitään nyt maaseudun kehittämiseen liittyviä ja valtakunnalliseen hankerahoitukseen soveltuvia ideoita. Tällä hakukierroksella haetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan sisältyviä valtakunnallisia hankkeita rahoitettavaksi vuonna 2019. Haku on auki 31.1.2019 asti.

Lue lisää


Kansainvälisyyskysely maaseudun yrityksille ja yhteisöille - vastausaikaa tammikuun loppuun

Keski-Suomen Leader-ryhmät yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa selvittävät kyselyn avulla maaseudun yritysten ja yhteisöjen kansainvälistymiseen liittyviä tiedontarpeita.

Lue lisää


JyväsRiihen Viritys-teemahankkeessa rahoitetaan yhteisöjen pieninvestointeja ja hankintoja

JyväsRiihen Viritys-teemahankkeessa rahoitetaan yhteisöjen pieninvestointeja ja hankintoja. Rahoituksen haku on 25.1. saakka.

Lue lisää


Hiiliviisaita ideoita kylille

Mitä on hiiliviisaus? Miten se liittyy kestävään kehitykseen? Millaisia hiiliviisauden tekoja voimme tehdä arjessamme? Maaseudun Sivistysliiton Vähähiiliset kylät – hankeperheen loppujulkaisu on nyt valmis.

Lue lisää


EU on valinnut Taiteen Wirtapiiri- yhteisötaidehankkeen hyvän käytännön esimerkkihankkeeksi

Pohjoisen Keski-Suomen alueella vuodesta 2016 lähtien toiminut Taiteen Wirtapiiri- hanke on huomioitu Euroopan Unionin Alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston toimesta.

Lue lisää


Maaseutukehityksen joulukuun 2018 uutiskirje on ilmestynyt

Asiaa yhteisöjen pieninvestoinitien rahoituksesta ja kansainvälisyydestä, hanke-esimerkkejä unohtamatta.

Lue lisää


Kiinnostaako kansainvälisyys?

Keski-Suomen Leader-ryhmien uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaista tietoa kansainvälistymiseen liittyen.

Lue lisää


Leader Viisari hakee työntekijää Tulevaisuuden tekijät -hankkeeseen

Tulevaisuuden tekijät - hankkeen tarkoitus on ottaa nuoret mukaan kehittämään kotiseutuaan ja vahvistaa nuorten positiivista kotiseutukuvaa alueesta paikkana, joka tarjoaa mielekkään mahdollisuuden asua, elää ja tehdä töitä.

Lue lisää


Rural Inspiration Awards -kilpailu

Euroopan maaseutuverkosto (ENRD) järjestää kymmenenvuotisen maaseutuverkostotyön kunniaksi hankekilpailun. Kilpailulla juhlistetaan maaseuturahaston parhaita osallisuutta, kilpailukykyä ja kestävyyttä parantaneita hankkeita nykyisellä ohjelmakaudella eli 2014-2020.

Lue lisää


Seuraavat