Ajankohtaiset uutiset


Lue tuore Keski-Suomen Leader-ryhmien uutiskirje 4/2018

Kuinka Amazing Keski-Suomi -tempaus onnistui, ja mitä tapahtui, kun nuori suomalainen tubettaja vietiin Brysseliin puhumaan suomalaisesta maaseudusta ja sen nuorista? Entä oletko jo ilmoittanut kyläsi Suomen älykkäin kylä kilpailuun? Nämä kaikki, ja paljon muutakin, löytyvät tuoreesta uutiskirjeestä.

Lue lisää


Jyväsriihi hakee tiedottajaa ja kv-hankeneuvojaa

Keski-Suomen Leader-ryhmät hakevat kokopäiväistä tiedottajaa syyskuussa alkavaan kolmivuotiseen Sykettä 2-hankkeeseen. Lisäksi avoinna on kv-hankeneuvojan puolipäiväinen tehtävä. Sykettä 2-hankkeessa viestitään Manner-Suomen maaseutuohjelman toiminnasta, tuloksista ja kansainvälistymisen mahdollisuuksista Keski-Suomessa.

Lue lisää


Osallistu maaseutuvaikutusten arviointityöhön

Nyt on mahdollisuus osallistua maaseutuvaikutusten arviointityöhön!

Lue lisää


Amaze Me Leader -leiri Skotlannissa

Skotlantilainen Leader-yhdistys Dumfries & Galloway järjestää Amaze Me Leader -seikkailuleirin omalla alueellaan elokuussa, 5.-12.8.2018. Vastaava tapahtuma järjestettiin viime vuonna Saimaan ympäriajona, ja samalla vierailtiin myös Savonlinnan seudulla.

Lue lisää


Terveiset Vataselle lähetti yli 30 yhteisöä ja yritystä

Maaseuturahaston Terveiset Vataselle -kampanjaan osallistui yli 30 yhteisöä ja yritystä. Puolet osallistujista oli Pohjois-Savosta. Toisiksi eniten osallistujia oli Keski-Suomesta. Arpaonni napsahti kuitenkin Savoon, sillä Varkaus Racing Team voitti kampanjan arvonnassa Jopon.

Lue lisää


Uusi työkalu kylien kehittämiseen

Kaipaako kyläsi toiminnan suunnittelu uutta virtaa? Uusi Kylämme.fi työkalu auttaa kyläsuunnitelman teossa sekä tarjoaa hyödyllisiä linkkejä ja lomakepohjia kylien kehittämiseksi.

Lue lisää


Visuaalista viestintää oppimassa

Noin 100 keskisuomalaista yrittäjää, yhdistystä ja hanketoimijaa pääsivät oppimaan mainosten sekä infograafien tekemistä grafiikka- ja kuvankäsittelyohjelma Canvalla. Keski-Suomessa järjestettiin nimittäin Canva-aiheinen neljän viestintätyöpajan sarja maaseutualueen toimijoille. Työpajat herättivät laajalti kiinnostusta ja ne koettiin tarpeellisiksi.

Lue lisää


Keski-Suomeen kehittämisrahaa - yritysrahoitus vauhdittaa investointeja

Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat myöntäneet maaseuturahoitusta tammi-maaliskuun 2018 aikana reilu 1,6 miljoonaa euroa. Lue tiedotteesta, mitkä keskisuomalaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt ovat saaneet rahoitusta.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseudun uutiskirje 3/2018 on ilmestynyt

Maatalouden ja maaseudun tukia maksettiin Keski-Suomeen vuonna 2017 yhteensä 61 miljoonaa euroa. Lue uutiskirjeestä, mihin nämä eurot menivät. Lisäksi uutiskirjeessä on lukuvinkkejä ja ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista, kuten Amazing Keski-Suomesta sekä siitä, miten juuri sinä voit olla vaikuttamassa siihen, millaista maaseudun kehittäminen on vuonna 2030.

Lue lisää


Muutokset yritysten investointituissa pohjoisessa Keski-Suomessa

Maaseutuohjelmasta myönnettäviin yritysten investointihankkeiden tukiprosentteihin on tullut muutoksia pohjoisen Keski-Suomen kuntien osalta.

Lue lisää


Seuraavat