Ajankohtaiset uutiset


Maaseuturahoituksen vaikutukset näkyvät maalla, vedessä ja ilmassa

Kesän ja alkusyksyn rahoituskohteita Keski-Suomessa ovat kansallispuistot ja liikuntapaikat, Konnevesi-Laukaa reitti ja Päijänne sekä dronet ja revontulet. Katseet on siis suunnattu monipuolisesti maalle, veteen ja ilmaan, joista haetaan paitsi vapaa-ajanelämyksiä myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Vuoden kolmannella neljänneksellä Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta yli 50 kohteelle yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

Lue lisää


Sykettä Suomen Sydämestä -maaseutuohjelman puoliväliarviointi

Keski-Suomen maaseudun kehittämistä ohjaamaan laadittiin vuonna 2014 vuoteen 2020 ulottuva suunnitelma: Sykettä Suomen Sydämestä. Ohjelman puolivälissä toteutettiin ulkopuolinen arviointi, jonka tuloksista keskusteltiin alueen toimijoiden yhteisessä tapaamisessa tiistaina 9.10.2018.

Lue lisää


Sykettä 2 -hanke viestii maaseutuohjelmasta ja innostaa kansainvälisyyteen

Keski-Suomen Leader-ryhmien Sykettä 2 -viestintähanke käynnistyi syyskuussa. Hankkeessa viestitään maaseutuohjelman tuloksista ja vaikutuksista ja kootaan yhteen maaseudun kehittäjien verkostoa.

Lue lisää


Maaseudulla rakennetaan valtavasti lisää liikuntapaikkoja – talkootyö ja maaseuturahasto avainasemassa

Paikallisen kehittämisen Leader-ryhmät ovat osaltaan ratkaisemassa liian vähäisen liikunnan mukanaan tuomia ongelmia. Koko Suomessa syntyy vuosittain yli 200 liikunta- ja harrastuspaikkaa maaseudulle.

Lue lisää


Haetaan maatiloja kehittämään ikäihmisten maatilapäivätoimintaa Keski-Suomessa

Etsitään Keski-Suomen alueelta maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita ikäihmisten maatilapäivätoiminnan kehittämisestä.

Lue lisää


Hae mukaan palvelut maalle –innovaatioleirille!

Onko sinulla tai yritykselläsi palvelu, jolle tunnistat markkinaa maaseudulla? Muhiiko sinulla tai tiimilläsi mielessä idea tai jopa ripakopallinen ideoita, jotka suorastaan huutavat pääsyä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin?

Lue lisää


Kalasta kahisevaa - paikallisen elinkeinokalatalouden kehittäminen hyvässä vauhdissa

Rahoitusta ryhmältä on toistaiseksi saanut 8 hanketta ja kaksi uutta odottaa parhaillaan virallista päätöstä. Sisä-Suomen kalatalousryhmän tavoitteena neuvoa, verkostoida ja rahoittaa alueen elinkeinokalataloutta eli kalastusta, jatkojalostusta, alan tuotekehitystä, kauppaa ja matkailukalastusta. Ryhmä on toiminut kaksi vuotta.

Lue lisää


Leader JyväsRiihen yleishyödyllisten ideoiden haku auki

JyväsRiihen ideahaku etsii hankeideoita, joilla parannetaan JyväsRiihen alueen kuuluvien maaseutualueiden palveluita ja kylien viihtyvyyttä. Ideahaussa etsitään parhaiten JyväsRiihen Yritteliäät kylät -strategiaan sopivia hankkeita.

Lue lisää


Leader Viisarin ideahaku auki syyskuun

Leader Viisari potkii liikkeelle ideoiden haun. Heitä ideat ilmaan ja kokoa lyhyt suunnitelma kehittämistarpeesta. Potkaise ideasi maaliin syyskuun aikana.

Lue lisää


Suomen älykkäimmäksi haluaa 32 kylää

Suomen älykkäin kylä –kilpailuun on ilmoittautunut 32 kylää eri puolilta Suomea, Keski-Suomestakin neljä kylää. Kilpailuun etsittiin kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta. Pärjätä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää


Seuraavat