Tapahtumat

Maaseudun yritysten rahoitusseminaari 29.11.2017 Helsingissä

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen ohjelmasisältö maaseudulla toimivien kehityshakuisten yritysten rahoituksesta. Mitä eri rahoitusinstrumentteja maaseudulla toimiville yrityksille on nyt käytössä?

Lue lisää


Maaseutuohjelman valtakunnallisten- ja koordinaatiohankkeiden tuloksia ja kuulumisia 1.11. Helsingissä

Maaseutuohjelman valtakunnalliset kehittämishankkeet ja koordinaatiohankkeet ovat tehneet töitä jo pitempään. Nyt on tullut hyvä hetki käydä läpi, mitä maaseutuohjelman valtakunnallisissa välineissä tapahtuu ja mitä vaikuttavuutta niillä on ollut.

Lue lisää


Visuaalinen viestintä haltuun älykännykällä -työpajat

Visuaalisen viestinnän työpajat on tarkoitettu kaikille maaseudun yhdistyksille, yrityksille, hanketoimijoille, kehittäjille ja kiinnostuneille. Työpajat järjestetään Toivakassa, Jyväskylässä, Viitasaarella ja Jämsässä.

Lue lisää


Toimijatapaamiset kylätaloja ja kokoontumispaikkoja ylläpitäville

Kudo ja värisytä verkkoja muiden kylien kokoontumistilojen kanssa! Verkostotapaaminen kylätalo- ja kokoontumispaikkojen toimijoille Muuramessa, Karstulassa, Hankasalmella ja Keuruulla!

Lue lisää


6.-7.-10. Leader ja Valtakunnallinen kylähullu mukana Keksintöjen viikolla

Maaseudulla tarvitaan kekseliäisyyttä ja idenikkareita! Onko sinulla mielessäsi idea tai keksintö, johon tarvitsisit rahoitusta?

Lue lisää


30.9. Hankeretki Toivakkaan ja Rutalahteen

Lähde retkelle Toivakkaan ja Rutalahteen aidoille kylämarkkinoille! Leaderin 20-vuotisen toiminnan kunniaksi järjestettävä hankeretki tutustuttaa sinut useaan erilaiseen hankerahoitusta saaneeseen kohteeseen Maaseutukehityksen alueella Toivakassa ja Leivonmäen Rutalahdessa.

Lue lisää


7.10. Sykettä syksyyn -hanketutustumiskierros Jämsä-Kuhmoinen-Vääksy

Kiertoajelulla tutustutaan maaseudun kehittämiseen, Leader-toiminnan vaikutuksiin alueella ja juhlistetaan 20-vuotista Leader-toimintaa.

Lue lisää


Leader-ryhmien rahoitusklinikoita ja aamukahveja yrittäjille ja yhdistyksille

Keski-Suomen Leader-ryhmien syksyn tilaisuuksia yrittäjille ja yhdistyksille

Lue lisää


Keski-Suomen maaseudun tapahtumatärppejä ja menovinkkejä syksylle

Syksy on täynnä mielenkiintoisia maaseudun tapahtumia ja tempauksia, tutustu tarjontaan ja lähde mukaan!

Lue lisää


JyväsRiihen rahoitusklinikat yrittäjille ja yhdistyksille

Tule keskustelemaan omasta hankeideastasi, sen eteenpäin viemisestä ja rahoitusmahdollisuuksista JyväsRiihen rahoitusklinikoille!

Lue lisää


5.9. Maaseutukehityksen juhlavuoden retki Luhankaan

Lähdetään Luhankaan! Maaseutukehitys ry:n 20 -vuotisen toiminnan juhlavuoden kunniaksi järjestettävä hankeretki tutustuttaa sinut useaan erilaiseen hankerahoitusta saaneeseen kohteeseen Luhangan Tammijärvellä ja Lempäässä.

Lue lisää


26.8. Joutsassa Maaseutukehityksen juhlavuoden hankekierros Suonteen ympäri

Lähde kesäretkelle Suonteen ympäri! Maaseutukehitys ry:n 20 -vuotisen toiminnan juhlavuoden kunniaksi järjestettävä hankeretki tutustuttaa sinut useaan erilaiseen Leader-hankerahoitusta saaneeseen kohteeseen Joutsassa. Lähtö Joutsan matkahuollon aukiolta. Matkalla mukana Maaseutukehitys ry:n toiminnanjohtaja Tiina Seppälä. Kohteissa hanketoimijat ovat itse kertomassa hankkeistaan.

Lue lisää


17.8.-24.8. Laatukiertue

Mitä yrityksen laadun kehittäminen on käytännössä? Haluatko ymmärtää enemmän yrityksesi laadusta?

Lue lisää


8.9. Keski-Suomen Maaseutugaala 2017

Keski-Suomen Maaseutugaala järjestetään 8.9.2017 Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä. Tilaisuudella juhlistetaan keskisuomalaista maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä.

Lue lisää


10.–13.8. Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä

Kotiseutupäivät ovat kansallisen kulttuurimme keskeinen kesätapahtuma jolla on pitkät perinteet.

Lue lisää


1.-3.9. Maaseutuparlamentti Leppävirralla

Maaseutuparlamentti järjestetään 1.-3.9.2017 Leppävirralla. Teemana on ”mahdottomuuksista mahdollisuuksia”.

Lue lisää


26.-29.6. Euroopan maaseutuverkostojen tapaaminen Keski-Suomessa

Euroopan komission alainen Euroopan maaseutuverkosto kokoaa jäsenmaiden maaseutuverkostot yhteen 26.-29. kesäkuuta Keski-Suomeen. Paikalle saapuu noin 60 osallistujaa eri EU-maista.

Lue lisää


15.7. Päivä Onnenlaaksossa – avoin kylätapahtuma, Saarijärvi

15.7. järjestetään Päivä Onnenlaaksossa – avoin kylätapahtuma Saarijärvellä.

Lue lisää


14.-17.6. Farmari-maatalousnäyttely 2017 Seinäjoella

Farmari 2017 järjestetään Seinäjoella 14. – 17.6.2017. Tapahtumapaikkana on aiemmista näyttelyistä tuttu Seinäjoki Areenan ja Urheilutalon ympäristö aivan kaupungin keskustassa.

Lue lisää


24.5. Laajakaistarahoituksen infotilaisuus

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoitusta voidaan myöntää pienimuotoisten tietoliikenneverkkojen (ns. kyläverkot) rakentamiseen maaseutualueille, joille yhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakenneta. ELY-keskus järjestää infotilaisuuden kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lue lisää


10.6. Avoimet kylät -päivä

Avoimet Kylät -päivänä 10.6. järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Lue lisää


23.5. Viksun hankekehittäjän työpaja

Kehittäjä! Oletko joskus miettinyt... Miten saamme nopeammin konkreettisia tuloksia? Miten tiimi voi saavuttaa yhteisen näkymän kehittämisprojektissa? Kuinka mallintaa hankeprojekti ymmärrettäväksi?

Lue lisää


10.5. Maaseutuohjelman nuorisohankkeiden tapaaminen

Keski-Suomen Leader-ryhmän ja Sykettä-viestintähanke kutsuvat kaikki Keski-Suomessa maaseutuohjelmasta Leader-rahoitetut nuorisohankkeet koolle yhteiseen tapaamiseen.

Lue lisää


29.5.-9.6. Keski-Suomi Roadshow –kuntakiertue

Kiertueella kierretään jokaisessa keskisuomalaisessa kunnassa ja puhutaan maaseudusta ja sen kehittämisestä. Roadshow saapuu sinne, missä on pöhinää eli toreille, kauppoihin ja kahviloihin.

Lue lisää


21.-22.4. Maaseuturahoitus esillä Metsämme 2017 -messuilla

Maaseutuohjelman rahoitukseen voit tutustua Metsämme 2017 –messuilla 21.-22.4. Jyväskylän Paviljongissa osastolla B508. Paikalla on Keski-Suomen Leader-ryhmien työntekijöitä kertomassa rahoituksen monista mahdollisuuksista.

Lue lisää


22.4. Metsä antaa elämyksiä -seminaari

Virkistys, hyvinvointi, superfood ja monet muut metsän mahdollisuudet! Jyväskylän Paviljongissa järjestetään la 22.4. seminaarin, jossa tuodaan esille metsiemme monimuotoiset mahdollisuudet niin sinulle, minulle kuin meille kaikille! Seminaari on osa Metsämme 2017 tapahtumaa.

Lue lisää


18.4. Keski-Suomen päivän retki Koskenkylän-Lehtolan kylälle

Vietä Keski-Suomen päivää ja lähde mukaan retkelle Koskenkylä-Lehtolan kylälle Saarijärvelle. Koskenkylä-Lehtola on vuoden maisemateko 2016 -kilpailun voittaja ja kylä on toteuttanut Leader-hankkeen.

Lue lisää


6.4. Potkua kuntien ja järjestöjen kumppanuuteen

Tilaisuus on pohjoisen Keski-Suomen kunnille, yhdistyksille, järjestöille ja seuroille suunnattu kick off -tilaisuus, jossa yhteisvoimin selkiytetään ja punnitaan sote- ja maakuntauudistuksen jälkeistä tulevaisuutta. Päivän kantavia teemoja ovat tulevaisuus ja kumppanuus.

Lue lisää


9.-11.4. Sisä-Suomen kalatalousryhmä järjestää opintomatkan Itä-Suomeen

Ohjelmassa ovat ammattilaispäivät kalatalouden ammattilaisille.

Lue lisää


Innovatiivisia koulutuksia pk-yrityksille maaliskuussa

Maaliskuussa on luvassa kaksi innovatiivista koulutusta pk-yrityksille aiheista Robotit tulevat ja Voiko Ruotsiin soittaa?

Lue lisää


15.3. Rural Finlandin aluetilaisuus matkailutoimijoille Jyväskylässä

Rural Finland -hanke järjestää keskiviikkona 15.3.2017 Keski-Suomen aluetilaisuuden, jossa keskustellaan matkailun kehittämisestä Keski-Suomessa.

Lue lisää


20.3. Infoa yritysryhmähankkeista -webinaari

Webinaarissa on tarjolla infoa yritysryhmähankkeiden mahdollisuuksista ja kokemuksista.

Lue lisää


14.3. Tuloa ja hyvää oloa luonnosta – luontomatkailuseminaari Konnevedellä

Ohjelmassa kattavasti esityksiä ja keskustelua luontomatkailun liiketoiminnan kehittämisen liittyen.

Lue lisää


27.1-17.2. Maakuntauudistuksen Roadshow

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää kumppaneidensa kanssa viisi tapahtumaa käsittävän maakuntauudistuksen Roadshow- kiertueen 27.1-17.2.2017.

Lue lisää


7.3. Vaikuttavuutta hankkeeseen! -työpaja Jyväskylässä

Tule saamaan vinkkejä, miten saat omaan hanketyöhösi lisää vaikuttavuutta ja kuinka saat toiminnan ja tulokset näkyväksi!

Lue lisää


8.2. Luonnosta lautaselle -seminaari Jyväskylässä

Tilaisuudessa esiintyy villiruokalähettiläs Sami Tallberg, joka kertoo villiyrttien hyödyntämisestä. Jyväskylän yliopiston tutkija Panu Halme esittelee sienten kasvupaikkojen ja kasvuajankohdan ennustamista. Lisäksi luonnontuotealalla toimivat yrittäjät kertovat kokemuksistaaan.

Lue lisää


21.2. JyväsRiihen maksatuskoulutus yleishyödyllisille hankkeille

Miten maksuhakemus tehdään Hyrrässä? Mitä liitteitä pitikään muistaa? Yhdistystoimijoille suunnattu koulutus neuvoo!

Lue lisää


Luomu- ja MoMa-sopimuksien tiedotustilaisuudet

Tule mukaan kuuntelemaan asiaa luomu- ja MoMa-sopimuksista! Tilaisuus on maksuton ja sopii mm. viljelijöille ja yhdistyksille. Tarjolla on tietoiskuja, pienryhmiä, viljelijämentoreita sekä henkilökohtaista neuvontaa luomu-, maisema- ja monimuotoisuusklinikoilla.

Lue lisää


26.1. Yritysryhmähankkeilla lisämyyntiä – työpajat Jyväskylässä

Yhteistyöllä saavutamme enemmän tulosta – miten? Mitä tavoittelen? Mitä annan että onnistumme yhdessä? Tervetuloa perehtymään tarkemmin yhteistyön mahdollisuuksiin ja rahoitukseen:

Lue lisää


1.-2.2. Hiiliviisaat kylät -seminaari Saarijärvelä

Lyödään kylien hiiliviisaat päät yhteen Keski-Suomessa Saarijärvellä, Tarvaalan biotalouskampuksella!

Lue lisää


1-2.2. Luomufoorumi Jyväskylässä

Kuluttajat suosivat luomua, koska ajattelevat sen olevan hyvä valinta oman sekä eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta. Mutta ovatko luomun edut faktaa vai silkkaa kuvitelmaa?

Lue lisää


23.11. Maailman perinnöstä vauhtia -valmennus

Tervetuloa mukaan Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin- hankkeen yhteiseen valmennuskokonaisuuteen. Ensimmäinen tapaaminen keskiviikkona 23.11.2016 klo 17.30 Tikkalan koululla Korpilahdella.

Lue lisää


13.12. Kalatalousseminaari Kannonkoskella

Sisä-Suomen kalatalousryhmä ja Leader VIISARI ry järjestävät kalatalouden tilaa ja kehittämistä käsittelevän Kalatalousseminaarin.

Lue lisää


JyväsRiihen KAMPSU-teemahankeklinikat

Tule oman ideasi kanssa teemahankeklinikalle! Saat henkilökohtaista neuvontaa, vastauksia kysymyksiisi ja opastusta hakemuksen tekoon.

Lue lisää


Maaseutukehityksen kuntakohtaiset hankeinfot

Tule kuulemaan Maaseutukehityksen teemahankkeen alahankehausta ja muustakin ajankohtaisesta yhdistysten ja yritysten rahoitusasiasta kunnittaisiin tilaisuuksiimme.

Lue lisää


Lähiruokatilaisuuksia marraskuussa

Marraskuussa tapahtuu! Tulossa on Lähi-Innno ja Lähiruokamiitti -tilaisuudet, joissa pureudutaan lähiruoan viemiseen ammattikeittiöihin ja Foodservice-tukkuihin. Tilaisuudet järjestää Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke yhteistyötahojensa kanssa.

Lue lisää


Tule Visiitille! Viisari sparraa hakijoita ti 8.11. Saarijärvellä ja ke 9.11. Viitasaarella

Järjestämme kaksi hakuklinikkaa Visiitti-teemahankkeen opintomatkoihin liittyen. Klinikoilla tarkennamme kanssasi hankeideaa, sen sopivuutta rahaston ehtoihin ja kartoitamme myös kiinnostavia teemoja ja kohteita.

Lue lisää


26.11. Kyläpäällikkö-koulutus Jyväskylässä

Kylätoimijoille maksuton kyläpäällikkö-koulutus tulossa.

Lue lisää


9.11. Valtakunnallisia koordinaatiohankkeiden tapaamisia Jyväskylässä

Valtakunnallisten Energiatehokkuudesta kilpailukykyä maaseudulla -hankkeen ja Lähiruokakoordinaatio -hankkeen edustajat tulevat 9.11. Jyväskylään tapaamaan maaseudun kehittäjiä.

Lue lisää


13.10. Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa -työpaja Laukaassa

Osaatko käyttää somea tehokkaasti markkinoinnissa? Saatko asiakkaasi sitoutumaan somen avulla? Joko olet hyödyntänyt somea tuotekehityksessä?

Lue lisää


29.9. Yritysten yhteistyötä yritysryhmässä -hankeklinikka Jyväskylässä

Mitä toimia yritysryhmä-hankkeessa saa tehdä? Millaisille yrityksille yritysryhmä soveltuu? Mitä pitäisi ottaa huomioon hakemuksen valmistelussa? Varaa aika maksuttomaan rahoitusneuvontaan.

Lue lisää


27.9. Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa -työpaja Joutsassa

Osaatko käyttää somea tehokkaasti markkinoinnissa? Saatko asiakkaasi sitoutumaan somen avulla? Joko olet hyödyntänyt somea tuotekehityksessä? Tule kuulemaan lisää sosiaalisen median mahdollisuuksista!

Lue lisää


14.9.-13.10. Tour de Viisari! -kiertue

Leader Viisari jalkautuu alueensa kuntiin infokiertueen puitteissa syys-lokakuussa. Kiertueella kerrotaan, miten hanke- ja yritystukia voidaan hyödyntää ja nostetaan esiin esimerkkejä käytännön elämästä.

Lue lisää


17.-18.9. Maaseuturahoitus esillä Ween Maan Wiljaa -tapahtumassa

Maaseutuohjelman rahoitukseen voi tutustua Ween Maan Wiljaa -tapahtumassa 17. ja 18.9.2016 Jyväskylän Paviljongissa osastolla A-110. Paikalla on Keski-Suomen Leader-ryhmien edustajia.

Lue lisää


13.10. Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa -työpaja Laukaassa

Osaatko käyttää somea tehokkaasti markkinoinnissa? Saatko asiakkaasi sitoutumaan somen avulla? Joko olet hyödyntänyt somea tuotekehityksessä?

Lue lisää


10.9. Osta tilalta -päivä

Hanki paikallista lähiruokaa Osta tilalta -päivänä 10.9.. Keski-Suomesta on useita toimijoita mukana, tutustu niihin osoitteessa www.ostatilalta.fi.

Lue lisää


28.9. Keski-SuomiON GO -kehittämispäivä Jyväskylässä

Hyödynnä maaseutuohjelman mahdollisuudet! Tule verkostoitumaan ja kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia maaseutuohjelma ja siitä rahoitetut hankkeet tarjoavat.

Lue lisää


7.9. Digimarkkinointi & verkkonäkyvyyden parantaminen -työpaja Karstulassa

Digimarkkinointi & verkkonäkyvyyden parantaminen – hyvien verkkosivujen perusteet ja hakukoneoptimointi -työpaja. Millaiset ovat hyvät ja toimivat verkkosivut? Miten parannan yrityksen verkkonäkyvyyttä verkkosivujen ja hakukoneoptimoinnin avulla?

Lue lisää


30.8. Digimarkkinointi & verkkonäkyvyyden parantaminen -työpaja Keuruulla

Digimarkkinointi & verkkonäkyvyyden parantaminen – hyvien verkkosivujen perusteet ja hakukoneoptimointi -työpaja. Millaiset ovat hyvät ja toimivat verkkosivut? Miten parannan yrityksen verkkonäkyvyyttä verkkosivujen ja hakukoneoptimoinnin avulla?

Lue lisää


5.7. Retki Leivonmäkeen

Virkisty ja verkostoidu retkellä Leivonmäelle 5.7. Kuullaan paikallisten yritysten toiminnasta: Karoliinan Kestikievari, Jukolan Juusto ja Röykkälän lammastila sekä retkeillään Leivonmäen kansallispuistossa.

Lue lisää