Tapahtumat


Päijänne-seminaari 3.10. Korpilahdella

Alkio-opistolla kauniissa Päijänteen rantamaisemissa järjestettävässä seminaarissa kuullaan ja keskustellaan aluekehityksen ja -kertomusten, yhteistyön, kestävyyden ja vastuullisuuden teemoista sekä tutustutaan Unescon kestävän kehityksen mallialueisiin eli biosfääritoimintaan.

Tervetuloa Päijänne-seminaariin Korpilahdelle ke 3.10. klo 9-16

– Tule innostumaan ja vaikuttamaan Päijänteen alueen kestävän ja vastuullisen toiminnan kehittämiseen!

Päijännebrändiksi

Ajatuksia herättelevät puheenvuoroillaan kaupunkiratkaisujen asiantuntija Antti Lippo ajatushautomo Demos Helsingistä sekä aluetieteilijä Ilkka Luoto Vaasan yliopistosta. Saamme myös vieraita Unescon pohjoisten biosfäärialueiden NordMAB-verkostosta Ruotsista ja Tanskasta ja kuulemme, millaista yhteistyötä naapurimaissa tehdään kestävyyden edistämiseksi. Esimerkkejä tarjoilevat myös toimijatorin kestävyyden ja vastuullisuuden suunnannäyttäjät, jotka kertovat toiminnastaan ja innovaatioistaan.

Iltapäivällä verkostoitumista ja ideointia jatketaan työpajoissa, joiden teemoja ovat kestävä matkailu, ihmisten ja ympäristön hyvinvointi, Päijänteen puhdas vesi sekä lähituotanto. Valitse itsellesi kiinnostavin teema ja tule rakentamaan kokonaiskuvaa, mitä alueella jo tehdään sekä keskustelemaan, millaista tulevaisuutta halutaan tavoitella. Päätetään yhdessä seuraavista askeleista Päijänteen alueen kestävän ja vastuullisen toiminnan kehittämiseksi.

Tutustu kaikille avoimen, maksuttoman seminaarin ohjelmaan tarkemmin liitteen kutsusta tai verkosta ja ilmoittaudu mukaan ti 25.9. mennessä: www.aitomaaseutu.fi/tapahtuma/paijanne-seminaari.

Tutustu ohjelmaan

Tule seuraamaan seminaariin valmistautumista myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1171684019652590/ ja vinkkaa siitä  verkostoissasi. Mukaan on helppo tulla isommallakin porukalla, sillä tapahtumaan järjestetään maksuton yhteiskuljetus Lahden ja Jyväskylän keskustoista ja kyytiin pääsee myös matkan varrelta.

Seminaarin järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun Päijänne Brändiksi -hanke. Seminaarin yhteistyökumppaneita ovat Alkio-opisto ja ProPäijänne ry.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Niina Rantakari

JAMK, projektipäällikkö

niina.rantakari@jamk.fi

040 621 3186

 

Anna Pajari

LAMK, projektipäällikkö

anna.pajari@lamk.fi

044 708 1109

 

www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/paijannebrandiksiPalaa otsikoihin