Tapahtumat


Reissu Luoviin Yhteisöihin la 26.5.2018

Yhteisötaide, mitä se on? Tule, näe ja koe se itse! Yhteisötaiteilija Jaana Bombin kertoo matkan aikana teosten synnystä, toteutuksesta ja vaikutuksista.

Leader Viisari ja Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteinen Sykettä-viestintähanke järjestävät toukokuussa reissupäivän. Yhteinen bussikuljetus vie meidät päiväksi tutustumaan yhteisötaiteen innoittamiin teoksiin Viitasaarelle ja Pihtiputaalle.

Reissu on kaikille avoin ja maksuton (lounas omakustainen). Kuljetusten ja tarjoilujen vuoksi reissulle täytyy kuitenkin ilmoittautua ennakkoon viimeistään 18.5.2018 sähköpostitse viisari(at)saarijarvi.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aineallergiat sekä lähtöpysäkkisi.

Seuraa tapahtuman viestintää myös Facebookissa!
Lataa tästä reissuesite aikatauluineen; samat tiedot löytyvät myös alta.

Verkkosivuille

REISSUKOHTEIDEN AIKATAULU

8:30 -
Reissukyyti starttaa Kyyjärveltä

reittinä Kyyjärvi - Karstula - Saarijärvi - Äänekoski - Konginkangas/Lintulahti, katso tarkemmat pysäkkitiedot alta
 10:40-11:00
 Tuhansien Laulujen Joutsen
  Niinilahden kylän ylpeys on kaksi ja puoli tuhatta päresulkaa kantava ilmestys, joka uiskenteli itsensä koko Viitasaaren maamerkiksi yhden kesän aikana.
 12:20-12:50 Torinranta ja Savilinnut
  Yhteisöllisen kaupunkisuunnittelun ja -toteutuksen helmi Viitasaaren ydinkeskustassa. Torin muinaisrannan kiviltä voi bongata yli sata runolintua, jotka ovat iältään 2-90 vuotiaiden kuntalaisten savesta veistämiä.
 13:25-14:00Sydänten kivi
  Alvajärveläisten naisten toteuttamasta teoksesta löytyy sydämellinen ajatus: jokaisen Sopukan palvelukeskuksessa asuvan nimi sydämeen kirjoitettuna.
 14:15-15:15 Rönnyn kyläpuisto
  Kyläläisten itsensä suunnittelema ja toteuttama ehkäpä maailman pienin kyläpuisto Rönnyn kylän keskellä on yhdistelmä perinnerakentamisesta ja nykysuunnittelusta.
 15:15- Reissun paluumatka alkaa

PYSÄKKIEN LÄHTÖAIKATAULU
Bussi kulkee pysäkkien kautta ainoastaan siinä tapauksessa, että siellä on ilmoitettu olevan lähtijöitä.
 8:30Kyyjärvi
 9:00Karstulan linja-autoasema (Virastotie 10)
9:30
Saarijärven matkahuolto (Torikatu 6)
10:00
Äänekosken linja-autoasema (Työskintie 4)
10:25
Konginkangas / Lintulahden Neste (Ouluntie 2860)
12:00
Niinilahden kylätalo (Niinijoentie 77)
12:50
Viitasaari (Porthaninkuja)
14:00
Pihtipudas (Kisatie 1)
15:15
Paluumatka alkaa (Rönnyntie 16)
Huom! Yllä on ilmoitettu bussin lähtöaika kohteesta, tule siis aiemmin paikalle tutustuaksesi ja kuullaksesi kohteen esittelyn. Kohteiden tutustumisaikataulu ylempänä.

Varaamme oikeuden tehdä muutoksia aikatauluun ja ohjelmaan. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista reissuun ilmoittautuneille sähköpostitse.


Taiteen Wirtapiiri yhteisötaidehankkeessa luodaan uudenlaisia viihtyvyysympäristöjä, ympäristötaideteoksia ja näyttelyitä pohjoiseen Keski-Suomeen: Kinnulaan, Viitasaarelle, Pihtiputaalle ja Kivijärvelle. Hankkeen toteuttaa kehittämisyhtiö Witas Oy ja Leader Viisari on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Lisätietoja ja matkan järjestelyt: Anna Jaurakkajärvi, 040 763 0606, anna.jaurakkajarvi(at)saarijarvi.fi


Palaa otsikoihin