Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Keski-Suomen maaseudun uutiskirje 5/2017
P6270171

Eurooppalaista yhteistyötä ja hyviä käytäntöjä jalostettiin Keski-Suomessa

Euroopan maaseutuverkostot kokoontuivat 26.-29. kesäkuuta Keski-Suomeen. Tapaamiseen osallistui 60 ihmistä 25 eri Euroopan maasta. Euroopan komission ja maaseutuverkostojen edustajat vierailivat Laukaan Varjolan tilalla ja Tupaswillassa. Suomi100 -juhlavuotta juhlistettiin seilaamalla Suomi-höyrylaivalla.

- Tämä oli meille hieno tilaisuus tuoda keskisuomalaista maaseutua ja sen kehittämistyötä esille, kertoo Pirjo Ikäheimonen Leader JyväsRiihestä. Meillä on monia hyviä käytäntöjä, kuten Leader-brändityö ja Leaderin ja maaseutuverkoston välinen yhteistyö, joita saimme esitellä.

Lue koko juttu

Katso videokooste tapaamisesta

3 KSMG logo 2017 300 dpi

Leader-ryhmät mukana Keski-Suomen Maaseutugaalassa 8.9.

Keski-Suomen Maaseutugaala järjestetään 8.9.2017 Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä. Tilaisuudella juhlistetaan keskisuomalaista maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä.

Gaalassa palkitaan Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailun voittajat ja julkistetaan Keski-Suomen Vuoden kylä. Maaseutugaala saattaa maaseudun toimijat: asukkaat, yritykset, yhteisöt sekä perusmaatalouden harjoittajat saman pöydän ääreen.

Keski-Suomen Leader-ryhmät ovat myös mukana gaalassa esittelypisteellä, tule tapaamaan!

Lue lisää ja ilmoittaudu maaseutugaalaan
Viisari avoimet ovet_ämpäri

Viisari muutti uusiin tiloihin ja toiminnanjohtajana aloitti Marja Salonen

- Keski-Suomen Leader-ryhmien hanketoimintaan kurkistaminen on paljastanut, kuinka monelle kyläkunnalle, yritykselle ja muulle kehittäjälle paikallislähtöinen toiminta sopii – ja on ehdottoman tärkeää, pohtii uudessa työssään aloittanut toiminnajohtaja Marja Salonen.

Lue lisää Marja Salosen tunnelmia
Onnelliset visiittiläiset Kreetalla_KNS

Viisarin Visiitillä haetaan oppia ja ideoita muualta Suomesta ja ulkomailta

Viisari käynnisti syksyllä 2016 teemahankkeen opintomatkojen järjestämiseksi. Hankkeen tiimoilta järjestetään yhteensä 11 opintomatkaa, joista muutama on jo ehtinyt toteutua. Visiitti-opintomatkoilla on mm. kierretty kouluja Suomessa ja edistetty taideyhteistyötä Suomi100-hengessä Kreetalla.

Lue koko juttu

Seuraa Visiitti-opintomatkoja facebookissa

Kalatalousverkosto_kuvapankki-6

Kala-aktivaattorin ajakohtaisia

Kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen on koonnut Sisä-Suomen kalatalousryhmän ajankohtaisia kuulumisia. Voit tutustua mm. käynnistyneisiin kalataloushankkeisiin, kalasatamainvestointihakuun ja jäähilekoneinvestointeihin.

Lue koko juttu

Roadshow_Keuruu

Vesuri-ryhmän vilkas syksy

Leader Vesuri-ryhmän syksy sisältää monenlaista tapahtumaa. Luvassa on mm. marjanviljelijöiden aamukahveja sekä yrittäjille ja yhdistyksille infotilaisuuksia.

Lue lisää

Vesuri-ryhmä juhlii Porkkalan kylätalolla

Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhlat pidetään Koskenpäällä Porkkalan kylätalolla keskiviikkona 20.9.2017. Ohjelmassa on luvassa mm. juhlapuhe, muistoja 20 vuoden ajalta, musiikkia, näytelmä, keittoruokailu ja täytekakkukahvit. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan lähiaikoina Vesurin nettisivuilla.

20545510_1753316064680535_6859195571392592031_o

JyväsRiihen bussiretkellä tutustutaan Leader-kohteisiin 22.8.

Aika: 22.8.2017 klo 15-20.30
Retkellä vieraillaan Vesangan frisbeegolf-radalla Jyväskylässä, Mehtolan luontopolulla Muuramessa ja Hangasjärven retkikämpällä Korpilahdella.

Millaisia parannuksia tai uusia juttuja JyväsRiihen Kimpsu-teemahankkeella saavutettiin? Kokeillaan frisbeen heittoa, kävellään luontopolku ja paistetaan makkarat iltanuotiolla. Mahdollisuus rantasaunaan Hangasjärvellä!

Bussikyyti lähtee Jyväskylästä. Retki on maksuton ja avoin maaseudun hanketoiminnasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ti 15.8. osoitteeseen leena.karjalainen(a)jyvasriihi.fi tai puhelimitse 044 959 8500

Leader-hankkeisiin voi tutustua nyt kartalta!

Kaikki maaseuturahoitusta Leader-ryhmien kautta saaneet kehittämishankkeet ja yritykset löytyvät nyt hankerekisterin lisäksi myös Google Maps-kartalta. Käy tutustumassa hankkeisiin ja kurkkaa, mitä omalla alueellasi on meneillään.

Leader-video jakoon!

Keski-Suomen Leader-ryhmien uusin esittelyvideo on valmistunut. Katso ja jaa kavereille somessa! Katso video tästä

Muistathan: Leader-ryhmät löytyvät somesta

Seuraa Keski-Suomen Leader-ryhmiä somessa
Tykkkää Facebookissa
Seuraa Instagramissa
Katsele Youtubessa
Maaseutuverkosto_HeliSorjonen

Maaseutukehityksen juhlavuoden polkaisu Joutsassa 18.8.

Aika: Pe 18.8. lähtö klo 14

Tutustutaan Maaseutukehityksen 20-vuotisen toiminnan kunniaksi kuuteen Leader-kohteeseen. Retki tehdään polkupyörillä Maaseutukehityksen toiminnanjohtaja Tiina Seppälän johdolla Joutsan kirkonkylällä.Voit liittyä matkaan myös reitin varrelta! Varaa mukaasi oma polkupyörä ja kypärä sekä tarvittaessa juomapullo.

Hankepolkaisulla tutustutaan seuraaviin Leader-kohteisiin: Joutsan Nuorisoseurantalo, Joutsan Hyvinvointitupa, Joutsan Työväentalo, Frisbeegolf-rata ja tekonurmen katsomo, Joutsan talomuseon katsomokatos sekä Haihatuksen Fantasia-talo.

Lähtöpaikka on Joutsan markkina-alueen tuntumassa rautakaupan eteläpäädyn parkkipaikalla (entisen K-supermarketin p-alue).

Lue lisää
Lähtöpaikka, kohteet ja ajoreitti löytyvät klikkaamalla tästä

Huomioi Hyrrän pidempi käyttökatko 25.8.-4.9.

Maaseuturahaston tukien sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä on kiinni muutostöiden vuoksi 25.8.–4.9. Käyttökatko jää ennakoitua lyhyemmäksi, sillä aikaisempi tieto oli, että käyttökatko alkaisi torstaina 17.8. Katkon aikana ei pysty jättämään sähköisiä maksuhakemuksia eikä uusia hakemuksia. Otathan maksatusasioissa ja hakemuksen jättämiseen liittyvissä kysymyksissä yhteyttä paikalliseen Leader-ryhmääsi. 

Tarvittaessa hakemuksen saa vireille paperilomakkeella katkon aikana. Ohjeita tuenhakijoille: http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/Sivut/kayttokatko-syksy-2017.aspx

Lue lisää

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin