Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Keski-Suomen maaseudun uutiskirje 2/2018
Kukkia

Keski-SuomiON GO -seminaari 6.3. yrittäjille, kehittäjille, päättäjille, tilallisille ja asukkaille

Maaseudun kasvua ja hyvinvointia tuetaan, jotta koko Keski-Suomi voisi hyvin. Tarjolla on rahoitusta ja ratkaisuja juuri sinulle, olit sitten yrittäjä, tilallinen tai asukas, joka haluaa tehdä kotipaikkakunnastaan entistä viihtyisämmin.

Tarinat eri puolilta Keski-Suomea kertovat, mikä kaikki on mahdollista. Päivän ohjelmassa valtakunnallinen kylähullu johdattelee meidät hyvään elämään ja Riitta-Liisa Kanniainen puolestaan myönteiseen ajatteluun.

Kehittäjätorilla tapaat maaseudun toimijoita ja voit etsiä itsellesi uuden kehittäjäkumppanin. Neste Lintulahden yrittäjä Markku Väisänen kertoo yrityksen kasvutarinan. Maaseuturahaston toimijat kertovat, millaisia hyötyjä hankkeilla on maaseudulle hyvinvoinnin näkökulmasta.

Keski-SuomiON GO II -seminaari 6.3. klo 9.00 - 16.30
Paikka: Priimus, auditorio Pruuvi, Taulumäentie 45, Jyväskylä

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
Kannettava tietokone

Tietosuojainfoja yhdistyksille

Tiesitkö, että EU:n uusi tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa 2018 ja koskee myös yhdistyksiä? Asetus tuo mukanaan uusia velvollisuuksia rekisterien pitäjille ja tietojen käsittelijöille sekä uusia oikeuksia yksityishenkilöille, joiden tietoja on rekistereissä.

Maksuttomat tietosuojainfot Saarijärvellä, Jämsässä ja Jyväskylässä.

Saarijärvi 20.2. klo 17-19.30
Jämsä 14.3. klo 17-19.30
Jyväskylä 4.4. klo 17-19.30

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan
lamput

Haussa valtakunnalliset koordinaatiohankkeet

Valtakunnallisesti koordinoitaviksi on valittu teemat, joissa on käynnissä runsaasti alueellista aktiivisuutta ja hanketoimintaa: ruokasektori, matkailu, energiayrittäjyys ja hyvinvointiyrittäjyys. Lisäksi hankehaussa voi antaa oman ehdotuksensa koordinoitavasta teemasta.

Valtakunnallisissa koordinaatiohankkeissa verkotetaan alan toimijoita, selkeytetään työnjakoa ja lisätään tiedonvälitystä toimijoiden välillä. Koordinaatiohankkeen on vietävä eteenpäin maaseutuohjelman tavoitteita.

Valtakunnallisten koordinaatiohankkeiden hakuaika on 1.2.–6.4.2018.

Lue lisää
Jussi Vatanen

Lähetä terveiset Vataselle

Näyttelijä Jussi Vatanen haastaa kaikki maaseuturahastosta rahoitusta saaneet yritykset ja yhteisöt lähettämään videotervehdyksen. Kerro, mihin rahoitusta sait ja miten se paransi yrityksesi tai yhteisösi toimintaa.

Postaa video Facebook-tapahtumassa #terveisetvataselle tai Twitterissä tai Instagramissa häshtägeillä #terveisetvataselle #maaseutufi ja # oma paikkakunta. Osallistua voi myös kuvalla ja tekstillä. Kampanja-aika 15.2. - 30.4.2018. Jopo luovutetaan voittajalle 9.5. Eurooppa-päivänä. Haasta myös muita mukaan!

Katso Jussi Vatasen terveiset

Pirjo_Bryssel

Uuden ohjelmakauden valmisteluun tutustumassa

Leader-työ on paikallista, mutta myös kansainvälistä. JyväsRiihi ry:n Pirjo Ikäheimonen ja Leena Karjalainen vierailivat Brysselissä yhdessä Suomen maaseutuverkoston toimijoiden kanssa.

- Brysselin reissulla pääsimme viemään Keski-Suomen terveiset Kataisen kabinettiin ja samalla poliittinen avustaja Tatu Liimatainen kertoi uuden ohjelmakauden valmistelusta, kertoo Ikäheimonen.

maaseudunkehittämispäivä

Maaseudun kehittämistä yli maakuntarajojen

Viime viikkoina Keski-Suomessa on vieraillut maaseudun kehittäjiä Pohjois-Karjalasta ja Hämeestä. Tapaamisissa on nostettu esiin alueiden hyviä käytäntöjä, kuten keskisuomalaisten maaseudun kehittäjien yhteistyöfoorumi Pöllöparlamentti. Hämäläisille Leader-ryhmille puolestaan kerrottiin Leader Viisarin Visiitti-teemahankkeesta.

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin