Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Keski-Suomen maaseudun uutiskirje 3/2017
viljelypalsta017_HeliSorjonen

Keski-Suomen Leader-ryhmät

toivottavat kaikille aurinkoista kesää!

20170608_122853

Keski-Suomi Roadshow oli mainio maakuntakierros

23 kuntaa, 10 päivää, 1840 kilometriä keskisuomalaisia teitä ja satoja tärkeitä kohtaamisia. Keski-Suomen maakuntaan kehittämisrahoitusta ja yritystukia myöntävät ELY-keskus ja Leader-ryhmät vierailivat kaikissa Keski-Suomen kunnissa kaksi viikkoa kestävällä kiertueella, joka starttasi Kyyjärveltä ja päättyi Jämsään.

Lue lisää kiertuetunnelmia
Kuva1

Euroopan maaseutuverkostojen ja komission väkeä Keski-Suomeen

Euroopan unionin jäsenmaiden maaseutuverkostoyksiköiden ja Euroopan komission edustajat kokoontuvat 26.-29.6. Jyväskylän seudulle. Maaseutuvirasto isännöi kokoontumista keskisuomalaisissa puitteissa.

Leader JyväsRiihi on auttanut paikallisissa järjestelyissä ja pääsee esittelemään vieraille keskisuomalaista maaseudun kehittämistä.
- Tämä on hieno mahdollisuus meille tuoda keskisuomalaista maaseutua ja sen kehittämistyötä esille, kertoo Pirjo Ikäheimonen Leader JyväsRiihestä.

Lue lisää
Tomi_Aho_hiilihanke__I0Z2476

Sinisen biotalouden hankeiden haku 14.7. mennessä

Maa- ja metsätalousministeriö avasi määräaikaisen hakumenettelyn sinisen biotalouden edistämiseksi. Hakemukset voivat liittyä vesialan kansainvälistymisen vauhdittamiseen, vesistömatkailun uusiin palvelukonsepteihin tai vesistöissä olevien ravinteiden ja energian kestävään hyödyntämiseen.

Lue lisää

Tomi_Aho_LAAJAKAISTA_I0Z5303

Yleishyödyllisten investointien, mm. laajakaistahankkeiden haku käynnissä

Keski-Suomen ELY-keskuksessa on parhaillaan käynnissä yleishyödyllisten investointien hakujakso 31.10. saakka.Yleishyödyllisille investoinnille, kuten pienimuotoisen laajakaistan (ns. kyläverkon) rakentamiseen voi saada jopa 50 % tuen.

Lue lisää laajakaistahankkeiden hausta
kuvajumpasta2

Joutsan hyvinvointitupa tuo ihmisiä yhteen

Hyvinvointituvan toiminta Joutsassa mahdollistaa monipuolisen toiminnan kaikille kuntalaisille sekä yhteisen tilan, jonne kokoontua tai vain tulla tapaamaan muita ihmisiä. Leader Maaseutukehityksen rahoittama hyvinvointitupa ilahduttaa kuntalaisia.

Lue lisää

Hyrrä

Huomioi Hyrrän pidempi käyttökatko 17.8.-4.9.

Maaseuturahaston tukien sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä on kiinni muutostöiden vuoksi 17.8.–4.9. Katkon aikana ei pysty jättämään maksuhakemuksia eikä uusia hakemuksia.

Lue lisää
3 KSMG logo 2017 300 dpi

Keski-Suomen Maaseutugaalassa 8.9. juhlitaan maaseutua

Keski-Suomen Maaseutugaala järjestetään 8.9.2017 Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä. Tilaisuudella juhlistetaan keskisuomalaista maaseutua ja maaseutuyrittäjyyttä.

Gaalassa palkitaan Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailun voittajat ja julkistetaan Keski-Suomen Vuoden kylä. Maaseutugaala saattaa maaseudun toimijat: asukkaat, yritykset, yhteisöt sekä perusmaatalouden harjoittajat saman pöydän ääreen.

Lue lisää
Maaseutuparlamentti-2017

Maaseutuparlamenttiin Leppävirralle syyskuussa


Maaseutuparlamentti järjestetään ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa Suomessa, Leppävirralla, 1.-3.9.2017. Tapahtuma kutsuu kaikki maaseututoimijat, maaseudusta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet ja sitä tukevat toimijat koolle ”mahdottomuuksista mahdollisuuksia” -pääteeman alle.

Maaseutuparlamentti 2017 -tapahtumassa tehdään historiaa ja rakennetaan tulevaisuutta.
Lue lisää tapahtumasta täältä
Maaseutuparlamentin nettisivut löydät täältä

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin