Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Keski-Suomen maaseudun uutiskirje
sauli

Sauli Niinistö vihki Karstulan tapahtumatorin käyttöön

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili 18.10. Keski-Suomessa. Niinistö vihki käyttöön Karstulan tapahtumatorin, jonka rakentamiseen on myönnetty maaseuturahoitusta Leader Viisarin kautta. Niinistö muistutti Karstulassa myös maaseutuyrittäjyyden tärkeydestä. "Kaikenlainen yrittäjyys ylläpitää toimintaa ja elämää, ja maaseudulla on erinomaiset mahdollisuudet harjoittaa monia eri yritysmuotoja. Minusta sitä on tärkeää pitää yllä, ja myös ymmärtää, että yrittäminen ei aina ole paikkaan sidottu.

Maaseutufi

Tutustu uudistuneeseen Maaseutu.fi-sivustoon

Uudistunut maaseutu.fi-sivusto tarjoaa tarinoita ja tuhtia tietoa maaseutuohjelmasta. Maaseutu.fi:n etusivulla on lukuisia mielenkiintoisia tarinoita maaseuturahoitusta hyödyntäneistä toimijoista.

Tutustu maaseutu.fi-sivustoon
HaiArt_8

Kokeilemalla selvität, lähteekö ideasi lentoon

Soveltuisiko kokeilutuki yrityksellesi? Kokeilutuki soveltuu uusien tuotteiden, palveluiden tai toimintamallien suunnitteluun, testaamiseen ja kehittämiseen.

Kokeilu on hyvin suunniteltu, liiketoimintasuunnitelmaan perustuva kokonaisuus, jolla on rajattu laajuus ja aikataulu. Kokeilun tulokset auttavat yritystäsi uuden liiketoiminnan polulle tai suuntaamaan kehittämistyötä uuteen suuntaan.

Lue lisää

Maaseutuohjelman valtakunnallisten hankkeiden tuloksia ja kuulumisia 1.11. Helsingissä

Maaseutuohjelman valtakunnalliset kehittämishankkeet ja koordinaatiohankkeet ovat tehneet töitä jo pitempään. Nyt on tullut hyvä hetki käydä läpi, mitä maaseutuohjelman valtakunnallisissa välineissä tapahtuu ja mitä vaikuttavuutta niillä on ollut.

Lue lisää
Viola Fredin

Leader-videoita julkaistu

Keski-Suomen Leader-ryhmien Youtube-kanavalla on julkaistu uusia videoita maaseuturahoitusta hyödyntäneistä toimijoista. Esimerkiksi Leivonmäen kansallispuiston siimeksessä sijaitseva Lomaleivon mökit -yritys on investoidessaan hakenut rahoitusta Leader Maaseutukehitykseltä.

Katso Lomaleivon tarina

Katso Leader-ryhmien Youtube-kanavalta videot

Maaseudun yritysten rahoitusseminaari 29.11. Helsingissä

Maaseudulla toimivien yritysten kehittäminen on yksi maaseutuohjelman painopisteistä. Yritysten rahoitusseminaarissa 29.11. Helsingissä käsitellään kasvu- ja kehittymishakuisten, maaseudulla sijaitsevien yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja -tilannetta.

Rahoitusympäristö muuttuu kiivaaseen tahtiin. Mitä eri rahoitusinstrumentteja maaseudulla toimiville yrityksille on nyt käytössä? Miten ne vastaavat yritysten tarpeisiin?

Lue lisää

Kylässä talossa

Toimijatapaamiset kylätaloja ja kokoontumispaikkoja ylläpitäville

Kudo ja värisytä verkkoja muiden kylien kokoontumistilojen kanssa! Verkostotapaaminen kylätalo- ja kokoontumispaikkojen toimijoille Muuramessa, Karstulassa, Hankasalmella ja Keuruulla!

Onko kylätalolla hiljaista, saisiko sille lisää käyttöä, millä keinoin? Selvityskortti toimii apuna kiinteistön tilanteen selvittämisessä ja ohjaa kehittämiseen, onko kortti jo tuttu? Entä onko kylänne kokoontumispaikka jo rekisteröity maakunnalliseen toimitilahakemistoon? Olisiko teillä kunnostustarvetta, johon tarvittaisiin myös rahoitusta? Tule kuulemaan ja keskustelemaan muiden toimijoiden hyvistä käytännöistä.

Lue lisää

JanhonenJohanna202_uusi_rajattu_laatat

Visuaalinen viestintä haltuun älykännykällä -työpajat Toivakassa, Jyväskylässä, Viitasaarella ja Jämsässä

Visuaalisen viestinnän työpajat on tarkoitettu kaikille maaseudun yhdistyksille, yrityksille, hanketoimijoille, kehittäjille ja muille kiinnostuneille. Työpajat järjestetään Toivakassa, Jyväskylässä, Viitasaarella ja Jämsässä.

Valokuvat ja videot tuovat viestintään uutta ilmettä, ja niiden jakaminen on helppoa oman älykännykän avulla! Kolmen tunnin työpajassa kaivetaan älykännykät taskuista ja otetaan ne aktiivisiksi viestikapuloiksi! Harjoittelemme sisällöntuotantoa käytännössä ja mietimme, millaisia visuaalisia sisältöjä yhdistysten, yritysten ja hanketoimijoiden kannattaa julkaista.

Lue lisää

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin