Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Nuoret Keski-Suomen maaseudulla
innola

Nuoret luovat elämää maaseudulle

Keski-Suomen maaseudun uutiskirjeessä esillä ovat tällä kertaa maaseudun nuoret tekijät. Monet nuorten ideat lisäävät elinvoimaa ja tekevät keskisuomalaisesta maaseudusta elävämmän. Leader-rahoitus on mahdollistanut nuorille toimintaa, harrastepaikkoja ja jopa investointeja.
fyw_video

Jopa 30 uuraislaista nuorta työllisti kesällä itsensä

Uuraisilla on perustettu jo 23 uutta 4H-yritystä ja uusia nuoria yrittäjiä on jo melkein 30! Moni nuorista kertoo saaneensa yrittäjyydestä tärkeän harrastuksen. Viime kesänä 20-30 uuraislaista nuorta työllisti itsensä oman 4H-yrityksensä kautta, kertoo Find Your Way -hankkeen vetäjä Pia Kautto.- Autamme nuoria perustamaan omia yrityksiä ja tutustumaan paikkakunnan yrittäjiin, myös nuorisovahdoissa ulkomailla tavataan yrittäjähenkisiä nuoria.

Katso video
Innola_video

Oma juttu löytyy tekemällä

- Uskomme, että nuori löytää vahvuutensa ja oman juttunsa, kun hän vain alkaa tekemään, Muuramen Innolan valmentaja Niina Koivuniemi kiteyttää.

Nuorten yrittäjyystalo Innola on muuramelainen yhdistys, jonka kautta nuoret voivat perustaa yrityksiä, tehdä projekteja tai työllistää itsensä duuniringin kautta. Innolassa on hyödynnetty Leader-rahoitusta monin tavoin.

Katso video

Lue koko juttu


yep_sari kämäräinen

YEP! innostaa yrittäjyyteen ja yhteisöllisyyteen Konnevedellä

Yhdessä enemmän ja paremmin eli YEP!-hankkeessa järjestetään toimintaa konnevetisille nuorille yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä edistäen. Paikallislähtöisyys näkyy vahvasti nuorille räätälöidyssä toiminnassa. - Toimimme yhteistyössä paikkakunnan nuorisotoimijoiden ja yrittäjien kanssa, lisäksi hyödynnämme vieressä olevan Konneveden kansallispuiston mahdollisuuksia, kertoo hankevetäjä Sari Kämäräinen.

Lue koko juttu


startup-hanke

Nuoret yrittäjän alut ilahduttivat vanhuksia Laukaassa

Laukaan ja Jyvässeudun 4H-yhdistysten START UP! -nuorisohankkeen tiimiyrittäjät halusivat ilahduttaa ikäihmisiä Laukaassa. - Suuntasimme yhdessä nuorten kanssa palvelutalo Sarahoviin ilahduttamaan vanhuksia. Ehkä joku nuorista sai kipinän vierailuilla ja työllistyy tulevaisuudessa vanhustenhoitoalalle, visioi hankevetäjä Elisa Kraft.

Tiimiyrityshankkeessa autetaan maaseudun nuoria löytämään mahdollisuuksia yrityspalveluiden tuottajina omalla kotiseudulla.

Lue koko juttu

Apinapuisto_Susanna kuivalainen

Moni lasten ja nuorten liikunta- ja harrastepaikka rakentuu Leaderin avustuksella

BMX-rata, luontopolku, perhepuisto ja moni muu lasten ja nuorten käyttöön tehty liikunta- ja harrastapaikka on rahoitettu paikallisten Leader-ryhmien kautta. Tiesitkö, että yhdistykset voivat myös hankkia erilaista harrastevälineistöä nuorisotoimintaan?

Lue juttu, kuinka toivakkalainen Apinapuisto rakentui Leader-rahoituksella
Tuomas Nurmi

Leader mukana rahoittamassa nuoren yrittäjän konehankintaa    

19-vuotias Tuomas Nurmi on muuramelainen yrittäjä, joka tekee työkseen musiikki- ja mainosvideoita toiminimensä kautta.
Hän hyödynsi Leader-rahoitusta kuvauskaluston hankintaan.

Lue koko juttu

Onko sinulla mielessäsi hankeidea, jonka haluaisit toteuttaa?

Ota yhteyttä Keski-Suomen Leader-ryhmiin, esitä hankeideasi, valmistele hakemus ja myönteisen hankepäätöksen tultua ryhdy hommiin!

Lue lisää www.keskisuomenmaaseutu.fiHalaus (004)

Poniharrastus on saanut nostetta

Poneista potkua nuorille –hanke on otettu iloisesti vastaan Keski-Suomessa. Hankkeen edetessä olemme huomanneet ponien ja ponimaailman kiinnostavan lapsia ja nuoria niin kaupungissa kuin maallakin, kertoo hanketyöntekijä Suvi Rautiainen.

Katso Poneista potkua -video

Lue koko juttu
vau-vanhasta uutta_jämsän 4h_1

Jämsäläisnuoret tubettavat, osallistuvat äijäkerhoon ja kierrättävät 

Jämsän 4H -yhdistys on aktiivinen hanketoimija. Tällä ohjelmakaudella yhdistyksellä on käynnissä kaksi Leader-rahoitteista nuorten hanketta. Tutustu näihin!

Vanhasta uutta - kierrätysaiheinen nuorisohanke

Pojat - vapaa-ajan harrasteita pojille

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin