Leader_logo_rgb_yksi_keski_suomi
Keski-Suomen maaseudun uutiskirje joulukuu/2017
rahakuva

Lisää Leader-rahaa Keski-Suomeen

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Leader-tukiin lisäkehystä 7,379 miljoonaa euroa. Lisäkehystä myönnettiin 24:lle Leader-ryhmälle. Lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää yhteensä 25,52 miljoonaa euron edestä. Keski-Suomen Leader-ryhmistä JyväsRiihi ja Maaseutukehitys saivat lisäpotin alueidensa kehittämisen rahoittamiseen. JyväsRiihen lisärahoitus on 180 000 euroa ja Maaseutukehityksen 197 000 euroa.

Lue koko juttu

Onko teidän kylänne Älykkäin kylä 2020?

Älykkäin kylä -kilpailussa innostetaan kyliä katsomaan tulevaisuuteen ja kehittämään palveluja – ottakaa haaste vastaan!

Älykkäin kylä –kilpailussa etsitään nyt kyliä, jotka eniten kehittävät palvelujaan esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, energian, liikkuvuuden, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin aloilla. Mukaan haastetaan kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta.

Lue lisää:

DOk9DIyWkAEnLgo

Eteenpäin haluavia maaseudun yrityksiä haetaan taas Kasvupolulle

Haku KasvuOpenin Maaseudun kasvupolulle on nyt auki. Yritysten toimialaa ei ole rajattu, tärkeintä on halu kasvaa ja päästä eteenpäin. Hae mukaan tai haasta hakemaan mukaan!

Kasvuhaluisille maaseudulla sijaitseville yrityksille tarkoitettuun ohjelmaan, Maaseudun Kasvupolulle, voi hakea mukaan 10.12.2017 mennessä hakulomakkeella.Tällä kerralla kaikille hakeneille on tarjolla huippuasiantuntijoiden sparrausta ja verkostoitumista Kasvupajassa 14. helmikuuta 2018. Lisäksi tuomaristo valitsee 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä kahteen kiitoratapäivään.
Maaseudun Kasvupolku on osa Kasvu Openia, Suomen suurinta kasvuhakuisten yritysten sparrauskilpailua.

Lue koko juttu
Taitobussi_22

Viisari: Into-teemahankkeen haku käynnissä 9.1.2018 saakka

Leader Viisari hakee hankkeita uudelle Into-teemahankkeelle 9.1.2018 mennessä. Hankkeet voivat sisältää yhdistysten pieniä investointeja, kuten asukkaiden yhteiseen käyttöön tarkoitettuja kone- ja laitehankintoja ja/tai pieniä rakentamisen korjaus- ja kunnostustöitä.

Rahoitusta voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, säätiöt ja osuuskunnat yleishyödyllisiin toimenpiteisiin.

Lue lisää

Uusi teltta ja pojat

JyväsRiihi: Nuoret tekijät ja Kalustoa kylille -haut auki nyt!

JyväsRiihi on avannut kaksi uutta teemahanketta yhdistyksille.

Nuoret tekijät –hankkeessa yhdistykset kehittävät toimintaansa esimerkiksi tapahtuman tai kesäaktiviteetin kautta, ja palkkaavat omaa hankettaan toteuttamaan 1-3 nuorta. Hankkeessa koulutetaan yhdistyksiä palkkaamisen vastuista ja velvollisuuksista. Hakuaika on 15.12. saakka.

Kalustoa kylille –hankkeessa yhdistykset voivat hankkia yhteiseen käyttöön sopivaa kalustoa, laitteita tai välineitä, esimerkiksi harrastustoimintaa tukevaa välineistöä. Hakupapereita uuteen hankkeeseen odotamme tammikuussa, 8.-31.1.2018.

Lue lisää

Joulukalenteri_aloituskuva

Leader-joulukalenterit facebookissa

Valtakunnallinen Leader-joulukalenteri aukeaa päivittäin facebookissa Leader-paikallisesti kehittäen sivustolla

Keski-Suomen Leader-ryhmien videojoulukalenteri puolestaan ilostuttaa facebookissa sivulla Keski-Suomen maaseutu jouluaattoon saakka joka päivä. Iloksemme maaseuturahoitus ja Leader-ryhmät ovat saaneet olla mukana monissa näissä tarinoissa!

Sykettä Keski-Suomen maaseudulle 2

Keski-Suomen Leader-ryhmien tiedotuslehti ilmestyy lähiaikoina

Lehdessä on tuhti paketti maaseuturahoitusta hyödyntäneiden yritysten ja yhdistysten esimerkkijuttuja. Lehti ilmestyy joulukuun aikana osoitteessa www.keskisuomenmaaseutu.fi

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin