Ajankohtaiset uutiset


Yritys - ja hanketukien maksatusten käsittelyajat pidentyvät

Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa, että maaseutuohjelman yritys- ja hanketukien maksatusten käsittelyajat pidentyvät.

Maksatushakemusvolyymi kasvaa, käsittelyajat pidentyvät

Maaseuturahaston yritys- ja hanketukien maksatusvolyymi on lisääntynyt tänä vuonna Keski-Suomessa. Hanketukia on kesäkuun loppuun mennessä maksettu jo 3,3 M€, mikä on yhtä paljon kuin viime vuonna yhteensä. Yritystukia on maksettu 1,1 M€ (2017: 1,4 M€).

Ohjelmakauden hankkeiden määrä on nyt saavuttamassa korkeimman tasonsa. Tämän johdosta maksatusten käsittelyaika on pidentynyt.

Keski-Suomen ELY-keskuksen maksatusyksikön henkilöstössä on ollut vaihtuvuutta. Maksatuspäällikkö Eija Haatanen on eläköitymässä. Ruuhkan purkamiseen on palkattu määräaikaisia työntekijöitä.

Täytä hakemus huolellisesti, nopeutat sen käsittelyä

Asiakkaat voivat nopeuttaa oman hakemuksensa käsittelyä toimittamalla kaiken käsittelyn edellyttämän materiaalin kerralla sähköisenä tietojärjestelmään ja vastaamalla nopeasti lisäselvityspyyntöihin. Lisätietojen pyytäminen ja maksatusaikataulujen tiedusteluihin vastaaminen hidastavat käsittelyä ja vievät aikaa varsinaiselta käsittelytyöltä. Täytä siis hakemus huolellisesti ja varmista, että sen mukana ovat kaikki tarvittavat liitteet.

Maksatushakemusten keskimääräinen käsittelyaika on ollut keväällä 2018 hanketuessa 57 päivää ja yritystuissa 48 päivää. Tähän aikatauluun pääseminen tänä syksynä on haasteellista. Maksatushakemusten käsittelyissä kannattaa varautua tavallista pidempiin käsittelyaikoihin. Hakemusten käsittelyä pyritään nopeuttamaan mm. vähentämällä selvitysten pyytämistä.

Lisätietoja
Keski-Suomen ELY-keskus
Maksatus- ja tarkastusyksikön päällikkö Jukka T Raivio
jukka.raivio(at)ely.keskus.fi, p. 0295 036 092


Palaa otsikoihin