Hankerekisteri

Maaseutuohjelman hankkeet Keski-Suomessa

Hankerekisteriin on koottu Keski-Suomessa toimivien Leader-ryhmien ja Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamat kehittämishankeet ja Leader-ryhmien yritystuet. Hankerekisterin tietojen oikeellisuudesta vastaa rahoittaja.

Aitomaaseutu.fi-sivustolla on tarkemmat kuvaukset ja yhteystiedot Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamista kehittämishankkeista ohjelmakaudella 2014-2020.

Maaseutuviraston valtakunnalliseen hankerekisteriin on koottu kaikki maaseutuohjelman hankkeet ja yritystuet ohjelmakaudella 2014-2020.

Leader-karttaan on koottu Keski-Suomen Leader-ryhmien rahoittamat kehittämishankkeet ja yritystuet ohjelmakaudella 2014-2020. Kartan avulla on mahdollista tutustua hankkeisiin esimerkiksi alueittan tai paikkukunnittain.


Find your way

Toteuttaja: Uuraisten 4H-yhdistys ry.

Tuen muoto: Yleishyödyllinen hanketuki

Rahoittaja: JyväsRiihi ry

Toteutusvaihe: Käynnissä

Rahoitusohjelma: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi: Yleishyödyllinen kehittämishanke

Toteutusalue: Uurainen

Kustannusarvio: 141 150 €

Julkinen tuki: 85 %

Kuvaus:

Hankkeen tavoitteena on saada nuoret kiinnostumaan yrittäjyydestä ja oman 4H-yrityksen perustamisesta motivoimalla nuoret mukaan kansainvälisillä nuorisovaihdoilla. Hankkeessa on tavoitteena innostaa yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria kansainväliseen toimintaan ja kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneita nuoria yrittäjyystoimintaan.
Hankkeessa järjestetään nuorille yrittäjyyskursseja sekä muita nuorten kursseja ja valmennuksia, kehitetään 4H yritystoimintaa huomioiden kansainvälistyvä maailma ja tulevat nuorisovaihdot, järjestetään yritysvierailuja kotimaassa ja nuorisovaihdoissa, näkyvyyttä tuovia tempauksia kotimaassa ja nuorisovaihdoissa, osallistutaan tapahtumiin ja messuille sekä opitaan muiden maiden yrityskasvatuksesta ja tuodaan hyvät tavat käytäntöön.
Nuorisovaihdot mm. motivoivat nuoria mukaan yritystoimintaan, antavat mahdollisuuden avartaa omaa maailman näkemystään, vahvistavat nuoren itsetuntoa ja työelämätaitoja, lisäävät rohkeutta, verkostoitumista ja vertaistukea, kun nuoret pääsevät vaihtamaan yritysideoitaan, varastamaan ja parastamaan toisten nuorten ideoista.
Hankkeen järjestettävällä toiminnalla ja kansainvälisillä nuorisovaihdoilla kehitetään yrittäjyyskasvatusta, nuorten liiketoimintaosaamista ja valmiuksia yrittäjyyteen. Nuorten kehittäminen kansainvälisen toiminnan osaajiksi jo peruskoulussa ja ensimmäisen asteen opiskelupaikoissa, on sijoitus tulevaisuuteen. Tässä vaiheessa nuoren elämää yrittäjyys on harrastus, mutta se harrastus voi viedä huomisen huipulle ja auttaa nuoria työelämän haasteissa. Kun nuoret lähtevät mukaan hankkeeseen, he saavat mahdollisuuden työllistää itsensä oman yrityksen kautta kesätöihin. Kesätyöpaikkoja on vähemmän kuin on töitä vailla olevia nuoria. Kaikki nuoret eivät pääse kesätöihin. Oma yritys on hyvä tapa työllistää itsensä myös kesän ajaksi.

Yhteystiedot:
http://uurainen.4h.fi/