Hankerekisteri

Maaseutuohjelman hankkeet Keski-Suomessa

Hankerekisteriin on koottu Keski-Suomessa toimivien Leader-ryhmien ja Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamat kehittämishankeet ja Leader-ryhmien yritystuet. Hankerekisterin tietojen oikeellisuudesta vastaa rahoittaja.

Aitomaaseutu.fi-sivustolla on tarkemmat kuvaukset ja yhteystiedot Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamista kehittämishankkeista ohjelmakaudella 2014-2020.

Maaseutuviraston valtakunnalliseen hankerekisteriin on koottu kaikki maaseutuohjelman hankkeet ja yritystuet ohjelmakaudella 2014-2020.

Leader-karttaan on koottu Keski-Suomen Leader-ryhmien rahoittamat kehittämishankkeet ja yritystuet ohjelmakaudella 2014-2020. Kartan avulla on mahdollista tutustua hankkeisiin esimerkiksi alueittan tai paikkukunnittain.


Konneveden luontomatkailun investointihanke

Toteuttaja: Konneveden kunta

Tuen muoto: Yleishyödyllinen hanketuki

Rahoittaja: Keski-Suomen ELY-keskus

Toteutusvaihe: Käynnissä

Rahoitusohjelma: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

Hanketyyppi: Yleishyödyllinen investointihanke

Toteutusalue: Konnevesi

Kustannusarvio: 378 511,95 €

Julkinen tuki: 227 107,17 €

Kuvaus:

Hankkeen tavoitteena on rakentaa 1.9.2014 perustetun Etelä-Konneveden kansallispuistoa ja sen matkailu ja virkistyskäyttöä tukevia rakenteita 2015-2016 välisenä aikana. Rautalammin ja Konneveden luontomatkailun Masterplanissa on määritelty, että aluetta kehitetään Suomen johtavaksi luontomatkailun keskittymäksi. Tämä tavoite vaatii yleisien matkailun ja virkistyskäytön rakenteiden suunnittelua ja rakentamista. Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa uuden mahdollisuuden matkailun kehittämiseen alueella. Se on tuonut tullessaan vetovoimaisen ja kiinnostavan syyn tulla alueella. Lähtötilanteessa (2015) alueella on vain vähän matkailua ja virkistyskäyttöä tukevaa palveluvarustusta ja sen lisäämisellä alueelle on kiire. Jo viime vuonna alueen kävijämäärät kasvoivat 50% ja se aiheutti niin yrittäjille kuin kunnalle melkoisia haasteita. Hankkeessa rakennettavat palveluvarustukset keskittyvät Konneveden kunnan omistamalle Häyrylänrannan ja Kivisalmen alueelle. Hankkeessa avustettavaksi esitetään vuoden 2015 ja 2016 toteutettavat Konneveden kunnan investointiohjelmassa toteutettavat toimenpiteet. Vuonna 2015-2016 toteutetaan Kivisalmen laituri, Häyrylänrannan WC-rakennus, camping-alueen kehittäminen (keittokatos, terassi, leikkialue), vierasvenelaiturin laajentaminen ja paikoitusalueen kunnostaminen. Hankkeen toteutusaika 1.6.2015-31.12.2017

Yhteystiedot:

Konneveden kunta

www.konnevesi.fi