Leader logo rgb jyvasriihi
JyväsRiihen uutisia 2/2018
03-leader-ryhman-hallituksessa

JyväsRiihen yleiskokouksessa valittiin hallitus

JyväsRiihen yleiskokous valitsi maaliskuun lopulla yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2018. Lisäksi yleiskokous hyväksyi yhdistyksen vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018.

Katso hallituksen kokoonpano vuonna 2018

Hakukatko

Yleishyödyllisten hankkeiden hakukatko

Leader-rahoituksella on ollut alueellamme kova kysyntä ja siitä syystä vuonna 2018 käytössä oleva Leader-rahoitus on sidottu jo lähes kokonaan.

Tämän vuoksi JyväsRiihen hallitus on päättänyt varata loput vuoden 2018 Leader-rahoituksesta yritystukiin ja elinkeinollisiin yhteistyöhankkeisiin. Yleishyödyllisiä hankkeita JyväsRiihen hallitus käsittelee seuraavan kerran loppusyksyllä 2018.

JyväsRiihen hallitus kokoontuu seuraavan kerran to 3.5. Toukokuun kokoukseen tulevat yritystukihakemukset on jätettävä Hyrrään viimeistään maanantaina 16.4.

Lue lisää

Seteli

Hankkeiden maksatus

Muistathan lukea hankepäätöksestä tarkasti, milloin teidän yhdistyksenne hankkeessa täytyy hakea maksatusta. Yli kaksi vuotta kestävissä hankkeissa maksuhakemus täytyy jättää kerran vuodessa maksupäätöksen päivämäärästä lukien. 

Ennen kuin jätät maksuhakemuksen käsittelyyn, ole yhteydessä JyväsRiiheen, niin katsomme, onko hakemuksessa kaikki kohdallaan. Tämä nopeuttaa hakemuksen käsittelyä ELY-keskuksessa. 

Ohjeita maksatuksesta on kootusti esillä täällä. Myös Hyrrän käyttöohje opastaa eteenpäin. 


Kampsu hanketreffit

Hanketreffit 11.4. Jyväskylässä

Tervetuloa kuulemaan Kampsu-teemahankkeen tuloksia, ideoimaan uutta ja verkostoitumaan hanketreffeille 11.4. alkaen klo 16. Paikkana on Ladun maja Jyväskylässä. Tule viettämään kevätiltaa rennosti, paistelemaan makkarat ja juomaan kahvit. Tilaisuus on avoin kaikille JyväsRiihen hanketoiminnasta kiinnostuneille! 

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 9.4. Leenalle 044 959 8500 tai toimisto@jyvasriihi.fi

Katso video aiemmasta Kimpsu-teemahankkeesta

Puukabinetti

Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja hyvinvointia

Puukabinetti on jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys. Yrityksen kasvun myötä ajankohtaiseksi tuli toimitilojen laajentaminen, johon Puukabinetti sai investointitukea JyväsRiiheltä.

- Laajennuksen ansiosta oma työintoni on lisääntynyt valtavasti. Inspiraatio syttyi uudelleen, kun saan työskennellä toimivassa ja viihtyisässä työympäristössä, innostunut yrittäjä Heikki Rahkonen kertoo.

Lue lisää

Välähdys

JyväsRiihen jäsenmaksut

JyväsRiihen maaliskuisessa yleiskokouksessa päätettiin, että yhdistyksen liittymisjäsenmaksuna kerätään 10 € henkilöjäseneltä ja 20 € yhteisöltä.

Vuonna 2018 kerätään myös vapaaehtoinen kannatusjäsenmaksu, joka on samansuuruinen kuin liittymisjäsenmaksu. Maksamalla jäsenmaksun vuosittain tuet toimintaamme maaseudun kehittämiseksi. 

JyväsRiihen toiminta on avointa kaikille toiminnasta kiinnostuneille, ja uusia aktiivisia jäseniä otetaan mielellään mukaan. Olethan sinä jo liittynyt jäseneksemme?

Lue lisää jäsenyydestä


älykkäinkylä

Suomen älykkäin kylä haussa

Löytyisikö Keski-Suomesta Suomen älykkäin kylä? 

Valtakunnallisen Suomen älykkäin kylä –kilpailun ilmoittautuminen on nyt auki ja ilmoittautua voi elokuun loppuun saakka.

Kylien kannalta osallistuminen kannattaa, koska tarjolla on ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus: ohjausta, vertaistukea, verkostoitumismahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin muualla Euroopassa.

Lue lisää ja ilmoita oma kyläsi kilpailuun mukaan
Jussi Vatanen

Osallistu Terveiset Vataselle -haasteeseen ja voita jopo!


Näyttelijä Jussi Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset, jotka ovat saaneet maaseuturahoitusta, lähettämään Vataselle videotervehdyksen sosiaalisessa mediassa. Valtakunnallinen kampanja nostaa esiin maaseuturahaston merkitystä.

Haasteeseen voivat osallistua niin Leader-ryhmän kuin ELY-keskuksen kautta rahoitusta saaneet tahot aikavälillä 15.2.-30.4.2018. Osallistuneiden kesken Suomen maaseutuverkosto arpoo Jopo-polkupyörän, joka luovutetaan 9.5.

Lue lisää ja osallistu!

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin