Leader logo rgb jyvasriihi
JyväsRiihen uutisia 3/2018
Seteli

JyväsRiihen Leader-rahoituksen tilanne

Tänä vuonna JyväsRiihen käsittelyyn on jätetty yhteensä 36 tukihakemusta. Hallitus on kokouksissaan käsitellyt kaikki hakemukset. Tukea on puollettu yhteensä 29 hakemukseen, yhteensä vajaat 363 000 euroa, eli kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat eurot. Kesän aikana meillä on uusien hakemusten osalta käsittelytauko. Tiedotamme alkusyksystä seuraavasta hakemusten käsittelystä.

Lue lisää

LINC

LINC-seminaari kokosi eurooppalaiset maaseudun kehittäjät Suomeen

Lounais-Suomessa järjestettiin kesäkuussa kansainvälinen LINC-seminaari, johon osallistui 350 maaseudun kehittäjää 17:stä eri Euroopan maasta. Myös Keski-Suomea edustettiin paikan päällä.

LINC kokoaa joka vuosi Euroopan Leader-ryhmiä verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia. Tänä vuonna tapahtuman järjestivät Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät. 

Lue lisää >> 


maaseutu_etsimme_alykkainta_kylaa

Suomen älykkäin kylä haussa

Löytyisikö Keski-Suomesta Suomen älykkäin kylä? Valtakunnallisen Suomen älykkäin kylä –kilpailun ilmoittautuminen on auki elokuun loppuun saakka. Vielä kerkeät ilmoittamaan oman kyläsi mukaan! 

Kilpailun avulla autetaan ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja palvelujen ja toimintapojen kehittämiseen ja luomiseen. Juuri niiden palveluiden ja toimintojen, joiden avulla kylä voi hyvin nyt ja tulevaisuudessa.

Kylien kannalta osallistuminen kannattaa, koska tarjolla on ainutlaatuinen kehittämiskokonaisuus: ohjausta, vertaistukea, verkostoitumismahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin muualla Euroopassa. 

Lue lisää ja ilmoita oma kyläsi mukaan >>
Laajentuminen

Viestintää ja vaikuttavuutta Sykettä-loppuseminaarissa 21.8.

Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteisen Sykettä-viestintähankkeen Viestintää ja vaikuttavuutta -loppuseminaari järjestetään tiistaina 21.8.2018 klo 12-16 Priimuksessa, auditorio Pruuvissa, Taulumäentie 45, Jyväskylä.

Tapahtumassa esitellään hankkeen tuloksia kuvin ja sanoin. Maa- ja metsätalousministeriö tuo tilaisuuteen tervehdyksensä. Vaikuttavuudesta ja vaikuttavuusviestinnästä puhuvat Saila Tykkyläinen, Vaikuttava yritys ja Heidi Korva, Communiké.

Ilmoittaudu mukaan 14.8. mennessä sähköisen lomakkeen kautta. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Keski-Suomen maaseudun YouTube-kanavalla.

Hygge_heritage_seminaari

Hygge ja Heritage -kansainvälinen seminaari 18.-20.11.2018

Petäjävedellä ja Korpilahdella sukelletaan Unescon maailmanperintöön marraskuun pimeydessä kansainvälisessä Hygge&Heritage -seminaarissa. Osallistujille on tarjolla valittavaksi kuusi erilaista retkeä, jotka vievät vieraat Korpilahden ja Petäjäveden eri kolkkiin. Luvassa on Petäjäveden vanhan kirkon ja Struven ketjun Oravivuoren pisteen rinnalla saunaa, taidetta, käsityötä, ruokaherkkuja ja luontoelämyksiä.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan jakamaan kokemuksia maailmanperinnön, paikallisten toimijoiden ja matkailun onnistuneista yhteishankkeista.

Ilmoittautuminen Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen Hygge and Heritage-päättöseminaariin tässä linkissä 

Lue lisää 

Ideointi

JyväsRiihi hakee tiedottajaa ja kv-hankeneuvojaa 

JyväsRiihi hakee kokopäiväistä tiedottajaa syyskuussa alkavaan kolmivuotiseen Sykettä 2-viestintähankkeeseen. Lisäksi avoinna on kv-hankeneuvojan puolipäiväinen tehtävä. Sykettä 2-hankkeessa viestitään Manner-Suomen maaseutuohjelman toiminnasta, tuloksista ja kansainvälistymisen mahdollisuuksista Keski-Suomessa. 

Lue lisää

Kylämme.fi

Uusi työkalu kylien kehittämiseen

Kaipaako kyläsi toiminnan suunnittelu uutta virtaa? Uusi Kylämme.fi työkalu auttaa kyläsuunnitelman teossa sekä tarjoaa hyödyllisiä linkkejä ja lomakepohjia kylien kehittämiseksi. Kylämme.fi työkalu on maksuton. Suunnittelun aloittaminen vaatii ainoastaan palveluun rekisteröitymisen.

Esimerkiksi kyläsuunnitelman teko kannattaa, sillä se toimii erinomaisena asiakirjana esitettäessä kylän kehittämiseen liittyviä näkökohtia kunnalle tai rahoittajalle tai vaikka uusille asukkaille. 

Lisätiedot:  Keski-Suomen Kylät ry. 

Lue lisää >>

Jalkapallokerho Tikkalan koululla

Nuorta voimaa yhdistyksissä

JyväsRiihen Nuoret tekijät -teemahankkeessa viisi yhdistystä kehittää toimintaansa nuorten voimin. 

Tikkalassa nuoret mm. tarjoavat palveluita kyläläisille ja ideoivat nuorten omaa toimintaa kylälle. Lievestuoreen Kisan nuoret somettavat ja pyörittävät kerhoja sekä kioskia. Muuramen Mannatuvalla nuorten tuoretta ajattelua tarvitaan käynnistyvän yhdistyksen toiminnassa. Laukaassa BMX-radalle pääsee nyt pyöräilyä kokeilemaan kuka vain, kun paikalla on kesätyöntekijä. Muuramen markkinat tulevat entistä paremmiksi, kun nuorisoseuran palkkaamat nuoret tuovat mukaan oman näkökulmansa. 

Seuraa somessa #nuorettekijät #jyväsriihi!

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin