Kansainvälinen Leader-toiminta

Leader-toiminta on kansainvälistä

Leader on vahvasti paikallista toimintaa, mutta sillä on myös laaja kansainvälinen ulottuvuus. EU:n alueella toimii nimittäin yli 2000 Leader-ryhmää. Suomeen Leaderin keinot ja rahoitus saapuivat vuonna 1996 EU-jäsenyyden myötä.

EU:n alueella toimivat Leader-ryhmät tekevät tiivistä yhteistyötä toistensa kanssa. Kansainvälisen toiminnan kautta haetaan oppia ja ideoita muista maista, tutustutaan sekä tehdään yhdessä yli rajojen. Suomalaiset ovat hyviä ja kysyttyjä kumppaneita eurooppalaisissa yhteistyökuvioissa.

09-leader-on-lyhenne

Lisätietoa muiden maiden Leader-toiminnasta: The European Network for Rural Development (ENRD) tai European LEADER Association for Rural Development

Kansainväliset yhteistyöhankkeet

Leader-ryhmät voivat rahoittaa kansainvälisiä yhteistyöhankkeita. Kansainvälisen hankkeen hakija voi olla paikallinen yhdistys tai muu toimija. Hankkeeseen tarvitaan yhteistyökumppani vähintään yhdestä tai kahdesta muusta Euroopan maasta.

Lue lisää kansainvälisistä hankkeista >>
Katso ja lue myös Keski-Suomen Leader-ryhmien englanninkielinen esite, jossa on esimerkkejä keskisuomalaista yrityksistä ja yhteisöistä, jotka ovat saaneet maaseuturahoitusta >>
Kv-esite