Hankerahoitus yhdistyksille tai yhteisöille

Leader-rahoituksen avulla kylissä toimivat yhdistykset voivat toteuttaa omista tarpeistaan nousevia hankkeita.  

Hankerahoituksen avulla voidaan parantaa kylän palveluita ja viihtyisyyttä,  kehittää yrittäjien yhteistyötä tai vaikka kunnostaa kokoontumis-, luonto- ja harrastuskohteita. Kehittämis- ja investointihankkeilla voi toteuttaa näitä ja monia muita ideoita, jotka parantavat maaseudun palveluja ja elämänlaatua. Hankkeissa voi myös järjestää koulutusta, tiedottaa ja kehittää innovaatioita. Mahdollisuuksia riittää niin pieniin kuin suuriinkin tekoihin. 

Tutustu tarkemmin hankerahoituksen tukimuotoihin ja hakuohjeisiin Keski-Suomen maaseudun hankerahoitus-sivuilla.

Hankkeiden hakijoina voivat olla esimerkiksi yhdistykset, koulutusorganisaatiot, tutkimuslaitokset, kunnat, elinkeinoyhtiöt, säätiöt ja muut vastaavat. Ensisijaisesti tuemme maaseutualueella toimivia yhteisöjä. Kaupunkialueen rajaus näkyy allaolevassa kartassa ja tässä

Hakijayhteisö voi  toimia myös kaupunkialueella, mutta hankkeesta hyötyvä kohderyhmä on oltava pääasiassa maaseudun asukkaista, yhteisöistä tai yrityksistä. Kaupunkialueella toimivien yhdistysten on erikseen perusteltava, mikä on hankkeen kohderyhmä ja miten se on valittu.
JyväsRiihen tukialueen rajaus Jyväskylän kaupungin alueella-page-001
Olennaista hanketuen myöntämisessä on, että hakijan pääasiallinen tarkoitus on muu kuin taloudellinen toiminta ja että toiminnan ensisijainen päämäärä ei ole voiton tavoittelu.

Hankkeen tavoitteiden ja toiminnan on oltava yleishyödyllisiä ja sellaisia, joista hyötyy tasavertaisella tavalla kaikki alueen tai kylän toimijat. Tuettu toiminta ei voi kohdistua pelkästään omalle jäsenistölle tai ennalta määrätyille suljetuille kohdejoukoille.