Maaseutukehitys logo
Uutiskirje huhtikuu 2017
Uusibanneri2

Maaseutukehitys ry:n uutiskirje huhtikuu 2017

Tämä uutiskirje on lähetetty yhdistyksen jäsenrekisterin perusteella tiedossa oleviin jäsenten ja uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitteisiin. Toivomme, että päivittäisit yhteystietosi toimistolle, mikäli tämä uutiskirje tavoittaa sinut väärästä osoitteesta.

10-tule-mukaan

Juhlavuoden retket suunnitteilla

Juhlavuoden kunniaksi olemme suunnitelemassa myös retkiä, joilla pääsee tutustumaan alueeseemme, rahoittamiimme hankkeisiin ja ylipäätään Leader-toimintaan.

Ajatuksia, ideoita ja toiveita retkikohteista voi lähettää meille vaikka sähköpostilla tai tulla yleiskokoukseen ideoimaan asiaa eteenpäin 26.4.2017 klo 18 Kotiseututalo Simolaan Leivonmäelle. Toiminta-alueeseemme kuuluvat Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Toivakka ja Luhanka. Myös Sumiaisissa on useita rahoittamiamme hankkeita, vaikkei se kuulukaan enää toimialueeseemme.


leader 20 vuotta logo sloganilla

Maaseutukehityksen juhlavuoden yleiskokous tulossa

Kokoonnumme keskiviikkona 26.4.2017 klo 18 Kotiseututalo Simolaan Leivonmäelle juhlistamaan yhdistyksen 20-vuotista olemassaoloa yleiskokouksen merkeissä.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten hallituksen erovuoroisten jäsenten valinta, tilinpäätös, vuosikertomus ja -suunnitelma sekä jäsenmaksujen suuruus. Yhteisöjäsenten edustajat muistakaa pyytää edustamaltanne yhteisöltä edustusvaltakirja mukaanne.

Synttärikahvit tarjolla. Tervetuloa mukaan jäsenet ja kaikki muutkin maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet!

Ps. Jäseneksi ehtii vielä hyvin liittyä ennen kokousta. Liittymismaksu henkilöjäseniltä 10 € ja yhteisöjäseniltä 20 €. Ei vuosittaista jäsenmaksua. Katso lisää ohjeita täältä.

PK-yrittäjille jatkossa yritystukea myös käytettyjen koneiden hankintoihin

Jatkossa maaseutualueilla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen.

Lue lisää

Vinkkejä Katso-tunnisteen käyttöön Hyrrä-järjestelmässä

Suuri osa hakijoiden esittämistä Hyrrää koskevista kysymyksistä liittyy Katso-tunnisteeseen. Mavi laati Katso-tunnisteen käyttöönotosta lyhyen ohjeen hakijoiden ja hallinnon avuksi: Katso-tunnisteen käyttöönotto vaihe vaiheelta

Hakijoille kannattaa vinkata, että Katso-tunniste täytyy käydä välillä aktivoimassa Katso-palvelussa (www.vero.fi/katso), jotta se pysyy toiminnassa. Katso-tunnisteen käyttäminen Hyrrässä ei riitä pitämään tunnusta aktiivisena.

Pysy ajan hermolla, tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tarkoituksena on tiedottaa Leader-ryhmien toiminnasta ja välittää ajantasaista tietoa maaseudun eri toimijoille. Maakunnallinen uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja Leader-ryhmien omat uutiskirjeet jokaisen ryhmän tiedotuskäytäntöjen mukaan.
Yes_no

Maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arviointi käynnistyi - vastaa kyselyyn

Keski-Suomen Leader-ryhmät ja Sykettä-viestintähanke ovat käynnistäneet Keski-Suomen maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arvioinnin. Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Arvioinnin tavoitteena on saada tietoa maaseutuohjelmasta hanke- ja yritystukia saaneilta sekä maaseudun kehittämisen parissa toimivilta sidosryhmiltä Keski-Suomessa. Keski-Suomen maaseutuohjelman arvioinnin tekee ulkopuolinen arvioija,  TK-Eval.

Toivomme, että vastaatte kyselyyn, jotta voimme saatujen palautteiden perusteella kehittää toimintaamme jatkossa.

Linkki kyselyyn: https://e-lomake.fi/lomakkeet/5167/lomake.html

Pyydämme vastaamaan kyselyyn keskiviikkoon 19.4.2017 mennessä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan valtakunnallisen kauppaketjun 50 euron lahjakortti. Jos haluat olla mukana arvonnassa, kirjoita yhteystietosi kyselyn lopussa olevaan tilaan.

Vastauksestasi etukäteen kiittäen!

Keski-Suomen Leader-ryhmät ja Sykettä-viestintähanke

Hanketoimijan käsikirja tulostettavissa

Hanketoimijan käsikirjaan on koottu kaikki tärkeä tieto maaseutuohjeman hankkeiden toteuttajille.

Hanketoimijan käsikirja on ladattavissa pdf-versiona, joka pohjautuu verkkoversioon.

Hanketoimijan käsikirja_20170324.pdfHanketoimijan käsikirja.pdf

keskisuomenmaaseutu.fi/maaseutukehitys

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin