Leader logo maaseutukehitys
Maaseutukehityksen uutiskirje marraskuu 2016
Uusibanneri2

Maaseutukehityksen uutiskirje kertoo ajankohtaisia Leader-uutisia

Maaseutukehityksen uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista maaseudun kehittämisasioista, rahoituksen hausta, hankkeiden toteutuksesta ja tuloksista sekä tilaisuuksista ja tapahtumista meillä ja muualla. Uutiskirje julkaistaan tiedottamistarpeen mukaan noin 2-3 kertaa vuodessa ja sen toimittamisesta vastaa Maaseutukehitys ry.

Voit tilata uutiskirjeen täältä.  Kun olet lähettänyt liittymispyynnön, saat sähköpostiisi vielä viestin, johon vastaamalla vahvistat tilauksen.
Projekti

Yhteisöjen pieninvestoinnit -teemahanke käynnistyy

Onko yhdistykselläsi tarvetta hankkia uutta 1 000-9 000 euroa maksavaa kalustoa, koneita tai laitteita, kenties astiastoa tai harrastusvälineitä toimintansa kehittämiseksi tai uusien toimintojen aloittamiseksi? Jos vastasit kyllä, niin käytä hetki aikaa teemahankkeeseen tutustuaksesi. Hankehaku on nyt käynnissä ajalla 1.11.2016-31.1.2017 Hankasalmen, Joutsan, Konneveden, Toivakan ja Luhangan kuntien alueella.

Lue lisää

Seuraa rahoitettuja hankkeita somessa

Maaseutukehityksellä on oma Facebook sivu ja nyt myös oma Instagram tili, jonne toteutuneiden hankkeiden kuvia viedään sitä mukaa, kun niitä saadaan ja jonne myös hanketoimijat voivat itse viedä kuviaan hankkeista ja niiden toteutuksesta. Jos liität kuvia niin muista käyttää kuvatekstissä tunnisteita #maaseutukehitys ja #hankekuvat.

Rahoitusidea pj hahmo

Kunnittaiset hankeinfot tulossa Maaseutukehityksen alueella!

Tule mukaan kuulemaan teemahankkeen juuri avatusta alahankehausta ja muustakin ajankohtaisesta yhdistysten ja yritysten rahoitusasiasta kunnittaisiin tilaisuuksiimme marras-joulukuun aikana.

Lue lisää

Maaseutukehityksen hallituksen seuraava kokous 30.11.2016

Kokoukseen käsittelyyn tulevien hankkeiden tulee olla Hyrrässä tai toimistolla paperiversiona 20.11.2016 mennessä.

Läppäri

Yritysten kehittämiseen asiantuntija-apua ELY-keskuksen kautta

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla tuetaan pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä.

Lue lisää

Tuhti tietopaketti kansainvälisistä matkailijoista Suomessa ilmestynyt

Itä-Suomen yliopistossa on koottu julkaisu "Kansainväliset matkailijat Suomessa: yhteenveto japanilaisista, kiinalaisista, saksalaisista ja venäläisistä matkailijoista" eri kansallisuuksien matkustuskäyttäytymiseen liittyen. Lisäksi on valmistunut myös tuotekäsikirja, jossa kuvataan tarkemmin raportissa esille nostettujen segmenttien edustajien piirteet sekä eritellään kullekin segmentille sopivimmat markkinointikanavat, kulkuvälineet, majoitusmuodot ja matkailutuotteet. Aineisto on luotu tukemaan matkailuyritysten kansainvälistymistä.

Tähän aineistoon voivat kaikki kiinnostuneet tutustua ja sen toivotaan tulevan aktiiviseen käyttöön matkailuyritysten ja koko toimialan kehittämisessä.

Käy tutustumassa aineistoon täällä.Hyvä idea

Tekesin innovaatioseteli on otettu käyttöön

Tekes on ottanut syksyllä 2016 käyttöön mikroyrityksille ja pk-yrityksille tarkoitetun innovaatiosetelin. Seteli on tarkoitettu erityisesti yrityksille, joiden toiminta on jo vakiintunutta ja jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta. Setelin arvo on 5000 €.

Lue lisää

Maaseutuyrityksiä haetaan parhaillaan Maaseudun kasvupolku -sparraukseen

Maaseudun Kasvupolku® tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia ideoita, ajatuksia sekä innovaatioita maaseudulla yrittämiseen.

Maksuttomaan Kasvupolku®-sparraukseen valitaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa, maaseudulta ponnistavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Nämä kokeneet “myllärit” auttavat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja. Yritys voi olla jo pidempään toiminut tai vasta keksitty. Haku on auki 16.1.2017 saakka.

Lue lisää

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin