Maaseutukehitys logo
Maaseutukehityksen uutiskirje syyskuu 2018
Sienibanneri

Jatkoa yhteisöjen pieninvestoinneille suunnitellaan

Onnistuneesti toteutuneen Yhteisöjen pieninvestoinnit -teemahankkeen innoittamana Leader Maaseutukehitys ryhtyy suunnittelemaan alueelleen toista teemahanketta, jonka tarkoituksena on rahoittaa yhdistysten pieniä kone-, laite- ja kalustohankintoja sekä pienimuotoista rakennelmien tai rakennusten rakentamista.

Teemahanke on sellainen tukimuoto, jolla Leader-ryhmät voivat koota yhteen oman alueensa toimijoiden euromääräisesti pieniä toimenpiteitä yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi jonkin tietyn kehittämisteeman ympäriltä. Toimenpiteille eli alahankkeille asetetaan tietty hakuaika ja hakemukset tehdään paperihakemuksina Leader-ryhmälle, joka toimittaa ne eteenpäin ELY-keskuksen hyväksyttäväksi. Leader-ryhmä avustaa ja neuvoo hakemusten tekemisessä ja ohjaa myös maksuhakemusten tekemisessä.

Edellisen Leader Maaseutukehityksen toteuttaman teemahankkeen kautta 25 eri toimijaa teki pieniä investointeja toimintojensa kehittämiseksi. Alahankkeisiin käytettiin yhteensä 105 209 €. Katso kuvakimara hankkeen toteutuneista investoinneista .

Jos teillä on yhdistyksessänne ajatuksissa tehdä hankintoja toiminnan kehittämiseksi tai tarvetta rakentaa tai korjata toimintaa kehittäviä rakennuksia tai rakennelmia pienimuotoisesti, niin ottakaa yhteyttä toimistolle, vaikka hanke onkin vasta suunnitteluvaiheessa.

mäkinen1

Kunnat arvostavat Leader-toimintaa

Keski-Suomen kunnanjohtajat pitävät Leader-rahoitusta tärkeänä työkaluna maaseutukuntien elinvoimaisuuden edistämisessä.

  - Hankasalmella Leader-rahoitus on pitänyt kunnan elinvoimaisena ja kunnan yhteisöt ja yhdistykset toimivina. Siinä on sen isoin vaikutus, summaa Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen.

- Maaseudulla ja maaseutukunnissa on elinvoimaa silloin, jos siellä uskalletaan tehdä uusia asioita, järjestää tapahtumia ja investoida olemassa oleviin tai uusiin kohteisiin, pohtii Mäkinen.

Lue lisää

Katso video
jenni_leena

Maaseutuviestintää ja kansainvälisyyttä

Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteinen Sykettä 2 -viestintähanke käynnistyy 1.9. Tarkoituksena on viestiä maaseutuohjelman tuloksista ja vaikutuksista ja kansainvälistymiseen liittyvistä mahdollisuuksista Keski-Suomessa.

Hankkeen työntekijöinä aloittavat tiedottaja/projektipäällikkö Jenni Tiainen ja kansainvälisyyskoordinaattori Leena Karjalainen. Mikäli sinulla on ideoita, toiveita tai tarpeita maaseutuviestintään tai kansainvälistymiseen liittyen, otathan yhteyttä.noutokalaa

Elinkeinokalatalouden kehittäminen hyvässä vauhdissa

Myös Leader Maaseutukehityksen alueella toimivan Sisä-Suomen kalatalousryhmän tavoitteena on neuvoa, verkostoida ja rahoittaa alueen elinkeinokalataloutta eli kalastusta, jatkojalostusta, alan tuotekehitystä, kauppaa ja matkailukalastusta.

Ryhmä on toiminut kaksi vuotta. Rahoitusta ryhmältä on toistaiseksi saanut 8 hanketta ja kaksi uutta odottaa parhaillaan virallista päätöstä.

Uusia hankehakemuksia odotellaan.  Kalatalousaktivaattoriin voi olla yhteydessä jo ideavaiheessa ja saada häneltä apua suunnitteluun.

Lue lisää

Työnteko

Syksyn koulutustarjontaa:

KYT-järjestöpalvelut tarjoaa syksyn aikana koulutusta yhdistystoimijoille alueellamme:

To 4.10.2018 klo 17.30-19.30 Sähköiset kokouskäytännöt, Toivakan kirjasto
Ti 6.11.2018 klo 17.30-19.30 Ajankohtaista pienen yhdistyksen taloudenhoitoon, Joutsan Hyvinvointitupa


Katso tarkemmin täältä: http://www.kyt.fi/koulutus

Syksyn koulutustarjontaa yrityksille löytyy muun muassa Digipolku-hankkeen tapahtumasivulta:

https://www.jyu.fi/digipolku/tapahtumat

Maatilapäivätoiminta koiran kanssa

Haetaan maatiloja kehittämään ikäihmisten maatilapäivätoimintaa Keski-Suomessa

Etsitään Keski-Suomen alueelta maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita ikäihmisten maatilapäivätoiminnan kehittämisestä.

Lue lisää

palvelutmaalle

Hae mukaan palvelut maalle –innovaatioleirille!

Onko sinulla tai yritykselläsi palvelu, jolle tunnistat markkinaa maaseudulla? Muhiiko sinulla tai tiimilläsi mielessä idea tai jopa ripakopallinen ideoita, jotka suorastaan huutavat pääsyä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin?

Lue lisää

Näkyvätkö yhteisösi ilmoitukset ja tapahtumat jo Yhdistystorilla? 

Yhdistystori.fi on maksuton alusta keskisuomalaisten yhdistysten viestinnän ja näkyvyyden tueksi. Palvelu tavoittaa kuukausittain 1600 kansalaistoiminnasta kiinnostunutta käyttäjää.
Viestintämahdollisuuksien lisäksi löydät palvelusta tiloja, järjestötietopankin, ajankohtaisia uutisia sekä tietoa järjestöyhteistyöstä maakunnassa.  

Anna toimintasi näkyä! Aloita palvelun hyödyntäminen rekisteröitymällä ja luomalla yhdistykselle oma profiili osoitteessa  www.yhdistystori.fi/rekisteroityminen. Yhdistystorille voivat rekisteröityä keskisuomalaiset hyvinvointia edistävät yhdistykset, liitot, järjestöt, aktiiviset kansalaistoimijat ja muut ei-kaupalliset toimijat.    

Palvelua ylläpitää Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Jos tarvitset apua Yhdistystorin käytössä tai rekisteröitymisessä laita viestiä: info@kyt.fi. 

Yhdistystori on osa Toimeksi.fi -verkkopalvelukokonaisuutta. Palvelua rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin