Maaseutukehityksen uutispalsta

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu hyvässä vauhdissa – ehdota työpajaosallistujaa!

Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta (CAP) valmistellaan parhaillaan. Yhteinen maatalouspolitiikka hyödyttää niin maatalousyrittäjiä, maaseudun asukkaita kuin myös maaseudun yrityksiä. Työpajoissa kerätään tarpeita ja ideoita siitä, millä EU:n yhteisen maatalouspolitiikan toimilla voitaisiin edistää suomalaisen maatalouden ja maaseudun kehittymistä uudella rahoituskaudella.


CAP27

Ministeriön tavoitteena on sidosryhmien laaja osallistaminen, ja tämän vuoksi työpajoihin on mahdollista ehdottaa osallistujaa. Työpajoja järjestetään 27 kappaletta, ja niissä käsitellään laajasti yhteisen maatalouspolitiikan kattamia aihealueita ravinteiden kierrätyksestä EU:n laatujärjestelmiin.

Ehdota viimeistään 23.11.2018 osallistujaa työpajoihin!

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksen valmistelu aloitettiin vuonna 2017, ja sen on määrä tulla voimaan vuosille 2021-2027. Politiikan uudistuksessa korostuvat erityisesti ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen, eläinten hyvinvointi sekä uusien viljelijöiden saaminen alalle. Viljelijöiden tulotason ylläpitäminen, maaseudun kehittäminen ja riskienhallinnan kehittäminen ovat myös uudistuksen painopisteitä.

Lisätietoja:

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalousneuvos Arja-Leena Kirvesniemi p. 0295162191

Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen p. 0295162409

Maatalousneuvos Taina Vesanto p. 0295162405

Hallitusneuvos Tanja Viljanen p. 0295162353

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mmm.fi

Palaa otsikoihin