Maaseutukehityksen toteuttamia hankkeita vuosien varrelta

Maaseutukehitys ry on vuosien saatossa toteuttanut hankkeita erilaisista rahoituslähteistä. Tähän alle on koottu niistä tietoa.Myrskyn jälkeen -hanke

Lippu ja lause pieni
Myrskyn jälkeen -esiselvityshanketta toteutettiin Konnevedellä ja Hankasalmella ajalla 1.1.-30.6.2011.

Hanke kartoitti metsätuhoalueiden tilojen kokemuksia ja näkemyksiä siitä, millaista apua ja tukea luonnontuhon kohdatessa tarvitaan sekä tilojen tulevaisuuden suunnitelmat ja tarpeet.
Lue lisää!              Myrskyn jälkeen esite (doc) (49 KB)

_____________________________________________________________

MALUNA -maaseudun luovat naiset esr logo

Maaseutukehitys ry valittiin osatoimijaksi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n hallinnoimaan Aluna- välittäjäorganisaatiohankkeeseen (ESR -rahoitus). Hankkeen tavoitteena oli naisten työelämän esteiden poistaminen paikallisin omaehtoisin keinoin. Lue lisää alla olevasta loppuraportista.

MALUNA LOPPURAPORTTI 1.9.2006-30.11.2007 (doc) (13.1 MB)


flag-eac enCIMO logoNuoriso Youth 4c FI

"Codename KORPI" -hanke    

Codename KORPI oli EU:n Youth in Action -nuorisotoimintaohjelman tukema monenvälinen ryhmätapaamishanke, johon osallistui yhteensä 44 henkeä Su omesta, Skotlannista, Tsekistä ja Puolasta. Nuoret olivat iältään 15-25 -vuotiaita. Hankkeen toteutusaika oli 1.7.-31.12.2008. Ryhmätapaamisen teemoina olivat maaseudun kehittäminen ja ympäristö. Varsinainen ryhmä-vaihto tapahtui ajalla 1.-10.8.2008, jolloin tutustuttiin suomalaiseen maaseutuun ja kulttuuriin Joutsassa ja sen lähialueilla. Ohjelmaan sisältyi mm. lavatanssit Hangan lavalla, Neste Oil rallin erikoiskoe, talkootyötä paikallisissa maaseutuyrityksissä, Leivonmäen kansallispuistoon tutustumista sekä kaupunkivierailut Jyväskylään ja Helsinkiin.


Nuorten kokoama kuvakooste hankkeesta


"Planning for international exchange" -hanke


Tämä suunnittelutapaaminen järjestettiin Suomessa helmikuussa 2008. Tarkoituksena oli suunnitella monenvälistä nuorison ryhmävaihtoa kesälle 2008. Mukana olivat kumppanit Skotlannista, Puolasta ja Tshekistä. Rahoitusta osallistujien matkakuluihin saatiin EU:n nuorisotoimintaohjelmasta Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO:n kautta. Tapaamisen tuloksena oli hakemus Codename KORPI -hankkeelle.


"Nuoret ja maaseutu - youth and landscape" -projekti


Maaseutukehitys ry oli lähettävänä organisaationa tässä Hollannissa järjestetyssä nuorten kansainvälisessä ryhmätapaamisessa. Heinäkuussa 2007 viikoksi vaihtoon lähti 14 nuorta ja 2 valvojaa. Ohjelman oli koonnut hollantilaisista opiskelijanuorista koostuva ryhmä. Ohjelmaan sisältyi teemaan liittyviä opintomatkoja, työpajoja, luentoja, talkootyötä ja keskusteluja sekä kulttuurien välistä vuorovaikutusta ja nuorten ryhmäytymistä.

Mukana olivat myös nuorten ryhmät Hollannista ja Tshekistä. Nuoret oppivat paljon uusia asioita hollantilaisesta maisemasta ja kulttuurista, sekä myös tshekkiläisestä kulttuurista. Mukana olleiden nuorten omien arvioiden mukaan heidän kielitaitonsa koheni ja he oppivat myös paljon itsestään ja tulivat paremmin tietoisiksi omista arvoistaan matkan aikana. Nuoret ideoivat vaihdolle jatkohanketta järjestettäväksi Suomessa elokuussa 2008. Rahoitusta matkakuluihin saatiin EU:n nuoriso-ohjelmasta Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO:n kautta.


Nuoret maaseudun puolesta seminaari (Youth for countryside):

Vlasim, Tsekin tasavalta 17.-21.10.2006.
Pääsimme mukaan Joutsenten Reitti ry:n tsekkiläisen partnerin järjestämälle seminaarimatkalle Tsekissä Vlasimin kylässä nuorille järjestettyyn maaseutuaiheiseen seminaariin. Seitsemän keskisuomalaisen ja kahdeksan pirkanmaalaisen matkaajan vaiheita voit seurata alla olevasta matkakertomuksesta.

Matkakertomus
 


Polku-projekti (Pathway-project): Luss, Skotlanti 9.-30.7.2006

Maaseutukehitys ry oli mukana suomalaisena partnerina skotlantilaisen Lomond & rural Stirling LEADER+ toimintaryhmän toteuttamassa Pathway-project hankkeessa kesällä 2006. Kymmenen nuoren ja kahden ohjaajan voimin olimme mukana rakentamassa luontopolkua pieneen Luss -nimiseen kylään Loch Lomondin järven rannalla. Lue lisää nuorten kokoamasta päiväkirjasta ja alla olevista dokumenteista tai käy selaamassa kuvia projektista Lussin kylän kotisivuilta osoitteessa www.lussonline.net.
 
Päiväkirja
Projektisopimus
Projektin suomenkielinen tiivistelmä