Sisä-Suomen kalatalousryhmä

Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminnan tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa toiminta-alueensa elinkeinokalataloutta. Käytännön toimenpiteitä  ovat mm. alueen toimijoiden aktivointi, elinkeinokalataloutta palvelevan infrastruktuurin kehittäminen sekä osaamisen ja yhteistyön lisääminen.

IMG_0696

 

Ryhmän toiminta-alue kattaa Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnat sekä osia Kymenlaakson ja Etelä-Savon maakunnista.

Sisä-Suomen kalatalousstrategian ja kalatalousryhmän strategian laadinnasta ovat vastanneet kalatalousryhmän toiminta-alueella toimivat Leader -toimintaryhmät yhdessä alueen elinkeinokalatalouden harjoittajien, vesialueiden omistajien sekä alueen oppilaitosten ja muiden kehittäjäyhteisöjen kanssa.

 

Visio 2020: Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminta-alueesta sisävesialueiden elinvoimaisin elinkeinokalatalouden alue

Vision mukaisesti alue tunnetaan laadukkaista kalatuotteista sekä hyvistä tuotantotavoista ja muodoista ja erittäin toimivasta logistiikasta. Alan tuotantoketjun kuuluvien osapuolten välinen yhteistyö toimii saumattomasti niin keskenään kuin alan neuvonta- ja kehittäjäorganisaatioiden sekä vesialueiden omistajien ja viranomaisten kanssa. Alan kannattavuus on parantanut uusien tuotantotapojen, logistiikan parantumisen ja jalostusasteen nousun seurauksena. Alueen liiketaloudellisesti kannattavat matkailukalastusyritykset tekevät läheistä yhteistyöstä paikallisyhteisöjen, muiden alueen matkailuyritysten sekä ammattikalastajien kanssa.

Sisä-Suomen Kalatalousryhmän strategia 2014-2020

Tominta-alue

Sisä-Suomen kalatalousryhmän toiminta-alueeseen kuuluu  koko Keski-Suomi.

Leader VIISARI ry: Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihitipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski

Vesuri-ryhmä ry: Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Multia, Petäjävesi

Jyväsriihi ry: Laukaa, Muurame, Uurainen, Jyväskylä

Maaseutukehitys ry: Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Luhanka ja Toivakka


Rahoituksen haku

Sisä-Suomen kalatalousryhmä rahoittaa pieniä elinkeinokalatalouteen ja kalastusmatkailuun liittyviä hankkeita ja avustaa suurempienkin hankkeiden rahoituksen hakemisessa.

Sisä-Suomen kalatalousryhmä noudattaa hankkeiden haussa jatkuvan haun periaatetta. Kalatalouden hankehakemukset tehdään Hyrrässä. Tämän jälkeen ELY-keskus pyytää hankkeesta tarkoituksenmukaisuuslausunnon edelleen Sisä-Suomen kalatalousryhmän jaostolta. Kalatalousryhmän jaosto tulee käsittelemään sille saapuneita lausuntopyyntöjä / hankehakemuksia noin neljä kertaa vuodessa.
Kalatalousryhmän jaosto tekee hankehakemuksista päätösesityksen Päijänne-Leader ry:n hallitukselle, joka tekee esityksen pohjalta lopullisen harkintavaltalausunnon toimivaltaiselle ELY-keskukselle. 

EMKR – Tukihakulomake

Hankehakemuksissa, Hyrrän käytössä ja kaikessa asiaan liittyvässä auttaa Kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen.

Yhteystiedot

Meijeritie 1, 17200 Vääksy

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaattori

+358 44 712 4209

janne.ruokolainen(at)paijanne-leader.fi

Internet-sivut: Sisä-Suomen kalatalousryhmä

Facebook: Sisä-Suomen Kalatalousryhmä