Maaseutukehityksen yritysrahoitus

Maaseudun yritysrahoitus tarjoaaa mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille; aloittaville, laajentaville ja toimintaansa kehittäville. Yritysrahoitus soveltuu laajasti eri toimialueille muun muassa investointeihin, kapasiteetin lisäämiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen. 

Yritysrahoitus on harkinnanvaraista tukea. Tukea voi hakea millä tahansa yritysmuodolla, kunhan yrityksen toiminta antaa pääasiallisen toimeentulon ainakin yhdelle yrityksessä toimivalle yrittäjälle tai työntekijälle. Hakijan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt, mutta yläikärajaa ei ole.

Rahoitus kohdennetaan toimenpiteisiin, jotka parhaiten edistävät Maaseutukehityksen strategian tavoitteiden toteutumista. 

Tuen edellytyksenä on, että yrityksellä arvioidaan olevan edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan ja tuella on olennaista merkitystä yritysten perustamiselle, kasvulle tai kehittymiselle. 

Tukea ei myönnetä yritystoimintaan, jossa on runsaasti kilpailevaa tarjontaa, vaikka hakevalla yrityksellä olisikin edellytyksiä menestyä kilpailussa.    

Toimialoista tuen ulkopuolelle on rajattu energiaturpeen tuottaminen, rakennusurakointi, tukku- tai vähittäiskauppa sekä huoltamo - ja liikenneasemat.


Yritystukea voidaan myöntää  Maaseutukehityksen toiminta-alueella toimiville yrityksille (Joutsa, Luhanka, Toivakka, Hankasalmi ja Konnevesi).


Tutustu tarkemmin yritysrahoituksen tukimuotoihin ja tukiehtoihin Keski-Suomen maaseudun yritysrahoitus-sivuilla 

10-faktaa-infografiikka