Vesuri-ryhmän ajankohtaiset

Avoimet ovet ja jouluglögi 19.12. Jämsän toimistolla

Tervetuloa toimistollemme tapaamaan Vesuri-ryhmän ja Jämsän 4H:n työntekijöitä jouluisissa tunnelmissa keskiviikkona 19.12. klo 9 -11.

Lue lisää


Yritys- ja hankerahoituksen neuvontaa Kuhmoisissa

Tule keskustelemaan yrityskehityksen ja rahoituksen asioista Vesurin työntekijöiden kanssa.

Lue lisää


Kiinnostaako kansainvälisyys?

Keski-Suomen Leader-ryhmien uutiskirjeeseen on koottu ajankohtaista tietoa kansainvälistymiseen liittyen.

Lue lisää


Kansainvälisyyskysely maaseudun yrityksille ja yhteisöille - vastausaikaa tammikuun loppuun

Keski-Suomen Leader-ryhmät yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa selvittävät kyselyn avulla maaseudun yritysten ja yhteisöjen kansainvälistymiseen liittyviä tiedontarpeita.

Lue lisää


Kansainvälisyysilta 23.1.2019 Keuruulla

Yrittäjä, yhdistystoimija, kehittäjä: kiinnostaako kansainvälisyys? Kansainvälinen yhteistyö tuo uusia ideoita, markkinoita ja kumppaneita sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Lue lisää


Aitoja makuja ja aitoa yhteistyötä 11.12. Keuruulla

Ruokasektorin valtakunnallisen koordinaatiohankkeen kick off, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen päätösseminaari, Keski-Suomen Vuoden kylä ja Minimaaseutugaala järjestetään Keuruulla Hotelli Keurusselässä tiistaina 11.12.2018 klo 9.30 – 18.30. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 28.11.2018 mennessä.

Lue lisää


Rahoituspäivä yrityksille 28.11. Jämsässä

Tervetuloa Yritysten rahoituspäivään ke 28.11. klo 14.00 Hotelli Jämsään (Kauhkialantie 111, Jämsä)

Lue lisää


Kuhmoinen kehittyy yhteisvoimin retkeilypaikkakunnaksi

Kuhmoisissa kokoontui paikallisen kehittämisyhdistys Vesuri-ryhmän kutsumana joukko aktiivisia ulkoilu- ja retkeilyreittien puuhaihmisiä yhteisen pöydän ääreen.

Lue lisää


Yleishyödyllisten investointihankkeiden maksun hakemiseen kevennettyjä menettelyjä

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttajien työ helpottuu, kun yleishyödyllisten investointihankkeiden maksun haku muuttuu aiempaa yksinkertaisemmaksi.

Lue lisää


Tietosuojaohjeita maaseuturahaston hanketoimijoille

Maaseutuvirasto on koonnut tietosuojaohjeita maaseuturahaston hanketoimijoille. Tutustu ja ota käyttöön.

Lue lisää


Yritys- ja hankerahoituksen neuvontaa saatavilla lähelläsi

Oletko yrittäjä tai yhdistystoimija Keuruulla, Multialla tai Petäjävedellä? Tervetuloa keskustelemaan Vesurin ja Keulinkin työntekijöiden kanssa yrityskehityksen ja rahoituksen asioista!

Lue lisää


Yritys- ja hankerahoituksen neuvontaa Jämsässä

Yrittäjä tai yhteisötoimija, askarruttavatko rahoitusasiat? Yritys- ja hankepalveluja on saatavilla Koskenpäällä ja Länkipohjassa marraskuussa. Tule juttelemaan Vesuri-ryhmän työntekijöiden kanssa!

Lue lisää


Ilmoittaudu mukaan Maailmanperintö-hankkeen päätösseminaariin!

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen päätösseminaari Hygge&Heritage tarjoilee paikalliskulttuuria ja Unescon maailmanperintöä monessa muodossa Korpilahdella ja Petäjävedellä 18. - 20.11.2018. Kiipeä Oravivuorelle tai kurkista lampolaan!

Lue lisää


Maaseuturahoituksen vaikutukset näkyvät maalla, vedessä ja ilmassa

Kesän ja alkusyksyn rahoituskohteita Keski-Suomessa ovat kansallispuistot ja liikuntapaikat, Konnevesi-Laukaa reitti ja Päijänne sekä dronet ja revontulet. Katseet on siis suunnattu monipuolisesti maalle, veteen ja ilmaan, joista haetaan paitsi vapaa-ajanelämyksiä myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Vuoden kolmannella neljänneksellä Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta yli 50 kohteelle yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

Lue lisää


Hankkeiden loppukiri -tilaisuus 14.11.2018 Jyväskylässä

Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen ELY-keskuksen ”Hankkeiden loppukiri” -tilaisuus 14.11.2018 Jyväskylässä. Hankkeiden loppukiri -tilaisuus EU-hanketoimijoille ja hanketoiminnasta kiinnostuneille.

Lue lisää


Särkikalat ja kiertotalous - resurssien taloudellinen hyödyntäminen -seminaari 27.-28.11. Jyväskylässä

Tervetuloa Jyväskylässä 27.-28.11.2018 järjestettävään seminaariin, jonka aiheena on vajaasti hyödynnettyjen kalalajien kestävä ja taloudellinen hyödyntäminen.

Lue lisää


Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen päätösseminaari on tulossa!

Sukella paikalliskulttuuriin ja Unescon maailmanperintöön Keski-Suomessa Hygge & Heritage-seminaarissa marraskuussa!

Lue lisää


Yrittäjä - pohditko uusia tuulia yritykseesi?

Pohditko yrityksen kehittämistä tai rahoitusasioita? Tule keskustelemaan Keulinkin ja Vesuri-ryhmän työntekijöiden kanssa!

Lue lisää


Yritys- ja hankerahoituksen neuvontaa Kuhmoisissa

Tule keskustelemaan yrityskehityksen ja rahoituksen asioista Vesurin työntekijöiden kanssa.

Lue lisää


Maaseudulla rakennetaan valtavasti lisää liikuntapaikkoja – talkootyö ja maaseuturahasto avainasemassa

Paikallisen kehittämisen Leader-ryhmät ovat osaltaan ratkaisemassa liian vähäisen liikunnan mukanaan tuomia ongelmia. Koko Suomessa syntyy vuosittain yli 200 liikunta- ja harrastuspaikkaa maaseudulle.

Lue lisää


Haetaan maatiloja kehittämään ikäihmisten maatilapäivätoimintaa Keski-Suomessa

Etsitään Keski-Suomen alueelta maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita ikäihmisten maatilapäivätoiminnan kehittämisestä.

Lue lisää


Päijänne-seminaari 3.10. Korpilahdella

Alkio-opistolla kauniissa Päijänteen rantamaisemissa järjestettävässä seminaarissa kuullaan ja keskustellaan aluekehityksen ja -kertomusten, yhteistyön, kestävyyden ja vastuullisuuden teemoista sekä tutustutaan Unescon kestävän kehityksen mallialueisiin eli biosfääritoimintaan.

Lue lisää


Yritys - ja hanketukien maksatusten käsittelyajat pidentyvät

Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa, että maaseutuohjelman yritys- ja hanketukien maksatusten käsittelyajat pidentyvät.

Lue lisää


Kunnat arvostavat Leader-rahoitusta

Keski-Suomen kunnanjohtajat pitävät Leader-rahoitusta tärkeänä työkaluna maaseutukuntien elinvoimaisuuden edistämisessä.

Lue lisää


Yrittäjä - pohditko uusia tuulia yritykseesi?

Pohditko yrityksen kehittämistä tai rahoitusasioita? Tule keskustelemaan Keulinkin ja Vesuri-ryhmän työntekijöiden kanssa!

Lue lisää


Hankkeiden idea- ja suunnittelupajoihin aikoja tarjolla

Julkinen toimija tai yhdistys, mietittekö kehittämishanketta? Tai onko muutaman yrityksen tahtotilana kehittää yhteistä yritysryhmähanketta? Keulinkin ja Vesuri-ryhmän työntekijöiltä voit varata neuvonta-ajan hankkeiden idea- ja suunnittelupajaa varten!

Lue lisää


Paula Häyrinen toimii Vesurin hankesihteerinä

Hankesihteeri Niina Aspinmaan työsuhde jatkuu Ely-keskuksessa 31.12.2018 saakka. Paula Häyrinen on aloittanut Vesuri-ryhmän hankesihteerinä 18.8. Hän työskentelee Vesurissa joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää


Viestintää ja vaikuttavuutta -seminaarin materiaalit

Viestintää ja vaikuttavuutta -seminaari kokosi 21.8.2018 Jyväskylään sata henkilöä kuulemaan vinkkejä vaikuttavuudesta viestimiseen.

Lue lisää


Pelimannikonsertti Oravivuoren huipulla Korpilahdella 10.8.

Korpilahden Pelimannit musisoivat Struve pisteellä Oravivuoren huipulla perjantaina 10.8. klo 18. Tervetuloa!

Lue lisää


Viestintää ja vaikuttavuutta seminaari Jyväskylässä 21.8.

On aika nostaa työn tulokset esille! Jotta voimme erottautua viestitulvasta, jäädä ihmisten mieleen ja ansaita kohdeyleisöjen luottamuksen, tarvitsemme vaikuttavaa viestintää. Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää Viestintää ja vaikuttavuutta -seminaariin 21.8.!

Lue lisää


Keski-Suomen Leader-ryhmien kansainvälinen esite on luettavissa

Kansainvälisessä esitteessä on esimerkkejä yrityksistä ja yhteisöistä, jotka ovat saaneet maaseuturahoitusta. Sen tarkoitus on kertoa kansainvälisille kumppaneille, millaista Leader-toiminta on Keski-Suomessa. Esitteeseen on nostettu keskisuomalaisia matkailuun liittyviä esimerkkejä, joiden myötä haluamme myös toivottaa lukijan tervetulleeksi tutustumaan maakuntamme maaseutuun.

Lue lisää


Vesuri-ryhmä kesälomalla

Vesuri-ryhmän toimistonväki lomailee 9.7.-3.8. Hakemuksia voi jättää vireille Hyrrässä. Luemme sähköpostia satunnaisesti. Rentouttavaa kesää kaikille!

Lue lisää


Uunituore Viestintää ja verkostoja -julkaisu on luettavissa

Viestintää ja verkostoja -julkaisu kertoo keskisuomalaisista maaseudun kehittämisen ja viestinnän onnistumisista. Tarinoita yhdistää positiivinen tekemisen meininki ja ylpeys yhteisestä maaseudusta.

Lue lisää


Yritystarinoita Keski-Suomesta -julkaisu on nyt luettavissa

Millaiset yritykset ovat saaneet maaseuturahoitusta, ja mihin tarpeisiin? Entä mitä hyötyä rahoituksesta on ollut yrityksille? Yritystarinoita Keski-Suomesta -julkaisusta voit lukea yrityksistä, jotka ovat kehittäneet toimintaansa maaseuturahaston avulla.

Lue lisää


Vesuri-ryhmä ry:n hallitusjäsenet ryhmäkuvassa

Vesuri-ryhmä ry:n hallitus Multialla Metsolan Pihapiirin tiloissa toukokuun lopussa. Samalla otettiin paikalla olleista ryhmäkuva.

Lue lisää


Keski-Suomen parhaat palat tuodaan esiin Amazing Keski-Suomi –kisassa

Amazing Keski-Suomi -tapahtuma järjestetään Keski-Suomessa 18.–19.5.2018. Amazing Race –tyyppisessä kisassa viisi neljän hengen joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan 24 tunnin ajan. Kyseessä on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda Keski-Suomea näkyväksi koko Suomeen.

Lue lisää


18.-20.11. Hygge and Heritage -seminaari Petäjävedellä ja Korpilahdella

Lähde mukaan jakamaan kokemuksiasi maailmanperinnön, paikallisten toimijoiden ja matkailun onnistuneista yhteishankkeista.

Lue lisää


Terveiset Vataselle lähetti yli 30 yhteisöä ja yritystä

Maaseuturahaston Terveiset Vataselle -kampanjaan osallistui yli 30 yhteisöä ja yritystä. Puolet osallistujista oli Pohjois-Savosta. Toisiksi eniten osallistujia oli Keski-Suomesta. Arpaonni napsahti kuitenkin Savoon, sillä Varkaus Racing Team voitti kampanjan arvonnassa Jopon.

Lue lisää


Uusi työkalu kylien kehittämiseen

Kaipaako kyläsi toiminnan suunnittelu uutta virtaa? Uusi Kylämme.fi työkalu auttaa kyläsuunnitelman teossa sekä tarjoaa hyödyllisiä linkkejä ja lomakepohjia kylien kehittämiseksi.

Lue lisää


Avoimet kylät -päivä 9.6.

Joko olet merkannut kalenteriisi 9.6.2018? Kylät ympäri Suomen ovat taas avoinna ja täynnä erilaista tekemistä kirpputoreista muotinäytöksiin, kahviloista luontokierroksiin. Avoimet kylät -päivä tarjoaa myös sinun kylällesi mahdollisuuden esitellä kylätoimintaa ihan jokaiselle.

Lue lisää


Vesuri-ryhmä ry:n vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus

Vesuri-ryhmä ry:n vuosikokous valitsi keskiviikkona 25.4. Jämsässä yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2018. Lisäksi vuosikokous hyväksyi yhdistyksen vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen ja vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018.

Lue lisää


Reissu Luoviin Yhteisöihin la 26.5.2018

Yhteisötaide, mitä se on? Tule, näe ja koe se itse! Yhteisötaiteilija Jaana Bombin kertoo matkan aikana teosten synnystä, toteutuksesta ja vaikutuksista.

Lue lisää


Keski-Suomeen kehittämisrahaa - yritysrahoitus vauhdittaa investointeja

Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät ovat myöntäneet maaseuturahoitusta tammi-maaliskuun 2018 aikana reilu 1,6 miljoonaa euroa. Lue tiedotteesta, mitkä keskisuomalaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt ovat saaneet rahoitusta.

Lue lisää


Päijänteen alueesta kestävän toiminnan mallialue? -tilaisuudet

Tervetuloa keskustelemaan ja vaikuttamaan Päijänteen alueen yhteistyön ja kestävän toiminnan edistämiseen.

Lue lisää


Vesurin uutiskirje 1/18 on ilmestynyt

Vesurin uutiskirje on ilmestynyt. Siitä löytyy lukuvinkkejä ja ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista, kuten Keuruun Kyläreissuista sekä Missä luonto luuraa -tilaisuudesta.

Lue lisää


Ennakkotietoa: 26.5. Reissu luoviin yhteisöihin

Viisari ja Sykettä-viestintähanke järjestävät yhteisen reissupäivän, jossa tutustutaan Taiteen Wirtapiiri-hankkeen kohteisiin. Merkitse päivämäärä jo nyt kalenteriisi!

Lue lisää


Mitä hanketoimijan kannattaa huomioida mediayhteistyössä

Millaiset juttuaiheet kiinnostavat mediaa? Entä miten omasta hankkeesta kannattaa viestiä? Näitä aiheita käsiteltiin Keski-Suomen maaseudun kehittäjien tapaamisessa eli Pöllöparlamentissa, kun paikalle saapui media-alan asiantuntijoita Keski-Suomesta.

Lue lisää


Teetä ja tietosuoja-asetusta

Toukokuussa astuu voimaan EU:n uusi tietosuoja-asetus ja se koskee myös yhdistyksiä. On siis erityisen tärkeää perehtyä yhdistyksen tietosuojan nykytilaan ja ottaa selvää, mitä uutta asetus tuo mukanaan.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän vuosikokous Jämsässä 25.4.

Vesuri-ryhmä ry:n vuosikokous järjestetään Jämsässä Savion Hovissa keskiviikkona 25.4. klo 18:00.

Lue lisää


Kyläreissuja Keuruulle

Kotona kylässä -hankkeen Kyläreissut starttaavat ihan pian! Reissuja varten hyppäämme bussiin Keuruun linja-autoasemalta torstai-iltaisin klo 17. Bussi vie meidät vuoroin kuhunkin hankekylään tutustumaan kylän elämään, ihmisiin ja yrityksiin. Lopuksi on aina luvassa kyläkaffet kiehtovine tarinoineen.

Lue lisää


Viestintätyöpaja: opi tekemään mainos ilmaisohjelmalla Jämsässä 9.4.

Apua! Pitäisi tehdä mainos ja infograafi, mutta ei ole rahaa, eikä omat taidot riitä sen tekemiseen. Nyt voit oppia tekemään ne itse helposti ja nopeasti, kun osallistut Canva-työpajaan.

Lue lisää


Hankesihteerin sijaiseksi on valittu Paula Häyrinen

Hankesihteeri Niina Aspinmaa siirtyi Ely-keskukseen 1.3. - 20.8.2018 väliseksi ajaksi. Hänen sijaisekseen on valittu Paula Häyrinen Kuhmoisista.

Lue lisää


Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset lähettämään videoterveiset

Näyttelijä Jussi Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset, jotka ovat saaneet maaseuturahastosta rahoitusta lähettämään Vataselle videotervehdyksen sosiaalisessa mediassa. Valtakunnallinen kampanja nostaa esiin maaseuturahaston merkitystä.

Lue lisää


Kevään rahoitusklinikat

Vesuri-ryhmän, Keulinkin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen yhteiset rahoitusklinikat Petäjävedellä 16.2 ja Keuruulla 22.2

Lue lisää


Infotilaisuus tietosuoja-asetuksesta yhdistyksille Jämsässä 14.3.

Tiesitkö, että EU:n uusi tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa 2018 ja koskee myös yhdistyksiä? Asetus tuo mukanaan uusia velvollisuuksia rekisterien pitäjille ja tietojen käsittelijöille sekä uusia oikeuksia yksityishenkilöille, joiden tietoja on rekistereissä.

Lue lisää


6.3. Keski-SuomiON GO - Jotta voisimme hyvin Jyväskylässä

Keski-SuomiON Go II -seminaari 6.3. klo 9.00 - 16.30 Paikka: Priimus, auditorio Pruuvi, Taulumäentie 45, Jyväskylä

Lue lisää


Vesuri-ryhmään haetaan hankesihteerin sijaista

Vesuri-ryhmä on paikallinen Leader-ryhmä, toiminta-alueeseen kuuluu Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Multia ja Petäjävesi.

Lue lisää


Vesuri-ryhmä Instagramissa!

Instagramiin lisäämme kuvia hankekohteistamme, tilaisuuksista ja toiminnastamme.

Lue lisää


Meidän juttu Keskisuomaisessa

Keskisuomalaisen "Meidän juttu" -palstalle yhdistystoimijat voivat kirjoittaa itse yhdistystoimintaan liittyviä juttuja. Mikäli yhdistyksellänne on esimerkiksi maaseutuhanke meneillään, niin sen toiminta voisi olla yksi vinkki kirjoitettavasta aiheesta.

Lue lisää


Keski-Suomen järjestökysely, vastausaikaa on jatkettu 11.2 saakka

Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry kerää sähköisellä kyselyllä tietoa keskisuomalaisista yhdistyksistä. Kysely on tarkoitettu toimialasta riippumatta kaikille järjestöille, yhdistyksille ja seuroille, joilla on toimintaa Keski-Suomen maakunnan alueella.

Lue lisää


Kevään kokousaikataulu

Vesuri-ryhmän kokoukset keväällä 2018

Lue lisää


Ajankohtaista maaseuturahoituksen hakuajoista vuonna 2018

Maaseuturahoituksen haku vuonna 2017 Leader-ryhmissä ja ELY-keskuksessa.

Lue lisää


Seurantatiedot jätettävä tammikuussa 2018

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitettujen kehittämishankkeiden ja yritystukien saajien tulee ilmoittaa hankkeidensa seurantatiedot tammikuun 2018 loppuun mennessä Hyrrä-palvelussa.

Lue lisää


Maaseutuohjelman yritysrahoitus Keski-Suomessa vuonna 2017

Maaseutuohjelman yritysrahoituksen kokonaisrahoitus oli Keski-Suomessa vuonna 2017 yhteensä 12,8 miljoonaa euroa, josta ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien myöntämän tuen osuus oli 3,7 miljoonaa euroa ja yritysten yksityisen rahan osuus oli 9,1 miljoonaa euroa.

Lue lisää


24.1. Ideoita ja Inspiraatioita Keuruulla

Tervetuloa kuulemaan mm. yrittäjä Olli Hyvärisen tarina kokeilutuen hyödyntämisestä ja maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuuksista kokeilujen kehittämisessä.

Lue lisää


Haussa ideoita kansainvälisen osaamisen ja kasvuhakuisten toimialojen vauhdittamiseen

Onko sinulla idea, miten maaseutua pitäisi kehittää? Syntyisikö ideasta hanke, joka voisi toimia valtakunnan laajuisesti?

Lue lisää


Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -lehti nostaa esiin yritys- ja hanketarinoita

Juuri ilmestyneessä Sykettä Keski-Suomen maaseudulle –lehdessä suunvuoron saavat mainiot yritykset ja toimijat, jotka pitävät keskisuomalaisen maaseudun elinvoimaisena ja houkuttelevana.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän toimisto suljettu 27.-29.12.2017 välisen ajan

Jouluviikolla kannattaa olla etukäteen yhteydessä työntekijöihin ja varmistaa että he ovat paikalla.

Lue lisää


Ajankohtaista Keski-Suomen ELY-keskuksen hanketuista

Lokakuun lopussa päättyneellä valintajaksolla painotus oli yleishyödyllisessä investoinneissa. Erityyppisiä hakemuksia tuli runsaasti ja niistä kerrotaan tarkemmin, kun hankkeet etenevät päätösvaiheeseen. Keski-Suomen ELY-keskuksen hanketukien käynnissä oleva valintajakso päättyy 28.2.2018.

Lue lisää


Vireyttä ja Vauhtia Viisikosta teemahankkeet

Tällä kertaa teemahankkeen toteuttajista vuoron saa Keuruun Golf ry.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän uutiskirje on julkaistu

Vesuri-ryhmän uutiskirjeessä asiaa mm. Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhlasta, tulevista tapahtumista, tämänkertaisesta teemahankkeesta ja uutinen lisärahoituksesta Keski-Suomeen.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän joulukahvit Keuruulla

Järjestämme 12.12. klo 13-15 tilaisuuden, jossa pääset tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Tarjoamme mahdollisuuden tulla keskustelemaan hankeideoista ja kuuntelemaan valmistuneiden hankkeiden toteutumisesta & tuloksista.

Lue lisää


4H:n ja Vesuri-ryhmän avoimet ovet ja joulukahvit

Järjestämme 13.12. klo 9-11 tilaisuuden, jossa pääset tutustumaan yhdistysten toimintaan. Tarjoamme mahdollisuuden tulla keskustelemaan hankeideoista ja kuuntelemaan valmistuneiden hankkeiden toteutumisesta & tuloksista.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän hallituksen kokousaikataulut

Vesuri-ryhmän hallitus kokoontuu seuraavasti.

Lue lisää


Onko teidän kylänne Älykkäin kylä 2020?

Ensitieto: Älykkäin kylä -kilpailussa innostetaan kyliä katsomaan tulevaisuuteen ja kehittämään palveluja – ottakaa haaste vastaan! Miten maaseudun palveluja voidaan parantaa ja innovatiivisuutta ja yhteistyötä lisätä?

Lue lisää


Lisää Leader-rahaa Keski-Suomeen jaettavaksi

Valtakunnallisesti 24 parhaiten työssään menestynyttä Leader-ryhmää saa lisärahoitusta maa- ja metsätalousministeriöltä. Lisäkehyksen jaossa arvioitiin ensimmäistä kertaa näin laajasti paikallisten Leader-ryhmien toiminnan vaikuttavuutta, laatua ja strategian mukaisen hanketoiminnan edistymistä.

Lue lisää


Visuaalinen viestintä haltuun älykännykällä -työpaja Jämsässä 28.11.2017

Visuaalisen viestinnän työpajat on tarkoitettu kaikille maaseudun yhdistyksille, yrityksille, hanketoimijoille, kehittäjille ja kiinnostuneille. Työpajat järjestetään Toivakassa, Jyväskylässä, Viitasaarella ja Jämsässä.

Lue lisää


Vesuri on yhdistänyt maaseudun toimijoita jo 20-vuoden ajan

Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhlaa vietettiin 20.9.2017 Koskenpäällä Porkkalan kylätalolla. Juhlassa muisteltiin menneitä vuosia, tavattiin kehittäjäystäviä ja katsottiin tulevaan.

Lue lisää


Vesuri-ryhmä kiittää 20-vuotisjuhlaan osallistuneita!

Vesuri-ryhmä vietti 20-vuotisjuhliaan 21.9.2017 Porkkalan kylätalolla. Juhlat olivat oikein onnistuneet. Kiitos osallistuneille!

Lue lisää


Toimijatapaamiset kylätaloja ja kokoontumispaikkoja ylläpitäville Keuruulla 9.11.2017

Kudo ja värisytä verkkoja muiden kylien kokoontumistilojen kanssa! Verkostotapaaminen kylätalo- ja kokoontumispaikkojen toimijoille Muuramessa, Karstulassa, Hankasalmella ja Keuruulla!

Lue lisää


Tarinat pääosassa Elias Lönnrotin risteilyllä

Keuruun Siipirataslaivan kesäkauden kruunasi huikean suosion saanut tarinaristeily Vesi-Keuruun rannoille. Laivalla kuultiin tarinoita elämästä Keurusselkä-järven rannoilla ja saarissa sekä saatiin tietoa järven tilasta ja luonnosta.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän uutiskirje 3/2017

Käy lukemassa ajankohtaiset asiat

Lue lisää


Sykettä syksyyn hanketutustumiskierros la 7.10

Kiertoajelulla tutustutaan maaseudun kehittämiseen, Leader-toiminnan vaikutuksiin alueella ja juhlistetaan 20-vuotista Leader-toimintaa

Lue lisää


Vesuri-ryhmän 20-vuotisjuhla 20.9

Tule mukaan viettämään Vesurin 20-vuotisjuhlaa Porkkalan kylätalolle!

Lue lisää


Aamukahvit yrityksille ja yhdistyksille

Tervetuloa aamukahveille kuulemaan maaseudun kehittämisyhdistys Vesuriryhmän palveluista yritysten ja yhdistysten kehittämiseksi. Kahvin lomassa esittelemme maaseudun kehittämisen mahdollisuuksia ja tuloksia.

Lue lisää


YRITYSRAHOITUS? Mitä? Kenelle? Petäjävedellä keskiviikkona 6.9.2017 15.00-17.30 Kahvila Freesissä

TIETOA YRITYSTUISTA, MAASEUTURAHOITUKSESTA, PANKIN PALVELUISTA, LEADERTOIMINNASTA JA KEULINKIN PALVELUISTA

Lue lisää


Syksyn tapahtumia

Tässä jo syksyn tulevia tapahtumia, tarkennukset lisätään kotisivuille kun ne varmistuvat.

Lue lisää


Eurooppalaista yhteistyötä ja hyviä käytäntöjä jalostettiin Keski-Suomessa

Euroopan maaseutuverkostot kokoontuivat 26.-29. kesäkuuta Keski-Suomeen. Tapaamiseen osallistui 60 osallistujaa 25 eri Euroopan maasta.

Lue lisää


Vireyttä ja Vauhtia Viisikosta teemahankkeisiin on saatu päätökset

Vireyttä ja Vauhtia Viisikosta teemahankkeet ovat saaneet myönteisen rahoituspäätöksen!

Lue lisää


Keski-Suomi Roadshow oli mainio maakuntakierros

23 kuntaa, 10 päivää, 1840 kilometriä keskisuomalaisia teitä ja satoja tärkeitä kohtaamisia. Keski-Suomen maakuntaan kehittämisrahoitusta ja yritystukia myöntävät ELY-keskus ja Leader-ryhmät vierailivat kaikissa Keski-Suomen kunnissa kaksi viikkoa kestävällä kiertueella, joka starttasi Kyyjärveltä ja päättyi Jämsään.

Lue lisää


Vesurin hallitukseen muutoksia

Vesuri-ryhmän vuosikokous pidettiin 25.4 Kuhmoisissa.

Lue lisää


Ennakoi hyvissä ajoin Hyrrän pidempi käyttökatko 17.8.-4.9.

Maaseuturahaston tukien sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä on kiinni muutostöiden vuoksi 17.8.–4.9. Katkon aikana ei pysty jättämään maksuhakemuksia eikä uusia hakemuksia.

Lue lisää


Maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arviointi käynnissä - vastaa kyselyyn

Keski-Suomen Leader-ryhmät ja Sykettä-viestintähanke ovat käynnistäneet Keski-Suomen maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arvioinnin. Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Lue lisää


Pk-yrittäjät saavat jatkossa yritystukea myös kierrätyskoneiden hankintoihin

Jatkossa maaseutualueilla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen.

Lue lisää21.2. maksatuskoulutus yleishyödyllisille hankkeille

Miten maksuhakemus tehdään Hyrrässä? Mitä liitteitä pitikään muistaa? Yhdistystoimijoille suunnattu koulutus neuvoo!

Lue lisää


Tuhannen ja yhden tarinan Keuruun seutu ti 24.1 klo 17.30 alkaen

Tiedätkö, miten Sinun yrityksesi voisi erottautua hyvällä tarinalla? Millainen voisi olla Sinun tarinasi?

Lue lisää


Vesuri-ryhmä ry:n Vauhtia ja Vireyttä Viisikosta – teemahanke

Teemahanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman uusi tukimuoto. Teemahankkeessa kootaan pieniä hankkeita yhteen ja hankkeen hakijana ja hallinnoijana toimii Vesuri-ryhmä. Osallistumalla Vireyttä ja Vauhtia Viisikosta – teemahankkeeseen pääset tutustumaan hanketoimintaan kevyemmällä hallinnolla.

Lue lisää


Rahoitusilta yrityksille

Yrittäjä, laita investointi tai kehittäminen liikkeelle 2017 Minkälaista rahoitusta yrityksesi voi hakea ELY-keskuksesta? Mikä väline on tarpeeseesi sopiva?

Lue lisää


Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -lehti on ilmestynyt

Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -lehti on julkaistu. Lehti kertoo maaseudun yritteliäistä ihmisistä ja maaseutuohjelman mahdollisuuksista Keski-Suomessa.

Lue lisää


Maaseudun Kasvu Open tuo yrityksille kasvua

Maaseudun Kasvupolun tarkoituksena on tukea yrityksiä kohti kasvua. Maaseudulla toimiville yrityksille suunnattu Kasvupolku on osa Kasvu Openia, Suomen suurinta kasvuhakuisten yritysten sparrauskilpailua.

Lue lisää


Valtakunnallinen maaseutuohjelman hankerekisteri julkaistu

Maaseutuvirasto on julkaissut tiedot maaseutuohjelman rahoituksen saaneista hankkeista ja yritystuista.

Lue lisää


Maailmanperinnöstä vauhtia paikallisiin palveluihin -hanke

Vielä ehdit osallistua valmennuskoulutukseen!

Lue lisää


Vinkkejä ja ohjeita hankeviestintään

Olemme koonneet yhteen hanketoimijan tärkeimmät viestintävinkit sinua helpottaaksemme.

Lue lisää


Ideoita etsitään valtakunnallisiksi maaseutuhankkeiksi

Onko sinulla idea, joka liittyy digitalisaatioon, hankintalain mahdollisuuksiin tai maatalouden kehittämiseen? Voisit hyötyä maaseutuohjelman valtakunnallisten hankkeiden tuesta. Ideahaku auki 5.1. asti.

Lue lisää


Maaseudun Kasvupolku starttasi 27.10.2016 Jyväskylässä

Maaseudun Kasvupolku® tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia ideoita, ajatuksia sekä innovaatioita maaseudulla yrittämiseen.

Lue lisää


KYT järjestää Kyläpäällikkökoulutusta lauantaina 26.11. Jyväskylässä

Kyläpäällikkökoulutus on tarkoitettu kylä- ja asukasyhdistysten luottamus- ja toimihenkilöille.

Lue lisää


Mistä voimaa paikalliseen yrittäjyyteen? Yrittäjäilta maanantaina 24.10.2016 klo 18 Miilussa

Tule mukaan kehittämään Petäjäveden tulevaisuutta! Yrittäjien yhteistyö, viestintä, markkinointi, Unesco-brändi, uudet tuotteet ja palvelut. Mitä muuta?

Lue lisää


13.10. Sosiaalisen median hyödyntäminen markkinoinnissa -työpaja Laukaassa

Osaatko käyttää somea tehokkaasti markkinoinnissa? Saatko asiakkaasi sitoutumaan somen avulla? Joko olet hyödyntänyt somea tuotekehityksessä?

Lue lisää


Vesuri-ryhmän yritysklinikat

Vesuri-ryhmän suositut yritysklinikkatpäivät on saatu sovittua syksyn osalta. Klinikoille voit tulla alustavankin yritysideasi kanssa, pääset esittelemään ideasi ja saat heti tietoa eri rahoitusmahdollisuuksista.

Lue lisää


Keski-SuomiON GO -seminaari Jyväskylässä 28.9.

Keski-SuomiON GO Hyödynnä maaseutuohjelman mahdollisuudet! Tule verkostoitumaan ja kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia maaseutuohjelma ja siitä rahoitetut hankkeet tarjoavat. Seminaari on suunnattu yrittäjille, päättäjille, kehittäjille ja muille maaseudun toimijoille. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää


Hanketoimijan käsikirja on julkaistu

Hanketoimijan käsikirja auttaa käytännönläheisesti hankkeen suunnittelussa, hakemisessa, toteuttamisessa ja päättämisessä.

Lue lisää


Virtaa yritysten yhteistyöhön 13.9

Suinulassa järjestetään 13.9 klo 17 alkaen kaikille avoin tilaisuus, jonka tavoiteena on ideoida yritysten yhteistyö- ja toimintamahdollisuuksia.

Lue lisää


Sataman Valot - tapahtuma la 3.9 klo 18-20

Leader-viikkoa juhlitaan Kuhmoisissa osallistumalla Sataman Valot - tapahtumaan

Lue lisää


Vesuri-ryhmän uutiskirje 3/2016 on ilmestynyt

Lue vesurin ajankohtaiset asiat uutiskirjeestä

Lue lisää


Partalan kylämarkkinat la 27.8 klo 12-15

Leader-viikkoa juhlitaan Jämsässä osallistumalla Partalan kylämarkkinoille

Lue lisää


Iltapäiväretki Soutujoen Erän Metsäpirtille ma 29.8 klo 15-17

Leader-viikkoa juhlitaan Multialla viettämällä syksyistä iltapäivää Metsäpirtillä

Lue lisää


Himmaa hetkeksi – huomaa ihmisten kokoiset ideat ja suuntaa huipulle! to 1.9 klo 17-19.30

Keuruun Himmaanmäessä järjestetään torstaina 1.9. Leader-juhlaviikon kunniaksi kaiken kansan kylätempaus.

Lue lisää


Maailmanperinnöstä voimaa -hankkeen aloituskokoukset Korpilahdella 25.8. ja Petäjävedellä 30.8.

Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeessa kehitetään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa alueen Unesco-kohteiden Struven ketjun Oravivuoren pisteen ja Petäjäveden vanhan kirkon monia mahdollisuuksia.

Lue lisää
Vesuri-ryhmän uutiskirje 2/2016 ilmestynyt

Lue Vesurin ajankohtaiset kuulumiset uutiskirjeestä

Lue lisää


Vesuri on muuttanut uusiin toimitiloihin

Vesurin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin 1.4.2016 alkaen.

Lue lisää


Vesuri-ryhmän vuosikokous 20.4.

Vesuri-ryhmän vuosikokous pidetään ke 20.4 klo 18.00 alkaen Multi-Motellissa, osoitteessa Multianraitti 11, 42600 Multia. Tervetuloa!

Lue lisää


Hankkeiden suunnitelu ja rahoituksen haku

Rahoituksen haku on jatkuva Vesuri-ryhmässä. Vesurin hallitus kokoontuu n. kuukausittain ja käsittelee kokouksessa siihen mennessä valmiiksi saadut hankkeet.

Lue lisää