Vesuri-ryhmän ajankohtaiset

Keski-Suomen parhaat palat tuodaan esiin Amazing Keski-Suomi –kisassa

Amazing Keski-Suomi -tapahtuma järjestetään Keski-Suomessa 18.–19.5.2018. Amazing Race –tyyppisessä kisassa viisi neljän hengen joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan 24 tunnin ajan. Kyseessä on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda Keski-Suomea näkyväksi koko Suomeen.

Kilpailurastien tehtävät liittyvät muun muassa keskisuomalaiseen maaseutuun, ruokaan, matkailuun, hyvinvointiin ja kulttuuriin. Kisareitti ja tehtävät ovat salaisia toteutukseen asti. Katsojat pääsevät seuraamaan joukkueiden etenemistä ja suoriutumista tehtävärasteilla studiolähetyksen ja sosiaalisen median kautta. Linkit studiolähetykseen ja aikatauluihin löytyvät www.amazingkeskisuomi.fi -sivustolta. Maalintulo ja palkintojenjako ovat Yläkaupungin Yö -tapahtumassa Jyväskylässä.

- Ajatuksena oli järjestää Keski-Suomen markkinointitempaus Helsingin Rautatientorilla, mutta päädyttiinkin sitten ihan uudenlaiseen toteutukseen. Tällaista ei ole järjestetty ennen, ja meillä on kova yhteistyöverkosto sekä tekijät tapahtuman takana. Meille on tärkeää, että kisaan osallistuvat ja myös katsojat pääsevät näkemään, mistä Keski-Suomi on tehty, kertoo kilpailun johtaja Leena Pölkki.  

Somettajat Keski-Suomea markkinoimassa

Merkittävän markkinointitempauksen kilpailusta tekee se, että joukkueiden johtajat ovat tunnettuja somettajia, joilla on laajat seuraajakunnat. Mukana olevat Hetamentaries, Mansikkapilvi ja Retkipaikka sekä Lanttimatkat tekevät kilpailusta somepäivityksiä ja muita julkaisuja.

Keskisuomalaisen haastejoukkueen johtajana toimii vaellusopas, kirjailija ja Kuukausi yksin erämaassa-blogin kirjoittaja Minna Jakosuo. 

- Tykkään keskisuomalaisesta luonnosta tosi paljon, erityisesti Päijänteestä. Otin haasteen mieluusti vastaan, sillä haluan löytää uusia luontokohteita ja yhteistyökumppaneita myös läheltä. On kiva päästä kokemaan ja oppimaan jotain uutta, kommentoi Jakosuo. 

Kilpailuhenkeä on jo selvästi ilmassa

Kohteet on valittu niin, että ne kiinnostavat paitsi matkailijoita myös paikallisia asukkaita. Joukkueiden johtajat odottavatkin kisaa mielenkiinnolla ja jännityksellä ja voivat vain aavistella, mitä tuleman pitää.

- Kuitenkin siellä on jotain koskenlaskuhommaa ja olen vähän nynny siinä. Mutta voittoahan lähdetään tietysti tavoittelemaan, virnistää Jakosuo, joka on juuri palannut kuukauden mittaiselta yksinhiihtovaellukselta Lapista. 

Amazing Keski-Suomi järjestetään ensimmäistä kertaa ja se on osa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaation yhteistyöhanketta. Kilpailun toteutusta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus EU:n maaseuturahastosta. Yhteistyöhankkeella edistetään Keski-Suomen maaseudun ja erityisesti ruokaketjun toimintaa kokonaisuutena mahdollisimman laajassa yhteistyössä maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Yhteistyöhanketta toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Liiketoimintayksikkö yhdessä MTK Keski-Suomen ja ProAgria Keski-Suomen kanssa.


Seuraa Amazing Keski-Suomi -livelähetystä

Livelähetystä Amazing Keski-Suomi -kilpailusta voi seurata täältä.

Studiolähetysten aikataulu:

Perjantaina 18.5. klo 15.00–16.00 ja 18.30–20.30
Lauantaina 19.5. klo 11.00–14.00 ja 15.30–18.00

Voit seurata kilpailua myös somessa hashtagilla #amazingkeskisuomi


Lisätietoja: 

Kilpailun johtaja Leena Pölkki 050-4011894 leena.polkki@jamk.fi 

Kenttäjohtaja Riikka Soikkala 040-4871869 riikka.soikkala@jamk.fi

Facebook
 

Palaa otsikoihin