Vesuri-ryhmän ajankohtaiset

Uusi työkalu kylien kehittämiseen

Kaipaako kyläsi toiminnan suunnittelu uutta virtaa? Uusi Kylämme.fi työkalu auttaa kyläsuunnitelman teossa sekä tarjoaa hyödyllisiä linkkejä ja lomakepohjia kylien kehittämiseksi.

Kylämme.fi palvelu

Kylämme.fi on työkalu, jonka avulla luot yhteisösi ympärille ihan hullun hyvän kylän. Kyseinen palvelu nimittäin auttaa muun muassa hahmottamaan kyläläisten yhteisiä tavoitteita ja askeleita niiden saavuttamiseksi sekä huomioimaan mahdollisia kehittämistarpeita. Kylämme.fi työkalu tarjoaa myös hyödyllisiä linkkejä ja lomakepohjia, jotka auttavat kylän kehittämisessä.

Kylämme.fi työkalu on maksuton. Suunnittelun aloittaminen vaatii ainoastaan palveluun rekisteröitymisen.

Mikä on kyläsuunnitelma?

Kylämme.fi palvelu auttaa kyläsuunnitelman luomisessa, mutta mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? Kyläsuunnitelma on kyläläisten oma ohjekirja ja näkemys yhteiselle tekemiselle: millainen haluamme kylämme olevan, ja mitä sen toteuttamiseksi olemme valmiita tekemään. Sen kokoamiseen pääsevät vaikuttamaan kaikki kiinnostuneet kyläläiset.

Suunnitelmassa esitellään kylä kokonaisuudessaan. Kyläsuunnitelmassa kartoitetaan paitsi kylän kehittämistarpeet, kylän nykytila ja toiminnan voimavarat ja vahvuudet. Tulevaisuuden uhat ja riskit toiminnassa tulevat myös esille, jolloin niihin voidaan varautua.

Kyläsuunnitelman tekeminen kannattaa, sillä se toimii esimerkiksi erinomaisena asiakirjana esitettäessä kylän kehittämiseen liittyviä näkökohtia kunnalle tai rahoittajalle tai vaikka uusille asukkaille.

Lisätietoja

Kyläsuunnitelmalla eteenpäin -hanke,

Reena Laukkanen-Abbey, 0400-738205 tai

reena.laukkanen@keskisuomenkylat.fi

Katso video, ja mene tutustumaan uuteen kylämme.fi palveluun!
 

Palaa otsikoihin