Viisarin ajankohtaista

Alta löydät Viisarin viimeisimmät tiedotteet ja uutiset.

Viisari toteuttaa myös itse hankkeita. Useimmat näistä ovat teemahankkeita, jotka kätkevät alleen useampia eri toimijoiden omia hankkeita. Lue lisää hankkeista sivun vasemmalta palstalta.

Viisari toimittaa omaa uutiskirjettään, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Uutiskirjeisiin pääset tutustumaan sivun vasemmalta palstalta.

Viisarin uutiskirjeen voit tilata itsellesi tämän lomakkeen kautta. Vinkkaa myös kaverille!


Viimeisimmät uutiset ja tiedotteet

Hanketarina; Landebuusti

Äänekosken 4H-yhdistyksen Landebuusti on toiminut viidellä Äänekosken kylällä yläkoulu- ja lukioikäisten nuorten kanssa. Toiminta on ollut nuorten näköistä, heidän itsensä suunnittelemaa. Nuorten ryhmät järjestivät omalla kylällä kaikille avoimen tapahtuman.

Nuorten ryhmien oli mahdollisuus tutustua myös muihin Äänekosken kyliin osallistumalla muiden kylien nuorten ryhmien järjestämiin tapahtumiin.

Innokkaimmat nuoret saattoivat jo hankkeen aikana perustaa oman yrityksen ja kokeilla yrittäjyyttä. Tapahtumien järjestämisosaamisen lisäksi on kertynyt tietoa ja osaamista projektityöskentelystä. Vastuun ottaminen yhteisestä tekemisestä on ollut opettavaista. Tämän kuuli monelta nuorelta hankkeen päätöstilaisuudessa.  

Tässä toiminnassa on toteutunut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman periaatteiden mukaan kylien yhteisöllisyyden, osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen. Hanke on edistänyt paikallisuutta, yhteisöllisyyttä, yhteistyötä eri ikäryhmien välillä sekä pienimuotoista paikallista toimintaa kylillä. Toiminnalla on onnistuttu lisäämään lasten ja nuorten omaan elinympäristöön liittyviä vaikutusmahdollisuuksia ja osallisuutta, viihtymistä ja positiivisen kotiseutukuvan edistämistä.

Tutustu toimintaa ja tuloksiin hankkeen Youtube-kanavalla.Palaa otsikoihin