Viisari Leader logo ylätunniste
Uusibanneri4

Vuoden 2018 rahoitus yritystukiin ja elinkeinoelämää edistäviin hankkeisiin

Viisarin vuoden 2018 rahoitus kohdistetaan yritystukiin ja elinkeinollisiin hankkeisiin (yritysryhmähankkeet, yhteistyötoimenpiteet).

Yritystukia ja elinkeinollisia hankkeita voi hakea jatkuvasti. Hakemukset käsitellään Viisarin hallituksessa sitä mukaan kun niissä on kaikki tarvittava tieto päätöksentekoa varten.

Otathan yhteyttä Viisariin, kun mietit yrityksesi kehittämistä! Autamme sinua idean kehittelyssä ja samalla varmistamme ideasi sopivuuden Leader-rahoitukseen. Yritysten kehittämiseen on tarjolla myös muita välineitä Leader-rahoituksen lisäksi.

Rahoitus haetaan sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelussa osoitteessa www.mavi.hyrra. Samasta osoitteesta löytyy myös ohjeet niin Hyrrän kuin Katso-palvelun käyttöön, tutustuthan niihin!


Käsittelytauko muiden yleishyödyllisten kehittämis- ja investointihankkeiden osalta

Muiden hankkeiden osalta pidämme käsittelytaukoa syksyyn 2018 saakka (pl. edellisessä kohdassa mainitut yritystuet ja elinkeinolliset hankkeet). Hakemuksia voi tehdä ja lähettää Viisarille, mutta ne käsitellään ja viedään Viisarin hallituksen päätettäväksi vasta käsittelytauon päätyttyä eli syksyllä 2018. Ilmoitamme kun tarkempi ajankohta on tiedossa.

Syynä käsittelytaukoon on se, että hankkeet rahoitetaan vuoden 2019 kehyksestä. Viralliset rahoituspäätökset tehdään siis Keski-Suomen ELY-keskuksen toimesta vasta vuoden 2019 puolella.

Edellä selostettu aikataulu kannattaa ottaa huomioon hankkeiden aikataulun ja aloituksen suunnittelussa. 

Huomaathan uudet valintakriteerit!

Hakemuksiin, jotka on laitettu vireille 13.12.2017 jälkeen, sovelletaan Viisarin uusia valintakriteerejä. Tämä koskee niin yritystukia kuin kehittämishankkeita.

Hankkeiden valinnassa käytettävät valintakriteerit perustuvat Viisarin strategiaan. Kriteerien tarkoituksena on asettaa hakemukset järjestykseen sen mukaan, kuinka hyvin ne edistävät Viisarin strategian tavoitteiden saavuttamista, ovat laadukkaita ja sopivat paikalliseen kehittämistyöhön.

Tutustu uusiin kriteereihin täällä

Yritysten investointitukien tasoon tulossa muutoksia

Maaseudun yritystukiin on esitetty muutoksia, jotka koskevat Viisarin alueella toimivia yrityksiä.

Muutoksen mukaan Äänekosken kaupungissa investointituet olisivat jatkossa 20 prosenttia (nykyisin 30 prosenttia). Viitasaarella ja Pihtiputaalla tukitaso säilyisi ennallaan 30 prosentissa.Muualla pohjoisessa Keski-Suomessa eli Kannoskoskella, Karstulassa, Kinnulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä ja Saarijärvellä investointien tukitaso nousisi 20 prosentista 30 prosenttiin.

Ehdotuksen mukaisia uusia tukitasoja voidaan soveltaa ministeriöstä saadun tiedon mukaan maaliskuusta 2018 alkaen. Hakemusta ei kuitenkaan saa allekirjoittaa (laittaa vireille) Hyrrässä ennen sitä päivää kun muutos on virallisesti voimassa, mikäli mielii saada tukea muutoksen jälkeisten tasojen mukaisesti.

Ilmoitamme heti tarkasta päivämäärästä heti kun se on tiedossa, seuraathan siis tiedotustamme kotisivuillamme!
Kolkunkylätalo

INTO -hankkeen haku auki 9.1.2018 saakka!

Into -teemahankkeessa rahoitetaan 50 % tuella yleishyödyllisiä toimenpiteitä, joiden koko on 500 - 12 000 euroa. Yleishyödyllisellä tarkoitetaan yhteisön käytössä olevaa aluetta, rakennusta tai rakennelmaa, jossa asukkaat kokoontuvat ja harrastavat.

Paikallistasolla hankkeen tavoitteena on lisätä asukkaiden mahdollisuuksia vapaa-ajan toimintaan, parantaa asumisviihtyvyyttä sekä tehostaa yhteisessä käytössä olevien kokoontumistilojen käyttöä. Investointien tuella lisätään asukkaiden sosiaalista kanssakäymistä ja yhteisöllisyyden tunnetta.

Tutustu hakuohjeisiin täällä!

Hakija: Huomaathan uudet valintakriteerit!

Viisarin hallitus käsittelee hankkeita valintakriteereiden kautta. Valintakriteerit muodostuvat niistä asioita, jota Viisarin strategiassa painotetaan. Valintakriteerit ovat nyt muuttuneet ja uusia valintakriteereitä noudatetaan jo seuraavassa hallituksen kokouksessa. Tutustu uusiin valintakriteereihin täällä.

Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -kuva

Keskisuomalaisia yritys- ja hanketarinoita uusimmassa lehdessä

Juuri ilmestyneessä Sykettä Keski-Suomen maaseudulle –lehdessä esitellään yritysten onnistumisia, kasvutarinoita ja kansainvälistymisesimerkkejä.

Maaseudun yhteisöt puolestaan kertovat innostavia esimerkkejä siitä, kuinka he itse kehittävät omaa lähiympäristöään lisäten samalla ihmisten hyvinvointia ja asuinalueidensa vetovoimaisuutta.

Tutustu tarinoihin verkkolehden kautta tai piipahda toimistolla hakemassa oma painettu lehti!

Syksyllä 2017 rahoitetut hankkeet

Yleishyödyllisten hankkeiden osalta saalista kerättiin 7.11.2017 saakka vuoden 2018 rahoituskehyksestä rahoitettavaksi. Näitä hankkeita hallitus käsitteli kokouksessaan 13.12.2017.

Katso täältä rahoitetut hankkeet

Onko teidän kylänne Älykkäin kylä 2020?

Älykkäin kylä –kilpailussa etsitään nyt kyliä, jotka eniten kehittävät palvelujaan esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, energian, liikkuvuuden, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin aloilla. Mukaan haastetaan kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta.

Lue lisää kilpailusta täältä!

man-1209574_960_720

Sitran rahoitushakuja auki!

Sitra avasi marraskuussa useita rahoitushakuja, joissa etsitään alueellisen liikenteen, synteettisen biologian, korkean lisäarvon peltotuotteiden ja korkean lisäarvon puutuotteiden ratkaisuja.

Tarvitaan visionäärejä, jotka uskaltavat paitsi unelmoida myös toteuttaa uskaliaita kokeiluja.

Näitä visionäärejä Sitra hakee nyt uusissa kiertotalouden rahoitushauissa, jotka ulottuvat koko yhteiskuntaan.

Lue lisää rahoituksista täältä, hakuajat päättyvät tammi-helmikuussa!
bussi

Palvelevat Kylät Pohjois-Pohjanmaalla - opintomatka 13.1.2018

Lähde mukaan etsimään uudenlaisia ratkaisuja maaseudun lähipalveluiden yhteisölliseen tuottamiseen! Matkalla tarjoillaan käytännön vinkkejä palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen Pohjois-Pohjanmaalla viidestä kohdekylästä.

Opintoretki on tarkoitettu Kyläsuunnitelmalla eteenpäin -hankkeen ja Sykettä kylässä - hankkeisiin osallistuville kylätoimijoille.

Lue lisää retkestä ja ilmoittaudu viimeistään 21.12.2017 mennessä täällä.

Annetaan ja saadaan-hahmot

Viisarin syyskokouksen satoa

Viisarin syyskokous pidettiin 9.11.2017 Kannonkoskella. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018 sekä sääntömuutos.

Viisarin hallitukseen tuli myös uusia jäseniä, katso hallituksen kokoonpano täältä.

Hyvää joulua ja yhteistyön vuotta 2018!

Joulu on kummallista aikaa. Jotain aitoa ja vilpitöntä on ilmassa. Lahjakeräyksiin osallistuminen ja ajan jakaminen vapaaehtoistyössä tuntuvat luontevalta, vaikka kiire arjessa tuntuu vaanivan meistä montaa.  Yhteiset arvot vahvistavat yhteisön identiteettiä. Keitä me oikeastaan olemme, mistä me tulemme ja mitä voimme tehdä yhteiseksi hyväksi. Olemmeko ihmisyyden asialla?

Joulun jälkeen katseet suunnataan uuteen — aikaan, jota ei vielä ole. Työssäkin olemme monella tavalla tulevaisuuden kynnyksellä.

Käyhän virittäytymässä alla olevasta linkistä uusiin koitoksiin:

https://www.youtube.com/watch?v=ZzP_1lAgbhE

 

”On turhaa palata eiliseen, koska olin silloin täysin eri ihminen.”

Lewis Carroll, Liisa Ihmemaassa


Hyvää joulua ja yhteistyön vuotta 2018!

Toivottaa Viisarin väki

keskisuomenmaaseutu.fi

Sykettä Keski-Suomen maaseutuviestintään
Keski-Suomen maaseutu logo
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin