Viisarin ajankohtaista

Alta löydät Viisarin viimeisimmät tiedotteet ja uutiset.

Viisari toteuttaa myös itse hankkeita. Useimmat näistä ovat teemahankkeita, jotka kätkevät alleen useampia eri toimijoiden omia hankkeita. Lue lisää hankkeista sivun vasemmalta palstalta.

Viisari toimittaa omaa uutiskirjettään, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Uutiskirjeisiin pääset tutustumaan sivun vasemmalta palstalta.

Viisarin uutiskirjeen voit tilata itsellesi tämän lomakkeen kautta. Vinkkaa myös kaverille!


Viimeisimmät uutiset ja tiedotteet

Viisarin rahoitus

Viisarilla on vuodelle 2019 vielä jäljellä rahoitusta yritystukiin ja elinkeinollisiin hankkeisiin kuten yritysryhmähankkeisiin tai yhteistyötoimenpiteisiin. Yritykset voivat hakea tukea mm. investointeihin ja kokeiluihin.


Investointitukea voi hakea

  • rakennuksen / rakenteen / rakennelman suunnittelemiseen, rakentamiseen, laajentamiseen, korjaamiseen ja hankkimiseen,
  • uusien koneiden ja laitteiden hankintaan,
  • aineettomiin (tietokoneohjelmistojen, patenttien, käyttölupien, tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien) investointeihin.

Tukiprosentit vaihtelevat yrityksen sijaintikunnan ja yrityksen koon mukaan 20-30 %, investoinnin julkisen tuen osuus on oltava vähintään 2 000 euroa.

Kokeilutukea voidaan myöntää yrityksen liiketoimintasuunnitelman mukaisten kokeilutoimenpiteiden toteuttamiseen uudelle tai toimivalle yritykselle. 

Kokeilut voivat olla liiketoimintasuunnitelmaan perustuvien uusien tuotteiden ja palveluiden sekä toimintamallien suunnittelua, testaamista ja kehittämistä.

Tutustu tarkemmin yritysrahoitukseen

Yritystuilla ja elinkeinollisilla hankkeilla on jatkuva haku. Hakemukset käsitellään Viisarin hallituksessa sitä mukaan kun niissä on kaikki tarvittava tieto päätöksentekoa varten.

Käsittelytauko hanketukien osalta

Hanketukien osalta haku vuoden 2019 varoista on päättynyt ja viimeisiä hankkeita käsitellään parhaillaan. Seuraavan kerran hanketukia päästäneen päättämään vuoden 2019 lopulla. Hakemuksia voi tehdä Hyrrään, mutta ne käsitellään ja viedään Viisarin hallituksen päätettäväksi vasta käsittelytauon päätyttyä eli syksyllä 2019. Syynä käsittelytaukoon on se, että hanketuille varattu rahoitus vuoden 2019 kehyksestä tulee loppumaan 6.1.2019 päättyneen haun myötä. Tämä aikataulu kannattaa ottaa huomioon hankkeiden aikataulun ja aloituksen suunnittelussa.Palaa otsikoihin