Viisarin ajankohtaista

Viisarin toimiston avoimet ovet to 3.8.2017 klo 14-18!

Toimistomme on muuttanut Saarijärven kaupungintalolta uusiin tiloihin. Uusi käynti- ja postiosoitteemme 1.7.2017 alkaen on Virastotie 2, 43100 Saarijärvi.

Lue lisää

 

Kesäaika Viisarilla

Viisarin toimisto on henkilökunnan lomien vuoksi suljettu heinäkuun ajan. Uuden toimistomme ovet avautuvat asiakkaille 1.8.2017. Suositeltavaa on tämänkin jälkeen sopia tapaamiset etukäteen, jotta tavoittelemasi henkilö on paikalla.

Lue lisää


20.6.2017 Visiitti-opintomatkoilla on kierrettyjä kouluja Suomessa ja edistetty taideyhteistyötä Suomi100-hengessä Kreetalla

Viisarin Visiitti-teemahankkeessa tehdään opintomatkoja niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lue lisää

 

Keski-Suomi Roadshow 29.5.-9.6.2017

Kiertueella kierretään kaikki Keski-Suomen kunnat ja puhutaan reilusti landea! Roadshow saapuu sinne, missä on pöhinää eli toreille, kauppoihin ja kahviloihin.

Lue lisää


Viisarin uusi toiminnanjohtaja valittu

Hallitus päätti kokouksessaan 21.4.2017 valita Leader VIISARI ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi FM Marja Salosen Saarijärveltä. Marja aloittaa työnsä Viisarin luotsina syksyllä 2017.

Lue lisää


Maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arviointi käynnissä - vastaa kyselyyn

Keski-Suomen Leader-ryhmät ja Sykettä-viestintähanke ovat käynnistäneet Keski-Suomen maaseutuohjelman viestinnän, verkostojen ja vaikuttavuuden arvioinnin. Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Lue lisää


Paikallista kehittämistä 20 vuotta!

Leader Viisarin 20-vuotisjuhlaa vietettiin 18.3. Karstulassa Wanhoissa Wehkeissä. Juhlassa muisteltiin menneitä vuosia ja palkittiin maaseudun ansiokkaita kehittäjiä, joiden toimintaa ja ideoita on edistetty Leader-tuella.

Lue lisää


Tuliaisia Viisarin hallituksen reissusta Etelä-Pohjanmaalla

Leader VIISARI ry:n hallitus ja toimihenkilöt kävi tammikuun 2017 lopussa Etelä-Pohjanmaalla hakemassa oppia ja tutustumassa hyviin käytänteisiin sekä muiden Leader-ryhmien työskentelyyn. Kaikkeen sitä pääseekin tutustumaan, niin hallituksen jäsenet kuin me työntekijätkin!

Lue lisää

 

Maksamiskoulutuksen materiaali

Miten maksuhakemus tehdään Hyrrässä? Mitä liitteitä pitikään muistaa? Millaisia terveisiä ELY-keskuksen edustaja tuo maksajilta?

Lue lisää


Leader VIISARI ry:n kevätkokous

Viisarin kevätkokous pidetään Kinnulan kunnanvirastolla (Keskustie 45) ti 11.4.2017 klo 18. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen § 11 kevätkokouksessa käsiteltäväksi määräämät asiat.

Lue lisää


Sisä-Suomen kalatalousryhmä järjestää opintomatkan Itä-Suomeen 9.-11.4.2017

Ohjelmassa ovat ammattilaispäivät kalatalouden ammattilaisille. Tervetulleita ovat kaupalliset kalastajat, kalankasvattajat, kalanjalostajat ja kalakaupan edustat. Tapahtuma on tarkoitettu sisävesialueen ammattilaisille.

Lue lisää


Potkua kuntien ja järjestöjen kumppanuuteen! 6.4.2017 klo 13.30-19.30

Potkua kuntien ja järjestöjen kumppanuuteen! -tilaisuus järjestetään 6.4.2017 klo 13.30-19.30 Kannonkoskella Piispalan Lintuselkä –kokoustilassa (uimahallin yläkerta). Kyseessä on ainutlaatuinen pohjoisen Keski-Suomen kunta- ja järjestöväkeä kokoava kick-off -tilaisuus, jossa yhteisvoimin selkiytetään ja punnitaan sote- ja maakuntauudistuksen jälkeistä tulevaisuutta. Päivän kantavia teemoja ovat tulevaisuus ja kumppanuus. Ohjelmassa on ajankohtaisia alustuksia ja innostavaa pienryhmätyöskentelyä, joten tilaisuudessa riittää potkua koko päiväksi!

Lue lisää


Maataloushallinnon tietojärjestelmissä ja asiointipalveluissa katko 17.8.–4.9.2017

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan sähköisen asioinnin palveluissa on käyttökatko 17.8.–4.9.2017. Käyttökatko tarkoittaa sitä, että HYRRÄ-järjestelmä ei toimi. Siellä ei voi tehdä rahoitustukihakemuksia eikä maksatuksia myöskään Leaderiin. Käyttökatko johtuu IT-ympäristön uudistamishankkeesta, joka koskee Mavin, Eviran, Luken ja MMM:n tietojärjestelmiä eli muun muassa Hyrrän viranomais- ja asiointipuolta.

Lue lisää


Maksamiskoulutus ti 21.3.2017 klo 9.30-12 Kannonkosken Piispalassa

Miten maksuhakemus tehdään Hyrrässä? Mitä liitteitä pitikään muistaa? Millaisia terveisiä ELY-keskuksen edustaja tuo maksajilta?

Lue lisää


Leader-tukien haku Viisarilta

Yritystuilla ja elinkeinollisilla hankkeilla on jatkuva haku. Yleishyödyllisten investointi- ja kehittämishankkeiden osalta pidetään käsittelytaukoa. Käsittelytauon päättymisestä päätetään kesän jälkeen.

Lue lisää


Keski-Suomen maaseudun uutiskirje 5/2016

Keski-Suomen Leader-ryhmien ja Sykettä-viestintähankkeen uutiskirjeessä ajankohtaisia asioita maaseudulta.

Lue lisää


Kala-asiat kiinnostivat Kannonkoskella

Kannonkoskella järjestettiin Kalatalousseminaari, joka kokosi yhteisen pöydän äärelle kaupallisia kalastajia, kalanviljelijoitä ja -jalostajia, matkailuyrittäjiä, tutkijoita ja rahoittajia. Seminaarin järjestivät Sisä-Suomen kalatalousryhmä ja Leader VIISARI ry.

Lue lisää


Vuoden maisemateko 2016 -tunnustus Saarijärven Koskenkylä-Lehtolaan

Koskenkylän-Lehtolan kyläläiset Saarijärvellä Keski-Suomessa ovat viiden vuoden ajan kunnostaneet Iso-Löytänän ja Saarijärven vesireitin välistä aluetta. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus myönsi kyläläisille Vuoden maisemateko -tunnustuksen pitkäjänteisestä ja monipuolisesta kulttuurimaiseman hoidosta.

Lue lisää


Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -lehti on ilmestynyt

Sykettä Keski-Suomen maaseudulle -lehti on julkaistu. Lehti kertoo maaseudun yritteliäistä ihmisistä ja maaseutuohjelman mahdollisuuksista Keski-Suomessa.

Lue lisää


Terveiset Alvajärven Maamiesseuralta Lottala- projektista!

Alvajärven Maamiesseura valoittaa jutussaan hankerahoituksen iloja ja suruja!

Lue lisää


Tule Visiitille! Viisari sparraa hakijoita ti 8.11. Saarijärvellä ja ke 9.11. Viitasaarella

Järjestämme kaksi hakuklinikkaa Visiitti-teemahankkeen opintomatkoihin liittyen. Klinikoilla tarkennamme kanssasi hankeideaa, sen sopivuutta rahaston ehtoihin ja kartoitamme myös kiinnostavia teemoja ja kohteita.

Lue lisää

 

Maksamiskoulutus to 27.10.2016 klo 13-15

Järjestämme Viisarin rahoittamille hankkeille maksamiskoulutuksen to 27.10.2016 klo 13-15 Kannonkosken Piispalassa (Kurssitie 40) kokoustila Lintuselkä (uimahallin yläkerta).

Lue lisää


Hankesuunnittelua porukalla to 27.10.2016 klo 9-11

Järjestämme hankesuunnittelutilaisuuden to 27.10.2016 klo 9-11 Kannonkosken Piispalassa (Kurssitie 40) kokoustila Lintuselkä (uimahallin yläkerta).

Lue lisää


Tour de Viisari!

Viisari jalkautuu alueensa kuntiin infokiertueen puitteissa syys-lokakuussa. Kiertueella kerromme, miten hanke- ja yritystukia voidaan alueellamme hyödyntää ja nostamme esiin esimerkkejä käytännön elämästä. Powerpointit pidetään siis visusti piilossa, sillä annamme rahoitusta saaneiden hanketoteuttajien kertoa hakuvaiheesta ja itse hankkeen toteutuksesta.

Lue lisää


Äänekosken maaseutumatkailun kehittämishankkeella matkailuun uutta virtaa

Matkailun toimijoiden yhteistyötä, tiedottamista ja yhteistä markkinointia sekä Äänekoskelta puuttuvia matkailupalveluja ja matkailun perustietoja pyöritetään kasaan Viisarin rahoittamalla Leader-hankkeella vuoden 2018 kevääseen asti.

Lue lisää


Olipa kerran.. Päivä Onnenlaaksossa

”Nyt minä sen keksin!”, touhuaa Kettunen innoissaan jo ovelta saapuessaan Kaihlajärvelle. ”Koska meillä on hyvä kylä, missä meillä on vaikka mitä, niin näytetään se! Avataan ovet, kutsutaan ihmiset katsomaan paikan päälle miten maalla asutaan ja eletään.

Lue lisää


Leader-toiminta täyttää 20 vuotta

Leader-toiminta Suomessa täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Keski-Suomen neljä Leader-ryhmää JyväsRiihi, Leader VIISARI, Maaseutukehitys ja Vesuri-ryhmä juhlistavat 20 vuotta täyttävää Leader-toimintaa monin tavoin pääasiassa Leader-viikolla 35 (29.8-4.9.)

Lue lisää