Vesuri-ryhmä ry - paikallinen Leader-ryhmä

Vesuri-ryhmä ry on vuonna 1997 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys. Sen tavoitteena on kannustaa maaseudun ihmisiä kehittämään omaa toimintaympäristöään, lisäämään sen viihtyisyyttä ja houkuttavuutta, parantamaan yritystoiminnan edellytyksiä sekä lisäämään yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

Vesuri-ryhmä ry toimii maa- ja metsätalousministeriön hyväksymänä paikallisena Leader-ryhmänä. Vesuri-ryhmä voi myöntää LEADER-rahoitusta toiminta-alueensa yhteisöjen tai mikroyritysten kehittämiseen. Sen toiminta-alueeseen kuuluu Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen Multia ja Petäjävesi.

Vuosina 2007–2013 Vesuri-ryhmä toteutti MOTO-maaseudun kehittämisen MOniTOimikone–maaseudunkehittämisohjelmaa ja myönsi hanke- ja yritystukia Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaisiin toimenpiteisiin.

Ohjelmakaudella 2014-2020 Vesuri-ryhmä toteuttaa paikallista kehittämisstrategiaa. Se on nimeltään Viisikko, alueen 5 kunnan mukaan. Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi Vesuri-ryhmän 21.1.2015 Leader-ryhmäksi ja myönsi 3 600 000 € rahoituskehyksen ohjelmakaudelle 2014–2020 käytettäväksi Jämsän, Keuruun, Kuhmoisten, Multian ja Petäjäveden alueen kehittämiseen.

Yhdistyksellä on kaksi palkattua työntekijää, toiminnanjohtaja Raisa Saarilahti-Kulju ja hankesihteeri Niina Aspinmaa.

Yhdistyksen jäseniksi voi liittyä toiminta-alueen asukkaat ja yhteisöt (kunnat, yhdistykset ja yritykset). Yhdistyksellä on 245 jäsentä ja 49  yhteisöjäsentä.