Rahoittajat

Mistä maaseutuohjelman rahoitusta voi hakea?

Maasetuohjelman rahoitusta voi hakea joko Keski-Suomen Leader-ryhmiltä tai Keski-Suomen ELY-keskukselta. Tämän lisäksi myös Sisä-Suomen Kalatalousryhmältä rahoittaa kalatalouteen liittyviä hankkeita. Se, mistä rahoitusta kannattaa hakea, riippuu yrityksen tai hankkeen koosta ja sijainnista sekä toimenpiteiden kustannuksista.

Paikallisten toimijoiden yleishyödylliset, pienet (julkinen tuki 5000 - 180 000 €) ja asukaslähtöiset hankkeet rahoitetaan neljän paikallisen Leader-ryhmän kautta. Koko maakuntaa tai useamman Leader-ryhmän aluetta koskevat hankkeet (tuki yli 180 000 €) rahoitetaan ELY-keskuksesta.

Leader-ryhmillä on omat paikalliset strategiansa ja ELY-keskuksella oma alueellinen kehittämisstrategiansa, joiden mukaan rahoitettavat kohteet valitaan. Kalatalousryhmä rahoittaa taas elinkeino- ja matkailukalatalouteen liittyviä hankkeita.

Neuvonta
HUOM!
Rahoitustaho kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen hakemuksen jättämistä, joten jo ideavaiheessa kannattaa olla yhteydessä paikalliseen Leader-ryhmään tai Keski-Suomen ELY-keskukseen.