Leader-toiminta 20 vuotta

Leader-toiminta täyttää 20 vuotta ja Keski-Suomen Leader-ryhmät ovat koonneet muistoja Leader-toiminnassa eri tavoin mukana olleilta henkilöiltä. Tällä palstalla voi tehdä aikamatkan Leader-toiminnan eri vaiheisiin! Valtakunnallisesti Leader-muistoja on koottu Leader-Suomi-sivustolle

Muistoja Leader-toiminnan 20-vuotiselta taipaleelta

Kädenojennus kunnilta

Hankasalmella kehitetty ja esimerkin voimalla myöhemmin myös Joutsassa ja Maaseutukehityksen alueen muissa kunnissa käyttöön otettu hankelaina on ollut merkittävä kädenojennus kunnilta Leader-toiminnalle.

Lue lisää


Muistoja toiminnan alkuajoilta

POMO-ryhmän toiminta aloitettiin alueellamme vuonna 1997, jolloin yhdistyksen nimenä oli Kaakkoisen Keski-Suomen Elävät Kylät ry. Ihmisten innokkuus toimintaan yllätti positiivisesti, sillä se oli ollut tietyllä tavalla piilossa aiemmin.

Lue lisää


Mukaan Leader-toimintaan kesken koulupäivän

Tulin lähteneeksi mukaan toimintaan, kun toiminnanjohtaja Reijo Urtti tuli kesken koulutunnin koputtamaan opettamani luokan ovelle.

Lue lisää


Kuolemattomia ajatuksia Leader-toiminnasta

Toiminnan vaikutuksia miettiessä Reijon mieleen tulevat sanat pysyvyys, jatkuvuus ja alueellinen tasapuolisuus. Sitä kaikkea Maaseutukehityksen rahoittamaan toimintaan liittyy.

Lue lisää


Leader vei Loch Nessin hirviön jäljille

Maaseutukehitys ry oli mukana suomalaisena partnerina skotlantilaisen Lomond & rural Stirling LEADER+ toimintaryhmän toteuttamassa Pathway-project hankkeessa kesällä 2006.

Lue lisää


Esteet pois tieltä vesurilla raivaten

Pääsin mukaan aivan toimintaryhmän alkutaipaleelle ja muistan, kuinka mietimme ryhmälle nimeä. Vesuri-nimeen päädyttiin sen vuoksi, että vesurilla on tarkoitus raivata esteet maaseudun kehityksen tieltä.

Lue lisää