Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Kunnat arvostavat Leader-rahoitusta

Keski-Suomen kunnanjohtajat pitävät Leader-rahoitusta tärkeänä työkaluna maaseutukuntien elinvoimaisuuden edistämisessä.

Lue lisää


Automuseosta matkailualueeksi

Karstulalainen matkailuyritys Wanhat Wehkeet on hyödyntänyt Leader-rahoitusta tuloksekkaasti useampaan kertaan. Matkailuvirta kasvaa vuosi vuodelta.

Lue lisää


Väliaikaismajoitusta katastrofialueille

Joka vuosi noin 60 miljoonaa ihmistä herää pakolaisleiriltä tai vastaavasta väliaikaisasutuksesta. Useimmiten nämä majoitusratkaisut ovat kuitenkin yhtä vaarallisia kuin itse katastrofit, joita ihmiset pakenevat. Tähän haasteeseen vastaten saarijärveläinen yritys Gesto Oy kehittää väliaikaiseen asumiseen tarkoitettua katastrofitaloa.

Lue lisää


Merkittävät, mutta pienet investoinnit

Miten Leader-ryhmiltä saatu investointituki on vaikuttanut yrittäjien työntekoon? Kolme yrittäjää kertoo, mihin investointitukea on saatu, ja mitä hyötyä siitä on ollut niin yrittäjälle kuin koko yrityksellekin.

Lue lisää


Opintomatkoilla oppimassa

Opintomatkat ovat muutakin kuin uusia elämyksiä, kauniita maisemia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Ne voivat olla synnyttämässä jotain uutta ja hyödyllistä oman asuinalueen hyväksi.

Lue lisää


Euroopan maaseutuverkoston tapaaminen Keski-Suomessa

Kesällä 2017 Leader JyväsRiihi sai kunnian olla mukana järjestämässä Euroopan komission ja maaseutuverkostojen edustajien tapaamista Keski-Suomeen. Vastaavanlainen tapaaminen järjestetään Suomessa vain kerran ohjelmakauden aikana, joten kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus.

Lue lisää


Aitomaaseutu.fi - maaseutua yhdistävä kanava

Joko Aitomaaseutu.fi on sinulle tuttu sivusto? Jos ei vielä ole, niin nyt viimeistään kannattaa käydä tutustumassa, sillä sivusto kokoaa Keski-Suomen maaseutuasiat yhteen.

Lue lisää


Maaseutugaala on Keski-Suomen maaseutuväen yhteinen juhla

Keski-Suomessa on järjestetty maaseututoimijoiden yhteinen Maaseutugaala jo viisi kertaa, tähän mennessä Saarijärvellä, Jyväskylässä, Äänekoskella, Jämsässä ja Karstulassa. Gaalassa maaseudun tekijät juhlivat ja nostavat maaseudun yhteishenkeä.

Lue lisää


Keski-SuomiON GO -seminaarissa voi bongata kehittäjäkumppanin

Keski-Suomessa on järjestetty kaksi kertaa Keski-SuomiON GO –seminaari, joka toimii Keski-Suomen maaseutuverkostopäivänä. Tapahtuma kokoaa keskisuomalaiset yrittäjät, päättäjät, kehittäjät ja muut maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet toimijat yhteen.

Lue lisää


Maaseutuasiaa vaikuttajille

Keski-Suomen Leader-ryhmät tapasivat keskisuomalaiset kansanedustajat tavoitteenaan muistuttaa kansanedustajia paikallisen yhteisölähtöisen kehittämisen tärkeydestä ja ryhmien roolista siinä.

Lue lisää


Seuraavat