Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Tarinoita maaseudulta

Yrityksiä viedään eteenpäin yhdessä yrittäjäkollegoiden kanssa

Yritysten ryhmässä tekemä kehittäminen on maaseuturahoituksen työkalu, johon keskisuomalaiset yrittäjät ovat tarttuneet valtakunnallisesti katsottuna varsin innokkaasti.

Lue lisää


Vuoden 2017 kylässä Niinilahdella

Keski-Suomen vuoden 2017 kyläksi valittu Niinilahti on vireä paikka, jossa harrastetaan, talkoillaan, pidetään huolta toisista ja toimitaan ekologisesti.

Lue lisää


Paikallisesti tuotetun biokaasun mahdollisuuksia tutkimassa

Jyväskyläläinen Oravasaaren kyläyhdistys selvitti, millaisia mahdollisuuksia kylällä olisi tuottaa biokaasua omaan käyttöön.

Lue lisää


Hyvinvointitupa tuo ihmisiä yhteen Joutsassa

Hyvinvointitupa tarjoaa toimintaa kuntalaisille sekä yhteisen tilan, jonne kokoontua ja tulla tapaamaan muita ihmisiä.

Lue lisää


Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja työhyvinvointia

Puukabinetti on jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Yritys valmistaa huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja puukuvioituja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin.

Lue lisää


Porealtaat toivat lisää majoittujia

LomaLeivo hankki Leader-rahoituksella porealtaat ja osoitti, että hyvin suunnitellusti jo pienilläkin investoinneilla voidaan saada paljon aikaan.

Lue lisää


Kokeilutuen avulla uusi design-valaisin markkinoille

Keuruulainen Palma&Hippa on vuonna 2016 perustettu yritys, joka valmistaa kodin sisustustarvikkeita ja huonekaluja. Maaseuturahaston kokeilutuen avulla yritys kehitti Moderni myrskylyhty –tuoteperheen.

Lue lisää


Palvelujen kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy tekemistä ja palveluita niin vesillä liikkujille kuin metsässä samoileville. Kasvavan matkailijoiden virran myötä puistoon kaivataan lisää palveluiden tuottajia ja yrittäjiä.

Lue lisää


Visiitin viemää ja oppien tuomaa

Pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva Leader Viisari kokosi joukon alueen opintomatkoja Visiitti-teemahankkeeksi. Opintomatkojen kohteita löytyi niin Suomesta kuin ulkomailta, joista kauimmaiset suuntasivat Kreetalle, Islantiin, Englantiin ja Ruotsiin.

Lue lisää


Maatilapäivätoimintaa: eläimiä, yhdessäoloa ja virkistymistä

Keski-Suomessa on kokeiltu, miten ikääntyvien päivätoiminta soveltuisi osaksi maatilojen arkea.

Lue lisää


Seuraavat