Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Aasialaisturisteja Konnevedelle

Kansainvälistyvä Konnevesi –yritysyhteistyöllä houkutellaan Aasian matkailijoita Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja Keski-Suomeen.

Aasia on nyt erityisen houkutteleva ja potentiaalinen markkina-alue matkailupalvelujen näkökulmasta. Siihen uskotaan vahvasti Konnevedellä, jossa kolmen mikroyrityksen muodostama yhteistyörinki kehittää uusia keinoja houkutellakseen matkailijoita erityisesti Kiinasta keskisuomalaisiin maisemiin.

Keinoina ovat uusien yhteisten matkailupakettien kehittäminen ja testaaminen sekä markkinointimateriaalin tuottaminen.

Yhteistyötä on vauhdittanut Ääneseudun Kehitys Oy:n hallinnoima ja Leader Maaseutukehityksen rahoittama hanke Kansainvälistyvä Konnevesi. Kolmivuotinen noin 100 000 euron kokoinen hanke polkaistiin käyntiin viime keväänä, ja jo nyt on saatu iloita hyvistä konkreettisista tuloksista.

-     Olemme yllättyneitä, kuinka hyvä vastaanoton hankkeemme on saanut Kiinassa, kertoo hankkeen hallinnosta vastaava yritysneuvoja Sanna Kiuru.

-     Olemme tuottaneet kiinankielistä materiaalia ja testanneet ruokatuotteita ja eräpalveluja. Meillä on jo käynyt kaksi kiinalaista testiryhmää ja palaute on ollut positiivista. Nyt olemme avanneet uudet kiinankieliset nettisivut. Hanke on mahdollistanut sen, että olemme voineet palkata Huihan Yangin hankkeeseen Kiinan asiantuntijaksi. Hänen osaamisensa on erittäin tärkeää.

Kansainvälistyvä Konnevesi_Sanna Kiuru
Erä's Peten Petri Korhonen on viemässä kalaan kiinalaisia vieraita.

Jokaisella yrityksellä on omat roolinsa

Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat Vetikko Travel, Erä’s Pete ja Eräruokapalvelu Ilonen Hauki. Jokaisella yrityksellä on hankkeessa omat roolinsa ja tavoitteensa. Juoksu- ja hiihtomatkoja ympäri maailmaa järjestävän Vetikko Travelin omistaja Paula Vetikko kertoo, että hänen roolinsa on houkutella matkailijoita ja ryhmiä Keski-Suomeen, Erä’s Pete tarjoaa luontopalveluja ja Ilonen hauki vastaa turistien ruokaelämyksistä.

-      Koska Ääneseudun Kehitys hoitaa paperityöt, me yrittäjät saamme keskittyä markkinointiin ja muuhun tekemiseen. Jokainen saa tehdä sitä, mitä osaa parhaiten, hän sanoo.

Paula Vetikko kertoo motivaationsa yhteistyön rakentamiseen kumpuavan rakkaudesta kotiseutuunsa. Hän ajattelee, että jos hän saa tuotua matkailijoita suomalaisiin juoksutapahtumiin, kuten Helsinki City Marathonille, heidät voi samalla houkutella Keski-Suomeen.

-     Aasiassa on valtava potentiaali. Suomen luonto ja suomalainen matkailu kiinnostavat nyt Aasiassa, ja tänne on Aasiasta hyvät yhteydet.

Kansainvälistyvä Konnevesi2_Sanna Kiuru
Huihan Yang ja kiinalainen vieras ovat radiohaastattelussa ja taustalla Ilonen hauki -yrittäjä valmistaa kotaillallista.

Tärkeintä on uskaltaa yrittää

Vetikko Travel toimii yhteistyössä Visit Finlandin ja useiden suurten liikuntaorganisaatioiden kanssa ja Paula Vetikko uskoo saavansa niiltä vetoapua myös kotiseudullaan järjestämäänsä toimintaan. Hän toivoo, että Kansainvälistyvä Konnevesi auttaa myös muita paikallisia yrityksiä ja toimijoita.

-     Testimatkoillamme olemme käyttäneet muun muassa paikallisten kuljetusliikkeiden ja risteily-yrittäjien palveluita ja valmistaneet ruokaa paikallisista raaka-aineista.

Vauhdikkaan liikkeellelähdön ja tekemisen meiningin salaisuutena tuntuu olevan se, että tehdään tosissaan töitä ja uskalletaan yrittää.

 Teksti: Maria Markus, kuvat Sanna Kiuru


Palaa otsikoihin