Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Paikalliset.fi nostaa palvelut maailmankartalle

Maailma ympärillämme digitalisoituu ja sähköisistä sovelluksista ja palveluista on tullut arkea. Verkossa pidämme yhteyttä ystäviimme, luemme uutiset, hoidamme pankkiasiat jne. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti myös kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Viitasaari ja sen naapurikunnat ovat reagoineet digitalisaatioon tuomalla yritysten palvelut näkyvästi verkkoon.

ProWitas vastaa digitarpeeseen

ProWitas-hankkeen syntyyn on vaikuttanut yrittäjäjärjestöjen huoli siitä, kuinka alueen yritykset voivat yhdessä vastata erilaisten asiakkaiden tarpeisiin digitalisoituvassa maailmassa. Hanketta valmisteltiin tiiviisti yhdessä alueen yrittäjäjärjestöjen kanssa.

Haluamme rohkaista yrityksiä ottamaan askelia kohti digitaalista liiketoimintaa ja tarjota yrityksille uudenlaisia digitaalisuutta hyödyntäviä toimintamalleja ja työkaluja, joiden avulla voidaan tehokkaammin vastata asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin sekä tavoittaa heidät paremmin.

Paikalliset.fi -osoitteesta löytyvät palvelut, tapahtumat ja menovinkit

Alueen yritysten kanssa on kehitetty digitaalisia paikkatietoja hyödyntävä palveluhaku paikalliset.fi., joka tarjoaa eri asiakasryhmille helposti ja kattavasti tietoa alueen palveluista, tapahtumista, nähtävyyksistä sekä aktiviteeteistä.

Palvelu parantaa Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren yritysten tuotteiden ja palveluiden löydettävyyttä verkossa ja kysynnän ja tarjonnan kohtaamista. Palvelulla halutaan ehkäistä ostovoiman valuminen alueen ulkopuolelle sekä ohjaamaan ostovoimaa alueen ulkopuolelta paikallisiin yrityksiin. Kysynnän kasvu luo yrityksille edellytykset toimia ja kehittyä ja näin ylläpitää alueen elinvoimaisuutta. 

Hankkeen toteutuksessa on huomioitu Internetin kasvanut mobiilikäyttö sekä paikkatietojen mahdollisuudet haettaessa palveluja "tässä ja nyt".


Paikalliset.fi ProWitas

Yrittäjät hyötyvät palvelusta monin tavoin

Paikalliset.fi -palvelu on ollut alueen yrittäjille tarpeellinen ja sen hyötyjä yrittäjät kiteyttävät mm. näin:

”Tuotteita ja palveluita haetaan yhä enemmän verkosta, se on tätä päivää. Kuluttajan näkökulmasta katsottuna, jos et löydy netistä, et ole olemassa”
Mari-A / Maria Kilpeläinen

”Kun alueen palvelut on kerätty yhteen paikkaan, on alueen asukkaiden ja vierailijoiden helppo hahmottaa, mitä yrityksiä ja palveluita alueella on. Kyllä tämä on tarpeellinen palvelu myös paikallisille”
PKS-Sähkö / Markus Pohjonen

”Potentiaalinen asiakas, olipa hän Helsingistä tai Utsjoelta, voi löytää meidät netissä olevan palveluhakemiston kautta. Meille tämä on tärkeä asia, sillä sähköiset tilitoimistopalvelut eivät ole paikkaan sidottu. Me voimme palvella asiakkaita olivatpa he missä päin Suomea tahansa ja huomattavasti edullisemmin kuin isojen kaupunkien tilitoimistot”.
Sydän-Suomen Taloushallinta / Pia Mård

”Hakupalvelun avulla tavoitamme asiakkaita myös naapurikunnista” ja ”Palvelun avulla kuluttajat löytävät helposti oman alueen palveluntarjoajat ja todennäköisesti ostavat omasta tai lähikunnasta, sillä ei ole taloudellista ajaa kovin kauas ostoksille, jos lähetäkin löytyy palveluntuottajia”
HieVerKu / Raisa Kupiainen

ProWitas-hanke päättyy toukokuussa 2017, mutta uusien yritysten rekrytointi paikalliset.fi-palveluun jatkuu ja käyttömäärät kasvavat tunnettuuden lisääntyessä. Hakupalvelu muodostaa perustan, jonka varaa voidaan tulevaisuudessa luoda aito digitaalinen palvelukanava, joka sisältää mm. verkkokaupan, digitaalisen ajanvarausjärjestelmän sekä välineitä reaaliaikaiseen verkkoasiointiin. 

Kirjoittajat ja lisätiedot:

Visa Törmälä, projektin vastaava tuottaja, puh. 050 544 6638 tai visa.tormala@crenoco.fi
Marja Vähäsarja, projektikoordinaattori, puh. 044 459 6833 tai marja.vahasarja@witas.fi

Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta, Leader VIISARI ry sekä yksityiset tahot.

Lue lisää hankken sivuilta: https://sites.google.com/site/prowitas/


Palaa otsikoihin