Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Tarinoita maaseudulta

Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja työhyvinvointia

Puukabinetti on jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Yritys valmistaa huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja puukuvioituja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin.

Puukabinetti
Kuvassa yrittäjä Heikki Rahkonen
- Ensimmäisen kipinän puutöihin sain yläasteella koulun puukäsityötunneilla, jolloin huomasin, että olin löytänyt itseäni kiinnostavan alan. Jo tuolloin minulla oli haaveena perustaa joskus oma puusepänverstas, kertoo yrittäjä Heikki Rahkonen.

Yrittäjä työskentelee verstaalla pääosin yksin, toisinaan apuna ovat olleet oma isä ja eri oppilaitoksista tulleet harjoittelijat. Kahdeksan vuotta yrittäjänä toiminut Heikki Rahkonen pitää toisia yrittäjäkumppaneita tärkeänä osana omaa verkostoaan.

- Teemme usein sisustussuunnittelijoiden ja rakennusmiesten kanssa yhdessä kohteita ja markkinoimme toistemme palveluita. Puskaradio onkin yksi tärkeimmistä markkinointikeinoista, vinkkaa yrittäjä.

Yrityksen kasvun myötä ajankohtaiseksi tuli puusepänyrityksen toimitilojen laajentaminen aiemmasta 44 m 2 :stä noin 100 m 2 :iin. Laajennuksen jälkeen tuotantotilat järjestettiin siten, että materiaalivarastolle, osavalmistukselle, pintakäsittelyille ja kokoonpanolle on omat, tarkoituksenmukaiset tilansa. Verstaassa uusittiin myös purunpoiston ja ilmanpuhdistuksen laitteita ja siten parannettiin työskentelyolosuhteita ja paloturvallisuutta.

- Laajennuksen ansiosta oma työintoni on lisääntynyt valtavasti. Inspiraatio syttyi uudelleen, kun saan työskennellä toimivassa ja viihtyisässä työympäristössä, innostunut yrittäjä kertoo.

Heikki Rahkosen mukaan investointi mahdollisti yritykselle liiketoiminnan volyymin kasvattamisen, koska nyt hän voi valmistaa isompia tuotteita ja monipuolisempia toimituskokonaisuuksia.

- Haaveilen jonain päivänä suunnittelevani myös oman design-malliston ja palkkaavani työntekijän, visioi Rahkonen.

Hanke on saanut maaseuturahoituksen investointitukea Leader JyväsRiiheltä.


Teksti: Jenni Tiainen
Kuva: Puukabinetti

Palaa otsikoihin