Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Tarinoita maaseudulta

Nuori ravintolayrittäjä nauttii työnsä vapaudesta

Otto Solmula palasi kotikaupunkiinsa Keuruulle ja perusti vanhempiensa kanssa kahvila-ravintolan. Nuori yrittäjä haluaa tarjota asiakkailleen tuoretta ja itsetehtyä ruokaa.

Lue lisää


Sisarusten tutti-innovaatio myötätuulessa

Karstulalainen sisaruspari halusi helpottaa arkea pienten lasten kanssa. Tuloksena on innovaatio, joka saa pohtimaan, miten ihmeessä tätä ei ole keksitty jo aiemmin!

Lue lisää


Paikalliset.fi nostaa yritysten palvelut maailmankartalle

Maailma ympärillämme digitalisoituu, ja sähköisistä sovelluksista ja palveluista on tullut arkea. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti myös kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Viitasaari ja sen naapurikunnat ovat reagoineet tähän kehitykseen tuomalla yritysten palvelut näkyvästi verkkoon.

Lue lisää


Huoltoasemasta on moneksi

Neste Lintulahti laajentaa kolmatta kertaa kahden vuoden aikana ja palveluvalikoima kasvaa entisestään. Jo nyt huoltoasemalta löytyvät Postin ja Veikkauksen toimipisteet sekä elintarvike- ja lahjatavaramyymälä.

Lue lisää


Karstulan uusi tapahtumatori avattiin juhlavasti

Suomen tasavallan presidentti vihki lokakuussa Karstulan uuden tapahtumatorin. Presidentti muistutti Karstulassa maaseutuyrittäjyyden tärkeydestä.

Lue lisää


Maailman ainoa Saunakylä kutsuu Jämsään

Jämsän Juokslahteen rakentuu kaikille avoin, savusaunakulttuurin esittelyyn erikoistunut virkistys- ja vapaa-ajanviettoalue, jossa on mahdollisuus saunoa savusaunassa ja virkistyä Päijänteen maisemissa.

Lue lisää


Runkopuupaalainta viedään maailmalle

Kannonkoskelainen Fixteri Group Oy lähtee rakentamaan puupaalaimensa tunnettuutta ja myyntiä Etelä-Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa.

Lue lisää


Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kunnon Syke tarjoaa fysioterapiaa ja kuntosalipalveluja jo kuudella paikkakunnalla Pohjoisessa Keski-Suomessa. Kaikki alkoi Kivijärveltä reilut 35 vuotta sitten.

Lue lisää


Isältä tyttärelle

Hankasalmelainen Sepän Galleria tunnetaan uniikeista keramikkatuotteistaan. Yritystä luotsaavat nyt isä ja tytär yhdessä.

Lue lisää


Nysän kesäteatteri sai katoksen ja lisää kävijöitä

Nysän kesäteatteri on toiminut kahdeksan vuotta nuorisoseuratalon takapihalla Jämsän Suinulassa säiden armoilla. Vuoden 2016 lopulla kypsyi ajatus katsomon kattamisesta Leader-rahoituksen turvin.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat