Tarinoita maaseudulta

Palstalle kirjoittavat maaseutuohjelmasta rahoitettujen hankkeiden toimijat vuorollaan. Tarinoissa käsitellään ajankohtaista ja kiinnostavia asioita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Palvelujen kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy tekemistä ja palveluita niin vesillä liikkujille kuin metsässä samoileville. Kasvavan matkailijoiden virran myötä puistoon kaivataan lisää palveluiden tuottajia ja yrittäjiä.

Lue lisää


Visiitin viemää ja oppien tuomaa

Pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva Leader Viisari kokosi joukon alueen opintomatkoja Visiitti-teemahankkeeksi. Opintomatkojen kohteita löytyi niin Suomesta kuin ulkomailta, joista kauimmaiset suuntasivat Kreetalle, Islantiin, Englantiin ja Ruotsiin.

Lue lisää


Maatilapäivätoimintaa: eläimiä, yhdessäoloa ja virkistymistä

Keski-Suomessa on kokeiltu, miten ikääntyvien päivätoiminta soveltuisi osaksi maatilojen arkea.

Lue lisää


Sisarusten tutti-innovaatio myötätuulessa

Karstulalainen sisaruspari halusi helpottaa arkea pienten lasten kanssa. Tuloksena on innovaatio, joka saa pohtimaan, miten ihmeessä tätä ei ole keksitty jo aiemmin!

Lue lisää


Paikalliset.fi nostaa yritysten palvelut maailmankartalle

Maailma ympärillämme digitalisoituu, ja sähköisistä sovelluksista ja palveluista on tullut arkea. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti myös kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Viitasaari ja sen naapurikunnat ovat reagoineet tähän kehitykseen tuomalla yritysten palvelut näkyvästi verkkoon.

Lue lisää


Huoltoasemasta on moneksi

Neste Lintulahti laajentaa kolmatta kertaa kahden vuoden aikana ja palveluvalikoima kasvaa entisestään. Jo nyt huoltoasemalta löytyvät Postin ja Veikkauksen toimipisteet sekä elintarvike- ja lahjatavaramyymälä.

Lue lisää


Karstulan uusi tapahtumatori avattiin juhlavasti

Suomen tasavallan presidentti vihki lokakuussa Karstulan uuden tapahtumatorin. Presidentti muistutti Karstulassa maaseutuyrittäjyyden tärkeydestä.

Lue lisää


Maailman ainoa Saunakylä kutsuu Jämsään

Jämsän Juokslahteen rakentuu kaikille avoin, savusaunakulttuurin esittelyyn erikoistunut virkistys- ja vapaa-ajanviettoalue, jossa on mahdollisuus saunoa savusaunassa ja virkistyä Päijänteen maisemissa.

Lue lisää


Runkopuupaalainta viedään maailmalle

Kannonkoskelainen Fixteri Group Oy lähtee rakentamaan puupaalaimensa tunnettuutta ja myyntiä Etelä-Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa.

Lue lisää


Nysän kesäteatteri sai katoksen ja lisää kävijöitä

Nysän kesäteatteri on toiminut kahdeksan vuotta nuorisoseuratalon takapihalla Jämsän Suinulassa säiden armoilla. Vuoden 2016 lopulla kypsyi ajatus katsomon kattamisesta Leader-rahoituksen turvin.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat