Yritystarinat

Yritystarinoissa esitellään keskisuomalaisia yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet toimintansa kehittämiseen maaseutuohjelman yritysrahoitusta.

Automuseosta matkailualueeksi

Karstulalainen matkailuyritys Wanhat Wehkeet on hyödyntänyt Leader-rahoitusta tuloksekkaasti useampaan kertaan. Matkailuvirta kasvaa vuosi vuodelta.

Lue lisää


Pienet, mutta merkittävät investoinnit

Miten Leader-ryhmiltä saatu investointituki on vaikuttanut yrittäjien työntekoon? Kolme yrittäjää kertoo, mihin investointitukea on saatu, ja mitä hyötyä siitä on ollut niin yrittäjälle kuin koko yrityksellekin.

Lue lisää


Väliaikaismajoitusta katastrofialueille

Joka vuosi noin 60 miljoonaa ihmistä herää pakolaisleiriltä tai vastaavasta väliaikaisasutuksesta. Useimmiten nämä majoitusratkaisut ovat kuitenkin yhtä vaarallisia kuin itse katastrofit, joita ihmiset pakenevat. Tähän haasteeseen vastaten saarijärveläinen yritys Gesto Oy kehittää väliaikaiseen asumiseen tarkoitettua katastrofitaloa.

Lue lisää


Kokeilutuen avulla uusi design-valaisin markkinoille

Keuruulainen Palma&Hippa on vuonna 2016 perustettu yritys, joka valmistaa kodin sisustustarvikkeita ja huonekaluja. Maaseuturahaston kokeilutuen avulla yritys kehitti Moderni myrskylyhty –tuoteperheen.

Lue lisää


Palvelujen kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy tekemistä ja palveluita niin vesillä liikkujille kuin metsässä samoileville. Kasvavan matkailijoiden virran myötä puistoon kaivataan lisää palveluiden tuottajia ja yrittäjiä.

Lue lisää


Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kunnon Syke tarjoaa fysioterapiaa ja kuntosalipalveluja jo kuudella paikkakunnalla Pohjoisessa Keski-Suomessa. Kaikki alkoi Kivijärveltä reilut 35 vuotta sitten.

Lue lisää


Isältä tyttärelle

Hankasalmelainen Sepän Galleria tunnetaan uniikeista keramikkatuotteistaan. Yritystä luotsaavat nyt isä ja tytär yhdessä.

Lue lisää


Nuori ravintolayrittäjä nauttii työnsä vapaudesta

Otto Solmula palasi kotikaupunkiinsa Keuruulle ja perusti vanhempiensa kanssa kahvila-ravintolan. Nuori yrittäjä haluaa tarjota asiakkailleen tuoretta ja itsetehtyä ruokaa.

Lue lisää


Yrityksiä viedään eteenpäin yhdessä yrittäjäkollegoiden kanssa

Yritysten ryhmässä tekemä kehittäminen on maaseuturahoituksen työkalu, johon keskisuomalaiset yrittäjät ovat tarttuneet valtakunnallisesti katsottuna varsin innokkaasti.

Lue lisää


Verstaan laajennus paransi tehokkuutta ja työhyvinvointia

Puukabinetti on jyväskyläläinen yhden miehen puusepänalan yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Yritys valmistaa huonekaluja valmiista mallistosta ja tilauksesta, mittatilauskalusteita ja puukuvioituja taide-esineitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin.

Lue lisää


Seuraavat