Yritystarinat

Yritystarinoissa esitellään keskisuomalaisia yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet toimintansa kehittämiseen maaseutuohjelman yritysrahoitusta.

Nuori ravintolayrittäjä nauttii työnsä vapaudesta

Otto Solmula palasi kotikaupunkiinsa Keuruulle ja perusti vanhempiensa kanssa kahvila-ravintolan. Nuori yrittäjä haluaa tarjota asiakkailleen tuoretta ja itsetehtyä ruokaa.

Keuruun keskustan kahvila- ja ravintolatarjonta sai kaivattua lisäystä, kun Bistro Otto avasi ovensa asiakkaille. Otto Solmulan, 25, isännöimä kahvila-ravintola palvelee asiakkaitaan aamusta iltamyöhään.
Bistro Otto
Kuvassa yrittäjä Otto Solmula

Bistro Ottoon voi pistäytyä nauttimaan niin A la Carte -annoksista kuin kahvilan leivonnaisistakin. Lounasaikaan tarjolla on päivän keitto. Yksityis- ja yritystilaisuuksia varten Solmula vuokraa ravintolan yhteydessä olevaa tilaa. Jokaisella ravintolalla on oma juttunsa. Bistro Otolla se on ruuan tuoreus.

– Pyrimme tekemään ruuan mahdollisimman pitkälle itse tuoreista raaka-aineista. Leivonnaisetkin tehdään omin käsin, Solmula sanoo.

Solmulan mukaan Bistro Otto on saanut keuruulaisilta hyvän vastaanoton. Lounasravintoloita keskustassa löytyy, mutta myöhempään iltaan asti avoinna olevat ravintolat ovat harvassa. Monet asiakkaat käyvätkin Bistro Otossa iltaa viettämässä.

Yrittäjän uralle äidin innostamana

Solmula on suorittanut ravintola-alan perustutkinnon Jyväskylässä. Nuoresta iästä huolimatta hänelle on ennättänyt kertyä useampi vuosi työkokemusta ravintola-alalta. Yrittäjän uralle Solmula lähti äitinsä innostamana.

– Äitini on haaveillut kahvilasta jo vuosikymmenen. Ajattelin alan ammattilaisena perustaa tämän ravintolan yhdessä vanhempieni kanssa, Solmula kertoo.

Yritystoiminnan alkumetreillä Solmula sai tärkeää tukea Kehittämisyhtiö Keulinkilta. Leader Vesuri-ryhmältä saatu rahoitus puolestaan mahdollisti ravintolan tarvitsemien koneiden, laitteiden, kalusteiden ja tarvikkeiden hankinnan.

– Leader-rahoituksesta on suuri hyöty uudelle yrittäjälle. Sen avulla saimme kerralla kaikki tarvitsemamme asiat kerralla hankituiksi, Solmula kiittelee.

Yrittäjyyden myötä Solmula muutti Jyväskylästä takaisin kotiseudulleen. Hän arvostaa pienemmän kaupungin rauhaa, mutta palvelujen väheneminen hieman huolestuttaa. Nuori yrittäjä painaa kuitenkin pitkää päivää ja parantaa omalta osaltaan Keuruun elinvoimaa.

– Teen itse kaikkea mahdollista. Toimin kokkina, tarjoilen ja vastaan markkinoinnista. Ravintolassa työskentelee yksi työntekijä. Lisäksi meillä on työharjoittelijoita ja kiireapulaisia käytämme tarvittaessa viikonloppuisin. Äitini ja isäni tulevat työpäiviensä jälkeen ravintolaan auttamaan.

Solmula nauttii yrittäjän vapaudesta ja itsenäisyydestä; kaikesta on mahdollista päättää itse aina ruokalistasta aukioloaikoihin saakka. Solmula aikoo kehittää yrityksensä toimintaa kaikessa rauhassa. Hän haluaa ideoida erilaisia teematapahtumia sekä brunsseja.

– Erityisen tärkeää on hoitaa ravintolan perusasiat mahdollisimman hyvin, Solmula painottaa.

Yritys on saanut maaseuturahoitusta Leader Vesuri-ryhmältä.


Teksti: maria Markus
Kuvat: Jenni Tiainen

Palaa otsikoihin