Yritystarinat

Yritystarinoissa esitellään keskisuomalaisia yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet toimintansa kehittämiseen maaseutuohjelman yritysrahoitusta.

Pienet, mutta merkittävät investoinnit

Miten Leader-ryhmiltä saatu investointituki on vaikuttanut yrittäjien työntekoon? Kolme yrittäjää kertoo, mihin investointitukea on saatu, ja mitä hyötyä siitä on ollut niin yrittäjälle kuin koko yrityksellekin.

Moderneilla laitteilla lisää työtehoa


Riku Suominen Jokilaakson merkintäJämsäläinen Jokilaakson Merkintä on erikoistunut teippauksien valmistamiseen ja asentamiseen. Yritys sai   investointitukea tulostimen ja tasolaminaattorin hankintaan. Koska hankitut laitteet ovat uutta teknologiaa, työskentely niiden kanssa on ollut myös tehokkaampaa. Yrittäjä Riku Suomisen mukaan työnteko on helpottunut ja nopeutunut merkittävästi. Aiemmin sama työ tehtiin käsin, mutta nyt hankitun koneen avulla. 


Investointien myötä monipuolisempaa metsäpalvelua

Yrittäjä Otso Heikkinen tarjoaa yrityksensä kautta metsäpalveluita Keuruulla ja sen lähialueilla. Investointien myötä monipuolisempaa metsäpalvelua2


Yrityksen palveluvalikoimaa laajennettiin Leader-rahoituksen myötä hankkimalla muun muassa mönkijä varusteineen, paikannuslaite ja raivaussahoja. Yritys pystyy nyt tarjoamaan uutena palveluna esimerkiksi taimien istutusta, kun taimet saadaan mönkijällä helposti maastoon. Uusilla investoinneilla on pystytty varmistamaan töiden riittäminen yrittäjälle ympärivuotisesti, ja ne ovat mahdollistaneet kausityöntekijöiden palkkaamisen.


- Hankitut lisävarusteet ovat helpottaneet työtä, lisänneet tehokkuutta ja tuoneet uusia asiakkuuksia, listaa Heikkinen. 


Ajanmukaiset ohjelmistot takaavat vakaat asiakassuhteet


JJ Vehicles Engineering Oy on ajoneuvo- ja työkonealalle keskittynyt insinööri- ja suunnittelutoimisto Jämsässä. Yritykselle myönnettiin investointitukea 3D-suunnitteluohjelman, JJ Vehicles Engineering Oymekaniikkasuunnittelujärjestelmän ja verkkolisenssipoolin hankintaan. Hankinnan jälkeen yritys pystyy täysitehoisesti tarjoamaan Catia ja Solidworks 3D-suunnittelu- ja mallinnuspalveluja aikaisempaa laajemmin nykyisille ja uusille asiakkaille.


Yrittäjä Erkki  Hakaniemi kertoo, että hankintojen jälkeen yritys kiri alansa edelläkävijäksi Suomessa. Yritys voi nyt entistä helpommin reagoida asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, mikä puolestaan takaa vakaat asiakassuhteet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Verkkolisenssiohjelmisto taas tehostaa työskentelyä, sillä sitä voidaan käyttää eri työasemien kautta asiakastapaamisissa niin Suomessa kuin muulta Euroopasta käsin. Leader-rahoituksen lisäksi yritys on saanut Tekesin innovaatiorahoitusta.


Teksti: Jenni Tiainen

Kuvat: Jokilaakson Merkintä Oy, Lietso Oy, Contum Oy
Kaipaako yrityksesi uusia investointeja?

Investointitukea voidaan myöntää yritystoiminnan aloittamisen, laajentamisen ja kehittämisen edellyttämiin aineellisiin tai aineettomiin investointeihin. Investointien rahoittamisen edellytyksenä on merkittävä muutos (liikevaihdon, jalostusarvon tai tuloksen kasvu) yrityksen toiminnassa.

Lue lisää täältä.
Palaa otsikoihin