Tarinoita maaseudulta

Tarinoissa käsitellään maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Palsatalla kiinnostavia aiheita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Kunnat arvostavat Leader-rahoitusta

Keski-Suomen kunnanjohtajat pitävät Leader-rahoitusta tärkeänä työkaluna maaseutukuntien elinvoimaisuuden edistämisessä.

Lue lisää


Opintomatkoilla oppimassa

Opintomatkat ovat muutakin kuin uusia elämyksiä, kauniita maisemia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Ne voivat olla synnyttämässä jotain uutta ja hyödyllistä oman asuinalueen hyväksi.

Lue lisää


Euroopan maaseutuverkoston tapaaminen Keski-Suomessa

Kesällä 2017 Leader JyväsRiihi sai kunnian olla mukana järjestämässä Euroopan komission ja maaseutuverkostojen edustajien tapaamista Keski-Suomeen. Vastaavanlainen tapaaminen järjestetään Suomessa vain kerran ohjelmakauden aikana, joten kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus.

Lue lisää


Aitomaaseutu.fi - maaseutua yhdistävä kanava

Joko Aitomaaseutu.fi on sinulle tuttu sivusto? Jos ei vielä ole, niin nyt viimeistään kannattaa käydä tutustumassa, sillä sivusto kokoaa Keski-Suomen maaseutuasiat yhteen.

Lue lisää


Maaseutugaala on Keski-Suomen maaseutuväen yhteinen juhla

Keski-Suomessa on järjestetty maaseututoimijoiden yhteinen Maaseutugaala jo viisi kertaa, tähän mennessä Saarijärvellä, Jyväskylässä, Äänekoskella, Jämsässä ja Karstulassa. Gaalassa maaseudun tekijät juhlivat ja nostavat maaseudun yhteishenkeä.

Lue lisää


Keski-SuomiON GO -seminaarissa voi bongata kehittäjäkumppanin

Keski-Suomessa on järjestetty kaksi kertaa Keski-SuomiON GO –seminaari, joka toimii Keski-Suomen maaseutuverkostopäivänä. Tapahtuma kokoaa keskisuomalaiset yrittäjät, päättäjät, kehittäjät ja muut maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet toimijat yhteen.

Lue lisää


Maaseutuasiaa vaikuttajille

Keski-Suomen Leader-ryhmät tapasivat keskisuomalaiset kansanedustajat tavoitteenaan muistuttaa kansanedustajia paikallisen yhteisölähtöisen kehittämisen tärkeydestä ja ryhmien roolista siinä.

Lue lisää


Leader ja kunta yhteistyössä: kuntien hankelaina mahdollistaa hankkeiden toteuttamisen

Yhteistyö kuntien kanssa on Leader-toiminnan edellytys. Kuntien sijoittama raha Leader-toimintaan moninkertaistuu, kun summaan lisätään vielä EU:n, valtion sekä yritysten ja yhteisöjen oman rahan sekä talkootyön arvo. Vastaavasti kunnat hyötyvät yritysten ja yhteisöjen toteuttamien Leader-hankkeiden myötä lisääntyneestä toiminnasta ja elinvoimasta.

Lue lisää


Pöllöparlamentti

Keski-Suomessa maaseudun kehittäjät kokoontuvat yhteen joka toinen kuukausi. Näitä säännöllisiä tapaamisia ja niistä muodostunutta yhteistyöverkostoa kutsutaan Pöllöparlamentiksi. Nimi "Pöllöparlamentti" juontaa juurensa ensimmäiseen tapaamiseen, joka järjestettiin ravintola Pöllöwaarissa.

Lue lisää


Leaderin kumppanit viestinviejinä

Leader-ryhmien sidosryhmät ovat avainasemassa maaseutuohjelman tunnetuksi tekemisessä ja toimivat tärkeinä viestinviejinä omilla alueillaan. Tekstissä esittäytyvät Leader-hallitusjäsen Matti Riihimäki, Muuramen kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen ja Sisä-Suomen kalatalousryhmän kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen.

Lue lisää


Seuraavat