Tarinoita maaseudulta

Tarinoissa käsitellään maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Palsatalla kiinnostavia aiheita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Euroopan maaseutuverkoston tapaaminen Keski-Suomessa

Kesällä 2017 Leader JyväsRiihi sai kunnian olla mukana järjestämässä Euroopan komission ja maaseutuverkostojen edustajien tapaamista Keski-Suomeen. Vastaavanlainen tapaaminen järjestetään Suomessa vain kerran ohjelmakauden aikana, joten kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus.

Yhdessä Suomen maaseutuverkostopalveluiden kanssa järjestettyyn kansainväliseen tapaamiseen osallistui 60 maaseudun kehittäjää 25 eri Euroopan maasta. Tilaisuudessa ideoitiin, miten tulevaisuudessa voidaan yhdessä luoda entistä parempaa maaseutua.


- Tapaamisessa tutustuimme eurooppalaisiin kollegoihimme ja pääsimme oppimaan toisiltamme hyviä käytäntöjä maaseudun kehittämiseen. Se oli myös upea tilaisuus tuoda esiin keskisuomalaista maaseutua ja sen kehittämistyötä, kertoo Pirjo Ikäheimonen JyväsRiihestä.


- Oli ilo huomata, että Suomessa olemme edelläkävijöitä monessa asiassa, kuten Leader-brändityössä ja maaseudun toimijoiden välisessä yhteistyössä.

Verkostoituminen Euroopan maaseutuverkostotapaamisessa poiki JyväsRiihen työntekijöille yhteistyötapaamisen Brysseliin. Tuolla reissulla tutustuttiin Brysselissä toimiviin kansainvälisiin ja suomalaisiin asiantuntijoihin sekä Belgian Vallonian maaseutuverkostossa työskenteleviin kollegoihin. Verkostoituminen ja kansainvälinen yhteistyö kannattaa!


Lue raportti Brysselin yhteistyötapaamisesta täältä >>

enrd4


Vinkit kansainvälisen tapaamisen järjestämiseen
  • Esittele omalle maalle/maakunnalle/paikkakunnalle ominaisia ja ainutlaatuisia asioita ja kohteita. Se mikä on itselle tuttua, voi ulkomaalaisille olla uutta ja hämmästyttävää.
  • Valitse kokoustilat, ruokailu ja majoitus siten, että paikalliset erikoisuudet näkyvät.
  • Hyödynnä paikallisoppaita ja järjestä kävellen tai bussilla retki, jossa voi esitellä paikallisuutta ja kertoa samalla esimerkiksi faktoja maaseudusta.
  • Lähetä ennakkomateriaalia ja tervetulotoivotukset esimerkiksi valokuvien muodossa.
  • Jaa tapaamisessa vierailijoille kotiinviemiseksi mieleenjääviä materiaaleja. Tapaamisen tunnelmista voi jälkikäteen koostaa myös esimerkiksi videon, josta jää mukava muisto vierailusta.  

Palaa otsikoihin