Tarinoita maaseudulta

Tarinoissa käsitellään maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Palsatalla kiinnostavia aiheita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Leaderin kumppanit viestinviejinä

Leader-ryhmien sidosryhmät ovat avainasemassa maaseutuohjelman tunnetuksi tekemisessä ja toimivat tärkeinä viestinviejinä omilla alueillaan. Tekstissä esittäytyvät Leader-hallitusjäsen Matti Riihimäki, Muuramen kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen ja Sisä-Suomen kalatalousryhmän kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen.


Leader-hallitusjäsen: Matti Riihimäki

Matti Riihimäki

Leader-hallitusjäsenellä on tärkeä rooli Leader-viestijänä. Hallitusjäsen voi kertoa Leader-toiminnasta ja rahoitusmahdollisuuksista eteenpäin tavatessaan yrittäjiä tai toimiessaan esimerkiksi kunnanvaltuustossa, kylillä ja yhdistysten parissa. Hallitusjäsenet ovat toisinaan mukana myös hankkeiden seurantaryhmissä. Sitä kautta he pääsevät seuraamaan hankkeiden etenemistä ja voivat omissa verkostoissaan kertoa rahoituksen vaikutuksista ja tuloksista.


Vesuri-ryhmän hallituksen puheenjohtaja Matti Riihimäki on toiminut hallituksessa viisi vuotta, ja hän välittää aktiivisesti tietoa Leader-työstä.


- Olen kertonut Leaderistä Keuruulla järjestetyissä kylätilaisuuksissa- ja parlamentissa ja  markkinoinut toimintaa myös elinvoimapajoissa, markkinoilla ja maaseuturahoituksen kiertueella. Jaan myös omalla facebook-sivuillani Vesurin ajankohtaisia uutisia ja monissa lehtijutuissa olen kertonut Leaderin mahdollisuuksista, kertoo Riihimäki.Kunnan yrityskoordinaattori: Mika Partanen

Mika Partanen

Muuramen kunnan yrityskoordinaattori Mika Partanen on Leader JyväsRiihelle tärkeä kumppani ja apu yritystukien markkinoinnissa. Mika tapaa päivittäin muuramelaisia yrittäjiä ja sopivan yrityksen kohdalla kertoo maaseuturahoituksesta yhtenä tukimuotona. Yrityskoordinaattori järjestää myös yhdessä JyväsRiihen kanssa paikkakunnalle infotilaisuuksia ja –klinikoita, joissa yrittäjät pääsevät selvittämään ideoidensa rahoituskelpoisuutta.


- Itse toimin muuramelaisille yrittäjille paikallisena ja tuttuna kasvona, jonka puoleen he mielellään kääntyvät. Tavatessani yrittäjiä kerron erilaisista rahoitus- ja tukimuodoista, ja tarvittaessa ohjaan heitä rahoituksen hakemisessa. Työssäni on etua siitä, että tunnen JyväsRiihen työntekijät, ja usein käännyn heidän puoleensa ennen kuin lähdemme yrittäjän kanssa tekemään hankesuunnitelmaa.


Sisä-Suomen kalatalousryhmä: Janne Ruokolainen

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen Sisä-Suomen kalatalousryhmässä kehittää työkseen Sisä-Suomen elinkeinokalataloutta. Ruokolainen välittää tietoa rahoitusmahdollisuuksista muun muassa ammattikalastajille, kalankasvattajille, matkailuyrityksille ja kunnille. Hän arvioi, sopiiko hankeidea Euroopan meri- ja kalatalousrahaston vai maaseuturahaston piiriin ja ohjaa hakijoita tarvittaessa rahoituksen hakemisessa. 


- Olen ikään kuin elinkeinokalatalouden kävelevä tietopankki. Jaan tietoa rahoituksesta, neuvon hakemusten tekemisessä ja kalastustermein verkotan eri kalatalouden toimijoita kuvailee Ruokolainen.


Teksti: Jenni Tiainen


Palaa otsikoihin