Tarinoita maaseudulta

Tarinoissa käsitellään maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Palsatalla kiinnostavia aiheita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Opintomatkoilla oppimassa

Opintomatkat ovat muutakin kuin uusia elämyksiä, kauniita maisemia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Ne voivat olla synnyttämässä jotain uutta ja hyödyllistä oman asuinalueen hyväksi.

Opintomatkojen salaisuus piilee siinä, että ne edistävät hyvien käytäntöjen leviämistä paikkakuntien, maakuntien ja maiden välillä sekä rohkaisevat osallistujiaan uusiin kokeiluihin ja oman toiminnan parantamiseen.

Pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva Leader Viisari kokosi joukon alueen opintomatkoja Visiitti-teemahankkeeksi. Opintomatkojen kohteita löytyi niin Suomesta kuin ulkomailta. Osallistujat saivat matkatuliaisina mukaansa uusia kumppanuuksia, toimintatapoja ja ideoita oman alueensa kehittämiseksi. Esimerkiksi Kyyjärven ja Kannonkosken kuntien yhteinen opintomatka Ruotsiin käynnisti kuntien välisen vierailuohjelman. Maaseudun Sivistysliiton opintomatka Englantiin puolestaan poiki hankeidean nuorten vapaaehtoistyön edistämiseksi, mikä on jalostunut jo hankesuunnitelmaksi asti.


– Toisinaan on hyvä mennä merta edemmäs kalaan, jotta tunnistaa myös lähempänä sijaitsevat apajat, toteaa Viisarin hankesihteeri Mari Puro, joka oli mukana ideoimassa ja toteuttamassa Visiittiä.

Lue täältä lisää Visiitti -teemahankkeen opintomatkoista >>

Onnelliset visiittiläiset Kreetalla_KNS
Kuva: Helena Raatikainen
Teksti: Helmi Yi-Knuuttila


Palaa otsikoihin