Tarinoita maaseudulta

Tarinoissa käsitellään maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Palsatalla kiinnostavia aiheita maaseutuun ja sen kehittämiseen liittyen – maaseudun yrityksistä ja yhteisöistä, kylistä, tapahtumista, työstä, maaseudun innovaatioista, oivalluksista ja arjen onnistumisista.Onnenlaaksossa liputetaan landen puolesta

Maaseutuko muka kuihtumassa? Oletukset maaseutualueiden hiipumisesta kimpaannuttivat Saarijärven kyläläiset. He päättivät yhdessä näyttää epäileväisille, etteivät näivettymispuheet pidä paikkaansa. Tästä sai alkunsa Päivä Onnenlaaksossa -tapahtuma.

Lue lisää


Find your way näkyy ja kuuluu

Upeita esimerkkejä hankkeista, joissa on osaamista ja intoa viestiä, löytyy useita. Yksi näistä on Uuraisilla toimiva nuorten yrittäjyyskasvatushanke Find your way, jossa nuoret perustavat 4H-yrityksiä ja toteuttavat nuorisovaihtoja.

Lue lisää


Työpajoista potkua maaseutuviestintään

Miten maaseututoimijoita voisi innostaa viestimään yhä aktiivisemmin? Yhtenä ideana voisivat olla viestintätyöpajat, joissa osallistujat saavat ideoita ja työkaluja viestintään.

Lue lisää


Pihtiputaan Mummo ja Valtakunnallinen Kylähullu maaseutuviestijöinä

Kuluvalla ohjelmakaudella 2014–2020 Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamiin kehittämishankkeisiin ovat mahtuneet myös mielenkiintoiset hahmot: Pihtiputaan mummo ja Valtakunnallinen kylähullu.

Lue lisää


Somettajien 24-tuntinen seikkailu Keski-Suomessa

Amazing Keski-Suomi –kilpailu on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda näkyvyyttä Keski-Suomeen.

Lue lisää


Keski-Suomi Roadshow: Viestintää kokeilevassa hengessä

Tämän päivän mediatulvassa voi joskus tuntua haastavalta tavoittaa ihmisiä omalla viestillään. Keski-Suomessa Sykettä-viestintähanke, Leader-ryhmät ja ELY-keskus tarttuivat tähän haasteeseen järjestämällä Roadshow-kiertueen. Lue, mistä idea sai alkunsa ja mitä roadshowssa oikein tapahtui sekä pomi vinkit vastaavan kiertueen järjestämiseen.

Lue lisää


Retkeillen rahoituksen lähteelle

Keskisuomalaiset Leader-ryhmät ovat liikuttaneet hankeretkillä ihmisiä ahkerasti tutustumaan lähiseudun maaseutukohteisiin. Nämä hankeretket ovat osoittautuneet hyväksi ja konkreettiseksi keinoksi osoittaa maaseuturahoituksen vaikutuksia ja tehdä Leader-toimintaa tutuksi.

Lue lisää


Viesti tuloksista ja osoita työsi merkitys

Nyt on aika nostaa työn tulokset esille! Jotta voimme tämän päivän infoähkyssä erottautua muusta viestitulvasta ja ansaita kohdeyleisöjen luottamuksen, tarvitsemme viestintää, joka tuo työn tulokset rohkeasti näkyviin. Keski-Suomessa onkin otettu käyttöön hankevaikuttavuuden tulostaulu, jonka tehtävänä on rohkaista maaseudun kehittäjiä viestimään työn tuloksista aktiivisemmin.

Lue lisää


Maaseuturahoitus yrityskehittäjien silmin

Mitä mieltä keskisuomalaiset yrityskehittäjät ovat maaseuturahoituksesta? Tähän kysymykseen vastaavat Keski-Suomen liiton elinkeinojen kehittämispäällikkö Veli-Pekka Päivänen, Kasvu Openin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, Muutamen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho ja Kehittämisyhtiö Keulinkin suunnittelija Ritva Pohjoisvirta.

Lue lisää


Vuoden 2017 kylässä Niinilahdella

Keski-Suomen vuoden 2017 kyläksi valittu Niinilahti on vireä paikka, jossa harrastetaan, talkoillaan, pidetään huolta toisista ja toimitaan ekologisesti.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat