Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Brändätään maaseutu

Maaseudulla on aitoa vetovoimaa! Maaseutu tarjoaa tilaa ja mahdollisuuksia yrittämiseen, asumiseen ja harrastamiseen. Valtaosa kaupunkilaisista halajaa aika ajoin maaseudun rauhaan lomailemaan. Myös lähi- ja luomuruokaa arvostetaan yhä enemmän– missähän sekin tuotettaisiin, jos ei maaseutua olisi!

Lue lisää


Vaalikaa tuloksia ja vaatikaa lisää

Maaseutuohjelman viestintää on kaikkein eniten parantanut valtakunnallinen viestintäverkosto. Se on muiden EU-maiden kadehtima kruununjalokivi, jota ilman maaseutuohjelman viestintä olisi tehottomampaa ja harmaampaa.

Lue lisää


Kehittäminen tuo kasvua

Kun muutoksen kipinä on syttynyt, oman yrityksen nykytila ei enää riitä. Tarvitaan uusia suunnitelmia ja niiden toteutusta. Näistä aineksista rakentuu kehittämishanke. Kehittämishankkeet ovat hyppy tuntemattomaan ja usein välttämättömiä muutoksen käynnistämisessä.

Lue lisää


21.5.2018 Kuva kertoo hankkeesta enemmän kuin tuhat sanaa

Miltä sinun hankkeesi näyttää? Rahoittajan ja hallinnoijan logot, ranskalaisia viivoja tavoitteista, ehkä hankevetäjän kasvot. Siinäkö kaikki? Silloin hukataan jokaisella viestintäkerralla mahdollisuus tehdä lähtemätön vaikutus kohderyhmään.

Lue lisää


2.4.2018 Hae rahaa kasvuun maaseutualueella!

Onko suunnitelmissasi yrityksen, yhteisön tai yhdistyksen kasvu sekä kehittäminen ja tarvitset lisärahoitusta oman panoksen lisäksi? Sijaitseeko yrityksesi muualla kuin Jyväskylän ruutukaava-alueella? Jos vastasit kyllä, täytit juuri maaseuturahoituksen kaksi kriteeriä.

Lue lisää


14.3.2018 Maaseudun kehittämistyö tutuksi

Työharjoitteluni JyväsRiihessä on kestänyt nyt reilun kuukauden ja jäljellä on vielä vajaa kuukausi. Enpä olisi uskonut, kuinka paljon kaikkea näen tämän reilun kuukauden aikana JyväsRiihessä ollessani.

Lue lisää


Maakuntauudistus – näkymiä maaseudun kehittämiseen

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun alkumetreillä totesimme, että Keski-Suomi on ihmisen mittainen maakunta.

Lue lisää


Keskisuomalainen kylähulluus palkittiin

Valtakunnalliseksi kylähulluksi on valittu kyläaktiivi Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä.

Lue lisää


5 vinkkiä kylätalon kunnostajalle

Oletteko suunnittelemassa kylätalon kunnostamista? Projektityöntekijä Niko Jokinen on kooonnut viisi vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Lue lisää


Kalatalousaktivaattorin ajankohtaisia kuulumisia

Kalatalousaktivaattori Janne Ruokolainen on koonnut Sisä-Suomen kalatalousryhmän ajankohtaisia kuulumisia.

Lue lisää


Seuraavat