Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

2.4.2018 15.41

Hae rahaa kasvuun maaseutualueella!

Onko suunnitelmissasi yrityksen, yhteisön tai yhdistyksen kasvu sekä kehittäminen ja tarvitset lisärahoitusta oman panoksen lisäksi? Sijaitseeko yrityksesi muualla kuin Jyväskylän ruutukaava-alueella? Jos vastasit kyllä, täytit juuri maaseuturahoituksen kaksi kriteeriä.

Tarja HyvönenMaaseuturahoituksen mahdollisuudet eivät ehkä vielä ole kaikkien kehittäjien ja toimijoiden tiedossa. Olen ollut muutaman kuukauden oppimassa itsekin lisää JyväsRiihen toimistolla maaseuturahoituksen koukeroista hanke- ja projektiosaajan täydennyskoulutukseen liittyen. Ja opittavaa on ollutkin. Tutkiessani hankerekisteriä ja tavatessani paljon erilaisia maaseudun toimijoita huomasin, miten moninaisia asioita tällä rahoituksella voi viedä eteenpäin. 


Hienoja esimerkkejä ovat mm. nuorten kansainvälisyys- ja yrittäjäkasvatuksen hanke Find your way Uuraisilla, Laukaan BMX-rata -hanke ja ympäristönsuojeluun liittyvä Korpilahden ampumaradan maaperän puhdistus ja suojaus -hanke. Nämä muutamat esimerkit kuvaavat mielestäni jo sitä, miten monipuolisia asioita mahdollistetaan tällä rahoituksella. Tavoitteena on pitää maaseutu elävänä, monipuolistaa yritystoimintaa, pitää yllä yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä tuoden mukaan ripaus kansainvälisyyttä.

 

JyväsRiihi on yksi 54:stä Suomen Leader-toimijasta, joiden yhtenä tehtävänä on kanavoida kehittämiseen tarvittavaa lisärahoitusta maaseudulle yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Kummaltakin taholta asiakas saa neuvoja ja opastusta.

 

Laittakaa nyt ideaehdotukset paperille, ja suunnitelkaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa tarpeitanne vastaava hanke. Kysykää Leader-toimijoilta ohjeita, ja toteuttakaa jotain uutta. Olisiko se drone-lentokenttä tai robotti yritystoimintanne tehostajana - ideoita saa viritellä!


Jos kiinnostuit aiheesta, klikkaa JyväsRiihen sivuille ja tutustu mahdollisuuksiin tarkemmin.


Tarja Hyvönen

JyväsRiihi ry


Palaa otsikoihin