Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Kala-Leader tukee kalataloutta

Sisä-Suomen kalatalousryhmä eli Kala-Leader toimii Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnissa sekä osissa Kymenlaaksoa ja Etelä-Savoa.

Kalatalousryhmä on ehtinyt tukea esimerkiksi yritysryhmähanketta, joka liittyy matkailu- ja kaupallisen kalastukseen, ohjelmapalveluihin, kalaruokailuun sekä kotimaisen kalan käyttöön. Tätä on kalastalousryhmän rahoitusta parhaimmillaan. Kalatalousryhmän järjestämällä opintomatkalla tutustuttiin alan hyviin käytäntöihin Pohjois-Suomessa.

Koska kalatalousryhmä voi itse rahoittaa vain pieniä elinkeinokalatalouteen ja kalastusmatkailuun liittyviä hankkeita, on kalatalousaktivaattorin tärkeä tehtävä auttaa rahoituksen löytämisessä muista lähteistä.

Maaseuturahaston Leader-tuen kautta kyseeseen tulevat ne kalatalouden hankkeet, joissa on vahva matkailullinen tai paikalliskehittämiseen liittyvä tavoite. Saarijärvellä on esimerkiksi Pajulammen esteettömän kalastuksen investointihanke saanut rahoituksensa Leader Viisarilta.

Elinkeinokalatalouden tärkein rahoituslähde on Euroopan meri- ja kalatalousrahasto. Siitä tuetaan kaupallisten kalastajien sekä kalankasvattajien ja -jalostajien investointihankkeita ja myös esimerkiksi kuntien elinkeinokalatalouden tarpeisiin hakemia hankkeita.

Jos mielessäsi on kalaan tai kalastukseen liittyvä hanke tai kehittämisidea, kannattaa ottaa yhteys kalatalousaktivaattoriin.

Lue lisää: paijanne-leader.fi/kalatalousryhma

Janne Ruokolainen

Kalatalousaktivaatori

Sisä-Suomen kalatalousryhmä

 


Palaa otsikoihin